Menu
Verenigde Staten

De 4 tofste hikes in de buurt van Mount Rainier

Wie Washington zegt, zegt Mount Rainier. Mount Rainier is een van de grootste vulkanen van Amerika. Mount Rainier is de hoogste berg van de Cascade Range en is vanuit veel plekken in Washington te bewonderen. Wij verbleven vijf dagen op Mount Rainier en deden er vier toffe hikes op aanraden van onze host. Wij vinden dat jij deze hikes ook gedaan moet hebben!

Hiken op Mount Rainier

Mount Rainier is omgeven door oerbossen en, omdat het er zo vochtig is, op veel plekken knalgroen! Zelfs de randen van de wegen zijn soms helemaal groen uitgeslagen vanwege het mos. Hiken op Mount Rainier kan vooral goed in de zomermaanden, omdat er in de winter een dik pak sneeuw ligt. Ben je gewend om te hiken in de sneeuw? Dan zou je kunnen overwegen om sneeuwwandelingen te maken. Je moet dan wel sneeuwschoenen dragen, kunnen navigeren in de sneeuw en willen overnachten in een tentje.

Over het algemeen geldt dat Mount Rainier vanaf half juli tot half september vrijwel sneeuwvrij is. Je hebt dus grofweg twee maanden waarop je bijna alle wandelingen kunt maken die er te vinden zijn op Mount Rainier. Wij waren er begin juni en dat was echt nog te vroeg. Alles boven de 1500 meter was nog besneeuwd en delen van het park zijn dan helemaal niet toegankelijk in verband met afgesloten wegen door de sneeuw. Overigens zijn veel wandelingen ook buiten het park te vinden en gelukkig absoluut niet minder mooi!

Snoquera Falls Loop

De Snoquera Falls Loop is een goede hike om mee te starten. Trek wel waterdichte schoenen aan, want de kans is aanwezig dat je hier door het water moet stappen. Er is voldoende parkeerplek bij de start van de trail. Je loopt door een oud regenwoud en langzaam wordt het pad wat steiler. Het is goed opletten, want je volgt vanaf hier de bordjes naar de Snoquera Falls. Deze route is overigens goed te lopen in de lente, omdat de hoogte wel meevalt. De waterval is dan ook op z’n grootst vanwege het vele smeltwater. Soms kun je het basin oversteken via de stenen, hoewel de stroming best sterk kan zijn, dus oppassen! Het leukste is om wel over te steken, omdat je dan de volledige loop kan doen. Je komt dan weer op een totaal ander stuk waar je voor een groot deel over lavawanden loopt.

Totale afstand: 6,3 kilometer
Totale hoogteverschil: 297 meter

Silver Falls

Een van de mooiste wandelingen om te doen in het gebied is de Silver Falls Trail. De kracht van de waterval zie je het best bij de brug die het water kruist van de Silver Falls. Super steile wanden met helder water en de roaring waterval achter je. Het pad is goed begaanbaar en loopt rustig omhoog. Je komt onderweg een aantal super schattige bruggetjes tegen waar je goed uitzicht op de watervallen hebt. Ook tussen de bomen door zijn er mogelijkheden om dichterbij te komen, maar dit zijn geen officiële paden en wordt afgeraden in verband met gladheid. Toch vinden wij het een perfecte plek om onze lunch te eten!

Totale afstand: 2,9 kilometer
Totale hoogteverschil: 213 meter

Rampart Ridge Loop

De Rampart Ridge Loop is een redelijk pittige hike, maar wel eentje die echt te gek is wat betreft het uitzicht op Mount Rainier. Je start in het hart van het Mount Rainier National Park, namelijk in Longmire. Je kan een deel van de Trail of the Shadows lopen, super eenvoudig, maar erg mooi. De Rampart Ridge Trail. Het eerste stuk gaat vrij steil omhoog door middel van een aantal flinke switch backs. Het leuke is dat je ziet dat je steeds hoger komt. Het is best een pittige trail.

Leuk detail: je komt op den duur langs een boom die terug lijkt te groeien in de grond, heel grappig! Je loopt door verschillende stukken bos met af en toe fantastische uitzichten op Mount Rainier. Het laatste gedeelte loop je langzaam weer naar beneden door een compleet ander stuk bos. Het is er lichter en de bomen zijn er minder hoog.

Totale afstand: 7,3 kilometer
Totale hoogteverschil: 397 meter

Nisqually Vista Loop

De Nisqually Vista Loop is een eenvoudige wandeling van 1,8 kilometer over een verhard pad. Je parkeert je auto en je loopt naar de start van de wandeling. Zo eenvoudig is het. Deze wandeling biedt het beste uitzicht over Mount Rainier dat je kan hebben in het park. Je ziet hier ook de Nisqually Glacier, hoewel je goed moet kijken. Van de gletsjer is helaas weinig meer over, behalve een bruinige laag smeltwater dat met een noodgang van de steile wand komt zetten.

Overigens kun je dit alleen hoogzomer bekijken. Begin juni, toen wij er waren, lag er nog ruim drie meter sneeuw. Het pad is dan niet zichtbaar, maar je kan de route volgen door de oranje vlaggetjes op de palen te volgen. Het is aan te raden om sneeuwschoenen te dragen, anders zak je vrij ver weg. Wij hebben het geprobeerd en – ondanks het mooie winterlandschap – vonden dit best zwaar zonder sneeuwschoenen. Het gevolg: een natte broek, ijskoude benen (want wel waterdichte schoenen haha), maar wél een mooie foto van Mount Rainier!

Totale afstand: 1,8 kilometer
Totale hoogteverschil: 61 meter

Overnachten op Mount Rainier

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten op Mount Rainier. Overnachten in het park is erg duur, dus we raden aan om net buiten het park te overnachten. Ook dat is prijzig, maar als je goed zoekt heb je een appartement waar je ook zelf kan koken. Wij verbleven vijf nachten in Cozy Studio Apartments in Greenwater en we vonden het fan-tas-tisch. Het is Scandinavisch ingericht, er is internet en je hebt een volledige keuken tot je beschikking. Boodschappen doe je in Enumclaw. De host is geweldig! Je krijgt van tevoren een toegangscode waarmee je het appartement kan betreden. Je kan altijd terecht bij de host met vragen of hem even bellen of mailen. Echt een aanrader!

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €471 naar Seattle, de hoofdstad van Washington. Je boekt deze goedkope vliegtickets op cheaptickets.nl! Het is aan te raden om een auto te huren, aangezien de afstanden in Amerika groot zijn. Deze huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste reis naar Amerika boekt!

Wij vonden het hiken op Mount Rainier echt fantastisch. In vijf dagen kun je behoorlijk wat zien van het park. We raden je aan om in juli of augustus te gaan, omdat dan de grootste delen van het park geopend zijn. Bovengenoemde hikes (behalve de Nisqually Vista Loop) zijn in juni vrijwel allemaal te lopen. Check de website wta.org voor de meest actuele condities op de trails. Gek op hikes? Dan mag je deze hike ook niet overslaan!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.