Menu
Verenigde Staten

VS | 5 te gekke wandelingen door New York

Je leert een stad het beste te voet kennen. Die mooie architectuur en schattige steegjes zie je immers niet vanuit de metro. In New York loop je al gauw vijftien kilometer per dag als je alles te voet doet, maar dat maakt het juist zo leuk! Deze 5 te gekke wandelingen door New York moet je dan ook echt maken!

Op zoek naar geheime cafés in New York

New York staat bekend om de zogenaamde speakeasy bars. Speakeasy bars zijn ‘geheime’ cafés waar je alleen naar binnen mag als je de juiste personen kent. Speakeasy bars zijn ontstaan in de jaren ’20. In deze tijd was drank verboden en ontstonden er dus allerlei illegale cafés die bijvoorbeeld verstopt waren in een kapperszaak. Je kwam alleen binnen met het juiste wachtwoord. Een aantal van die illegale cafés zijn bewaard gebleven en voelen nog steeds een beetje ‘verboden’ aan. Ze zijn echter niet makkelijk te vinden!

Met de Prohibition Era Bar Experience Tour breng je een bezoek aan maar liefst vier speakeasy bars in New York! Het is de meest handige manier om toch een blik te kunnen werpen op het New York uit de jaren ’20! Een lokale gids weet precies de juiste plekjes te vinden en neemt je mee op avontuur. Je krijgt overigens ook meer te horen over de verschillende wijken van New York en over de tijd dat alcohol verboden was.

 • De tour kost $59 per persoon
 • Minimale leeftijd is 21+ en legitimatie is verplicht
 • Drie drankjes en een snack zijn inbegrepen
 • Tours zijn op woensdagavond om 19.00 uur
 • Duur: ongeveer drie uur

Bezoek een kerkdienst in Harlem

Een kerkdienst bezoeken staat waarschijnlijk niet direct bovenaan je lijstje met dingen om te doen in New York. Toch is een bezoek aan een gospelkerk echt een gave en unieke ervaring om te doen in de stad. Als toerist is het niet gebruikelijk om zomaar aan te sluiten bij een kerk en dus is het verstandig om een gospel tour te boeken. Je kan hierbij kiezen tussen een bus of een wandeling. Je loopt samen met een lokale gids door de wijk Harlem, bezoekt een gospeldienst én je sluit af met een brunch waar je echte soul food gaat proeven. Een aanrader! Je leert waarom soul zo belangrijk is geweest voor New York en de culturele achtergrond van Harlem. Een te gekke tour door New York!

 • De tour kost €102 per persoon met brunch of €58 per persoon zonder brunch
 • Op woensdag is de tour met een busreis, de tour op zondag is een wandeling
 • De tour duurt ongeveer 4,5 uur

Ontdek de vele bierbrouwerijen in Brooklyn

Oké, officieel is het geen wandeling, maar toch kan deze tour niet ontbreken in New York! New York heeft een aantal brouwerijen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Met de Brooklyn Brewery en Bier Tour bezoek je per bus vier brouwerijen in The City That Never Sleeps. Je proeft enkele biertjes en natuurlijk leer je iets over de geschiedenis van de brouwerijen en het bier!

Met de bus ga je van locatie naar locatie en onderweg krijg je informatie over de plekken waar je bent. Je bezoekt de Birreria Brewery in het Flatiron District in Manhattan: een brouwerij op een dakterras! De Birreria Brewery is eigendom van de brouwerijen Dofgish Head, Birra del Borgo en Baladin. In Williamsburg in Brooklyn bezoek je de Brooklyn Brewery en Spuyten Duyvil. Spuyten Duyvil is geen brouwerij, maar de beste bar van New York! Je krijgt hier – naast bier – ook een aantal snacks! Tot slot ga je naar de SingleCut Beersmiths in Astoria in Queens. De SingleCut Beersmiths is de eerste brouwerij in Queens en produceert lagers en IPA’s.

 • Minimale leeftijd is 21+, legitimatie is verplicht
 • De tour duurt 4 uur
 • De tour kost $115 per persoon
 • Tourdagen zijn zaterdag en zondag om 11.45 uur

Herken de Nederlandse invloeden in New York

Als je goed oplet zul je zien dat Nederland enorm veel invloed heeft (gehad) op het hedendaagse New York. Er is zelfs een heuse Nederlandse Geschiedenis Wandeltour in New York! De wandeltocht neemt je mee naar de geschiedenis van New York, die toen nog New Amsterdam heette.

De tour start in Battery Park in het zuiden van Manhattan. Je loopt door het Financial District, Wall Street en je zal zien dat er nog veel Nederlandse invloeden te vinden zijn in Manhattan. Waar dacht je dat Wall Street (Waalstraat), Harlem (Haarlem) en Brooklyn (Breukelen) vandaan komen? Deze wandeltour eindigt in het bijzondere Stone Street, waar je te gekke terrasjes vindt waar je wat kan eten of drinken.

 • De tour duurt ongeveer 2 uur
 • De kosten zijn €22 per persoon
 • Je kan de wandeltour op zaterdag en zondag doen

The City That Never Sleeps

New York staat bekend als The City That Never Sleeps. Overigens is dat niet helemaal waar, veel dingen zijn ’s nachts gewoon gesloten. Zodra de zon achter de gebouwen zakt, verandert de stad in een sprookje. Overal lampjes, drukte en gezelligheid. Een avondtour door New York neemt je dan ook mee langs alle mooie plekjes van New York.

De tour bestaat uit een wandeling, een bustour, een boottocht én je bezoekt Top of The Rock by night. Een beter uitzicht ga je niet krijgen in New York! Daarnaast geniet je van een heerlijk diner in de wijk Little Italy. Een aanrader voor stelletjes of mensen die meer willen zien van New York!

 • De tour kost €85 per persoon
 • De tour duurt ongeveer 5 uur
 • Inclusief diner, wandeling, bustour, boottocht en Top of the Rock

Met deze gave wandelingen door New York leer je de stad goed kennen. Favoriet? De speakeasy tour! Het is zo’n gaaf gevoel om in een ‘verboden’ café te zijn, zo leuk dat ze dat op deze manier in stand houden.

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €400 naar New York. Deze goedkope vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! In New York reis je het beste met het openbaar vervoer. Je overnachtingen boek je alvast van tevoren via booking.com. zo weet je zeker dat je de goedkoopste overnachting boekt. En goed nieuws: je krijgt ook nog eens eenmalig €25 terug als je een overnachting boekt van meer dan €50!

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.