Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Amerika | Hike naar de Tunnel Falls in Oregon

Er zijn maar weinig plekken zó groen en zó dichtbegroeid als Oregon. Oregon ligt in het noordwesten van Amerika en wordt gezien als een van de mooiste staten van het land. Het wilde westen, oerbossen, vulkanen met besneeuwde toppen en hippe groene steden zijn meer regel dan uitzondering. Oregon is super afwisselend en is tevens een van de mooiste plekken om te hiken. Zo zijn de Tunnel Falls in Oregon echte must sees, ook al is de wandeling er naartoe best zwaar. Lees hier waarom jij ook naar de Tunnel Falls in Oregon moet hiken!

De Eagle Creek Trail

De Eagle Creek Trail is officieel geen onderdeel van de Pacific Crest Trail, maar wordt wel vaak als alternatieve route genoemd. Dit komt omdat de PCT-ers die de trail lopen de Eagle Creek Trail eigenlijk mooier vinden. De Eagle Creek Trail start bij de Eagle Creek Trailhead. Kom in de weekenden vroeg, want er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Neem ook contact geld mee, want je moet $5 betalen om het gebied in te gaan. De hike naar de Tunnel Falls is 12 mijl (19,2 kilometer) out and back. Dat betekent dat je geen rondje kunt lopen, dus de watervallen liggen op 6 mijl (9,6 kilometer) lopen. Vanaf daar loop je dezelfde weg weer terug. Je stijgt zo’n 500 meter, dus het is geen hele makkelijke wandeling.

Koel af bij de Punch Bowl Falls

De Tunnel Falls zijn niet de enige watervallen die je tijdens de wandeling tegenkomt. Je loopt het eerste gedeelte voornamelijk langs het water. Aan de ene kant een hoge klif, aan de andere kant een diep ravijn. Na ongeveer 2,5 kilometer kom je bij de Metlako Falls. Je kan deze watervallen helaas niet meer zien, want het uitzichtpunt is ingestort. Vanaf het begin van de trail stijgt de trail gestaag. Na iets meer dan 3 kilometer vanaf het beginpunt kom je bij de Punch Bowl Falls. Je kan kiezen om verder te lopen of een kijkje te nemen bij de watervallen zelf. Wij raden je aan om zeker even naar beneden te lopen! Het maakt je wandeling ongeveer een kilometer langer. Je gaat weer terug naar de oorspronkelijke trail om verder te gaan.

Op naar de High Bridge

Na ruim vijf kilometer kom je langs de Loowit Falls bij de High Bridge. Het is een prima brug, maar het kan soms glibberig zijn. Daarna loopt het pad verder met een behoorlijk steile afgrond naast je. Er hangen kabels om je aan vast te houden, maar dat is in principe niet nodig. Niet aan te raden als je hoogtevrees hebt! Na ongeveer een kilometer kom je bij Tenas Camp. Hier kun je in theorie overnachten (plek voor drie tenten) en je kan bij het water komen. Nog steeds loop je gestaag omhoog. Bij de Skoonichuck Falls wordt het pad wat minder steil en worden de bomen jonger.

De wildernis betreden

Na een korte wandeling langs het water kom je bij de Hatfield Trailhead. Je bent hier verplicht om een hike permit in te vullen. Dit is gratis, maar moet je te allen tijde bij je dragen. Er gelden hier andere regels dan in het eerste gedeelte. Je betreedt hier echt de wildernis en een bus bear spray kan geen kwaad, zeker niet als je alleen loopt. Op een gegeven moment kom je over een stuk waar je waarschijnlijk vermoeid raakt. Je ziet hier meer mensen terugkomen, dus je weet dat je in de buurt moet zijn. Na een steile bocht zijn daar dan eindelijk de Tunnel Falls! Deze zijn maar liefst 53 meter hoog!

De Tunnel Fall in Oregon

De Tunnel Falls doet zijn naam eer aan: je kan er namelijk achterlangs lopen. De steile wanden zijn volledig begroeid met mos en doen denken aan een jungle. Na de waterval kun je nog een klein stukje doorlopen, eventueel met behulp van de stalen kettingen. In principe keer je hier weer om, terug naar het begin. Heb je nog energie over? Loop dan nog zo’n 850 meter verder naar de nog hogere Twister Falls. Het is een pittig stuk omdat de afgrond ernaast enorm hoog is. Het wordt ook niet voor niets de Vertigo Mile genoemd en absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Praktische tips voor de Eagle Creek Trail

 • Deze trail is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees;
 • Honden zijn welkom, maar alleen aangelijnd;
 • Neem bear spray mee, je bent in berengebied;
 • Neem genoeg water en eten mee, je bent echt in de wildernis;
 • Deze trail is af te raden met kleine kinderen;
 • Je moet een redelijke conditie hebben om helemaal naar de Tunnel Falls te lopen;
 • Kom vroeg in de ochtend, je hebt dan genoeg parkeerplek én het is nog niet zo druk.

De Colombia River Gorge is een van de beste plekken in Amerika om te gaan hiken. Je vindt er tal van watervallen, lange en korte wandelingen en het is over het algemeen wat minder druk dan in de nationale parken. Je huurt het beste een auto om hier te komen. Lees ook over tips en tricks bij het huren van een auto in Amerika.

2 Comments

 • info@travelbyheart.nl'
  Athina
  augustus 30, 2017 at 8:47 pm

  Prachtig zeg! Deze ga ik zeker onthouden, want die kant wil ik nog wel eens op 🙂 Alleen vriedlief nog even meekrijgen.. (met hoogtevrees)

  Reply
  • travelgirls.nl
   augustus 31, 2017 at 7:29 pm

   Oooh een heel groot gedeelte is ook heel goed te doen hoor, alleen het laatste stuk is met name wat steil. Verder valt het best wel mee (maar ik heb dan ook geen hoogtevrees, dus lastig om er iets over te zeggen)…

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.