Menu
Groot-Brittannië

Wat te doen in Gibraltar? Vijf tips!

Gibraltar is wat ons betreft een van de meest bijzondere plekjes van Europa. Dagelijks staan er lange files bij de grens tussen Spanje en Gibraltar, terwijl je de enorme rots van Gibraltar al voor je op ziet doemen. Plotseling word je in het Engels aangesproken in plaats van in het Spaans en rijd je ineens over de start- en landingsbaan van Gibraltar!

Brits Gibraltar

Gibraltar is maar 6 vierkante kilometer groot, maar heeft genoeg bezienswaardigheden om je een aantal dagen te vermaken. Gibraltar ligt in het zuiden van Spanje en is officieel onderdeel van Groot-Brittannië. Dat merk je aan alles! De voertaal is Engels, men betaalt er met ponden (alhoewel euro’s ook geaccepteerd worden), er lopen Britse agenten en de rode telefooncellen zijn niet te ontwijken. Het ontbreekt niet aan Engelse lekkernijen als fish and chips. Het grootste verschil met Groot-Brittannië is dat het weer hier altijd goed is! Gibraltar is druk en hectisch, maar dat maakt het niet minder de moeite waard om te bezoeken. Wij geven antwoord op de vraag: ‘wat te doen in Gibraltar?’

Europa Point

Europa Point is het meest zuidelijke puntje van Gibraltar. Hier staat een bijzondere moskee en de beroemde vuurtoren van Gibraltar. Als het helder weer is dan bestaat de kans dat je de huisjes in Afrika kunt zien liggen vanaf dit punt. Marokko bevindt zich namelijk maar op 22 kilometer afstand! Het is leuk om hier rond te lopen en te genieten van de ruige kust. Vergeet ook niet op alle kleine watervallen te letten die te pas en te onpas uit allerlei gaten en kieren komen.

De rots van Gibraltar

De rots van Gibraltar is hét toonaangevende beeld van Gibraltar. Het enorme gevaarte ligt in het midden van Gibraltar en neemt een groot oppervlakte in. Op deze rots woont een enorme populatie Berberapen. Deze apen leven hier al jaren en ze lopen zelfs over straat. Het is de enige plek in Europa waar de apen in een wilde staat leven en kunnen doen en laten waar ze zin in hebben. Je kunt met een kabelbaan de rots op om de apen van dichtbij te bekijken. Let wel op dat je niet te dichtbij komt, want de apen kunnen bijten. Eenmaal boven kun je heerlijk wandelen en onderweg word je getrakteerd op mooie uitzichten!

De grot van Saint Michael

Er zijn een aantal natuurlijke grotten te vinden op Gibraltar, namelijk in de rots van Gibraltar. De rots bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit kalksteen en in de loop der jaren heeft regenwater een groot aantal grotten gecreëerd. De Saint Michael’s Cave is de grootste en meest indrukwekkende grot. Deze grot is zeker een bezoekje waard als het warm buiten is, zodat je lekker kunt afkoelen.

De tunnels van Gibraltar

Gibraltar heeft een enorm tunnelstelsel van meer dan vijftig kilometer. De tunnels zijn stuk voor stuk het bezoeken waard. Met de auto rijd je ook regelmatig door de tunnels heen als je een rondje rijdt. De Great Siege Tunnels en de Second World War Tunnels zijn het meest bekend. Deze tunnels zijn gebouwd door het Britse leger toen Spanje Gibraltar probeerde te heroveren rond 1780. In de tunnel zijn kanonnen te vinden. Heel bijzonder. De Second World War Tunnels zijn ook gebouwd door het Britse leger, echter was dat vanwege een ondergrondse stad waar duizenden soldaten enkele jaren geleefd hebben. Een klein gedeelte van de tunnels kun je tegenwoordig bezoeken.

Shoppen in Gibraltar

Shoppen is een van de dingen die je erg goed kunt doen in Gibraltar. Gibraltar kent namelijk geen BTW en de importtax is heel laag. Men haalt hier dus vooral goedkope brandstof, alcohol en sigaretten. Ook vind je hier typische Britse winkelketens zoals Marks & Spencer. De meeste winkels vind je op Main Street.

Gibraltar bezoeken

Gibraltar is alleen te bezoeken met een geldig legitimatiebewijs. Je kunt wat euro’s omwisselen voor Engelse ponden. Gibraltar heeft namelijk een eigen uiterlijk op de munten en briefgeld, waardoor het een leuk souvenir is. Een unieke verblijfplaats is Rock Hotel Gibraltar. Je slaapt hier letterlijk tussen de apen! En voor wie het zich afvraagt: men rijdt hier gewoon rechts!

Wat te doen in Gibraltar?

Hopelijk hebben we je vraag goed kunnen beantwoorden! Gibraltar is niet bijster groot, dus je zult geen dagen kwijt zijn om het land te ontdekken. Het meest bijzondere aan Gibraltar is natuurlijk de geschiedenis, maar ook het feit dat er zoveel apen leven is vreemd. Een paar kilometer verderop – in Spanje – is namelijk geen aap meer te beleven! Neem dus zeker ook je fotocamera mee om de grappige aapjes op beeld vast te leggen!

Praktische informatie

Je boekt je tickets vanaf €500 naar Gibraltar. Het is echter goedkoper om een ticket naar bijvoorbeeld Malága te boeken en met de auto naar Gibraltar te rijden. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Je kan met het openbaar vervoer reizen, maar het huren van een auto is ook echt te gek om te doen. Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

Je overnachtingen boek je gewoon ter plekke via booking.com. Zo heb je de vrijheid om je route aan te passen waar nodig én kun je de goedkoopste prijzen van tevoren checken! En goed nieuws: je krijgt ook nog eens eenmalig €25 terug als je een overnachting boekt van meer dan €50 bij booking.com!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.