Menu
Australië

Australië | Rondtrekken met een camper: de ultieme manier van reizen!

Australië is hét land dat bij uitstek geschikt is om rond te trekken met een camper. Het land is er namelijk volledig op ingesteld en op berekend. Wie wil er nu niet een avontuurlijke manier van reizen? Wij willen jullie graag meenemen in deze blog en vertellen je waarom deze wijze van reizen door Australië zo geschikt is. Travelgirl Nina maakte een roadtrip door Australië met een klein campertje. Lees hier waarom je dit echt een keertje moet doen!

#1 De vrijheid van een camper

Een van de redenen waarom wat het reizen in een campertje zo ontzettend aantrekkelijk maakt is de vrijheid die je hebt. Je kunt gaan en staan waar je wil en ook slapen waar je wilt. Vaak weet je aan het begin van de dag niet waar je ’s avonds eindigt. Hartstikke avontuurlijk dus!

Daarnaast is Australië ook een land dat heel erg is ingesteld op camperreizigers. Dit maakt het extra makkelijk om op deze manier te reizen. Ze hebben door het hele land specifieke camperplaatsen waar je mag staan. Deze kun je gemakkelijk vinden in een app, bijvoorbeeld WikiCamps. Wildkamperen is officieel niet toegestaan in Australie, maar who cares? Het is toch uitgestrekt, dus je vindt er vast een plekje waar niemand komt! Ultiem avontuur toch!

#2 Kilometers maken

Als je veel wilt zien in korte tijd is juist het reizen met een camper de ideale manier van reizen. Doordat je altijd je spullen bij je hebt kun je vertrekken wanneer je wilt en hoef je bijv. niet ‘uit te checken’. Dus of je nu om 6.00 uur wil vertrekken in de ochtend of om 4.00 uur, niemand houdt je tegen. Je hebt dan weinig beperkingen. Op die manier kun je veel zien in korte tijd. En alleen het rondrijden in je camper is al adembenemend in Australië. De uitgestrekte natuur en de lange wegen waar je niemand tegenkomt maken het reizen op deze manier ultiem vinden wij! En daar hoort natuurlijk ook tanken bij een typisch Australisch tankstation bij!

#3 Unieke plekken met een camper

Als je reist met een camper kom je op allerlei unieke plekjes waar je anders niet snel komt. Je kunt ook gaan staan op unieke plekken om bijvoorbeeld te lunchen etc. Met een normale auto rijd je toch vaak door naar een restaurantje. Een van de meest unieke plekken die we met de camper hebben bezocht is het regenwoud in het zuidwesten van Australië in de buurt van Adelaide. Dat was het Otway Rainforest.

Het Otway Rainforest

Op deze plek stonden we helemaal alleen op een campground midden in het regenwoud. Zo ontzettend gaaf! We voelden ons ook erg klein tussen deze immens grote bomen. Het was daarnaast ook erg afgelegen, dus we hebben toch maar een berichtje naar huis gestuurd met onze coördinaten erbij! 

#4 Dicht bij de natuur

Als je van de natuur houdt, is deze manier van reizen echt iets voor jou! Doordat je met je camper op allerlei unieke plekken komt, sta je vaak dicht bij de natuur. De meeste camperplekken in Australië liggen ook midden in de natuur. Zo hebben ik en mijn vriend bijvoorbeeld op een campground plek gestaan midden in een regenwoud!

#5 Andere reizigers ontmoeten

Doordat rondtrekken met een camper of auto in Australië heel veel voorkomt, kom je onderweg ook allerlei andere reizigers tegen. En een van de leukste dingen is om juist met andere reizigers in gesprek te raken over hun reisplannen etc. Op zulke momenten besef je hoe mooi het reizen is!

#6 Altijd alles bij de hand

Een van de grote voordelen van rondtrekken met een camper is dat je altijd alles bij de hand hebt, omdat je camper je huis op wielen is voor de periode dat je rondreist. Dus of je nu even andere kleren aan wil trekken, of je bent vergeten je tanden te poetsen, dat kan gewoon allemaal omdat je alles bij de hand hebt. Dit geldt ook voor je voedsel. In dergelijke campertjes zit altijd een koelkastje waar je eten in kunt bewaren en allerlei andere spullen kwijt kunt. Een van onze favoriete dingen om overal mee naartoe te nemen zijn toch wel de wetsuits.

#7 Een camper huren in Australië

Zoals al eerder aangegeven is Australië bij uitstek geschikt voor het rondtrekken met een camper. Dat maakt dan ook dat er diverse plekken zijn in Australië waar je via Apollo (of een andere organisatie) een busje kan huren. Dit kan in vrijwel alle grote steden zoals Adelaide, Sydney, Cairns, Melbourne. Op de website van Apollo vind je alle locaties waar je een camper kunt huren. Er zijn ook allerlei varianten die je kan huren. Naast Apollo zijn er ook diverse andere aanbieders dus google er maar eens op los!

Rondtrekken met een camper in Australië

In het normale leven hebben wij ook een Volkswagen campertje dus wij waren er al snel over uit wat voor een soort busje we wilden voordat we gingen. Maar er zijn allerlei keuzes wat iedere wijze van rondtrekken met een camper weer uniek maakt! Het is maar net hoeveel luxe je wenst. Rondtrekken met een camper is een echte aanrader om op deze manier de wereld te verkennen en je lekker vrij te voelen in deze wereld! Op zoek naar nog meer unieke tips? Check dan deze blogs. De goedkoopste vliegtickets naar Australië boek je hier!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.