Menu
Review / Uncategorized

Boek review| Zo plan je een wereldreis

Een wereldreis, een lange periode ontdekken en beleven. Even helemaal weg uit je comfortzone. Velen dromen hiervan, Maaike Lut deed het. In haar boek Zo plan je een wereldreis vertelt ze hier alles over. Travelgirl Danique mocht het boek voor Travelgirls reviewen.

Regelen van een Wereldreis

In haar boek gaat Maaike geen enkel onderdeel uit de weg. Van het begin tot het einde neemt ze je mee in haar proces, wat in de toekomst óók voor jou kan werken. Hoe zit het bijvoorbeeld met het behoudt van jouw woon ruimte? Kan je je postadres blijven gebruiken gedurende de tijd dat je er niet bent? Wat is hier in nou handig? Maaike voorziet ons van de handige tips en tricks!

Wat is handig wanneer je op wereldreis vertrekt? Moet je je uitschrijven bij de gemeente? Officieel zijn de regels dat wanneer een persoon langer dan 8 maanden per jaar (dit hoeft niet aan een gesloten te zijn) in het buitenland verblijft, moet je je uitschrijven bij de gemeente. In het hoofdstuk Dit regel je vooraf, geeft Maaike ons een overzicht van stappen die we hiervoor moeten ondernemen. Én zet zij de gevolgen van deze stap voor ons op een rij. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je officieel niet langer meer woonachtig bent in Nederland? Hoe zit dit verzekeringstechnisch?

Tip: Als je nog niet weet hoe lang je op wereldreis gaat hoef je je niet meteen uit te schrijven. Dit kan bij alle gemeentes online.* Blijf je korter dan 8 maanden weg? Dan hoef je er niet mee bezig te zijn. Blijf je langer weg? Schrijf je dan wel uit, anders riskeer je een boete van 325 euro.

Volgende stappen

Zodra je de eerste stappen voor het regelen van je wereldreis hebt gezet kom je al snel wat verder in je proces. Heb je nagedacht over het budget? Of de benodigde vaccinaties voordat je een bepaalde plek mag betreden? Wat voor spullen heb je nodig en hoe kom je aan een passend VISA? Zoveel vragen, alle antwoorden!

In het hoofdstuk Alles omtrent financiën neemt Maaike ons stap voor voor stap mee in financiële rompslomp. Een onderdeel dat veel werk, geduld en planning kost maar ook wel heel fijn is om op orde te hebben voordat je aan de grote reis begint.

Tip: Maaike geeft per continent weer hoe hoog het dag budget is waar je het beste rekening mee kan houden. Wist je bijvoorbeeld dat Oceanië het duurste continent om als backpacker te vertoeven? Afrika daarentegen wordt vaak overgeslagen tijdens een grote reis, dit is nog net wat prijziger dan Zuid- en Midden Amerika maar ligt al een stuk lager in prijs dan een (langer) verblijf in Australië of Nieuw-Zeeland.  

In het tweede deel van het hoofdstuk Alles omtrent financiën krijgen we een inkijkje in de budgettering van Maaike en daarmee de route die zij binnen 8 maanden heeft afgereisd. Het grootste gedeelte van haar reis spendeerde zij samen met haar vriend in Midden- en Zuid Amerika. Hier bezocht Maaike onder andere Nicaragua, Guatemala, El Salvador en Panama. In Zuid-Amerika spendeerde Maaike 2 maanden in Colombia en Brazilië. Na een weekje op Europese bodem, de Portugese hoofdstad Lissabon nam zij afscheid van haar vriend en vervolgde zij haar weg solo naar onder andere Japan en Sri Lanka. In het boek vindt je meer informatie over elke bestemming!

Tips & Tricks

Het hele boek staat vol met handige tips en tricks voor deze leerzame en intense tijd die je als wereldreiziger tegemoet gaat. Tips over routes, budgetteren, sparen en het geld verdienen onderweg. Maar ook inhoudelijke tips over slaapplekken, activiteiten en hoe te genieten van deze bijzondere periode.

Algemene review

Het boek Zo plan je een wereldreis heeft alle elementen in zich om als een goede bron van informatie dienen. Niet alleen voor maar ook tijdens de reis biedt het een overzicht van vragen wellicht gaan aandienen.

De kleur en vormgeving geven een helder overzicht van de verschillende stappen binnen het proces. De afwisseling van de witte tekst vakken, de kleurrijke foto’s en de roze balken onder aan de pagina weergeven een rustige, en vrolijke weergave van het boek. Dat Maaike tijdens het maken en ontwikkelen van het idee gebruik heeft gemaakt van haar eigen reisfoto’s geven een persoonlijke touch aan het boek.

Ik heb zelf met veel plezier het Ebook door gelezen en ik wil het document zeker gebruiken als bron voor het uitstippelen van een eigen wereldreis. Het Ebook is dan ook zeker een aanrader voor reizigers die hun horizon willen verbreden en voor een langere periode van huis vertrekken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het ebook van Maaike? Of ken/ben jij iemand die na de Corona crisis op wereld reis gaat? Voor slechts €12,95 bestel je hier het ebook Zo plan je een wereldreis. Meer weten over de reizen en het content van Maaike? Volg haar op Instagram!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.