Menu
Europa / Groot-Brittannië

Groot-Brittannië | De zes leukste straatmarkten van Londen!

Een van onze favoriete steden in Europa is Londen. Londen is altijd druk, er is genoeg te beleven en het is maar drie kwartier vliegen. Er hangt een gezellige vibe in de stad en het is perfect voor een kort weekend weg. Sterker nog, vanuit de randstad ben je sneller in Londen dan in Groningen! Het is dus tijd om een weekendje weg te boeken en dan vooral te genieten van de leukste straatmarkten van Londen!

De Borough Market

Een van de leukste markten is de Borough Market. Deze markt is goed verstopt, maar het enige dat je hoeft te doen is de stroom mensen volgen. Dan is het echt niet te missen! Wandel vanaf de Tower Bridge langs de zuidoever van de Theems richting de Millenium Bridge. De Borough Market kom je dan vanzelf tegen. De Borough Market staat volledig in het teken van lekker eten. Je vindt er kraampjes met allerlei ingrediënten, streetfood en restaurantjes die hun keuken aan de straatkant hebben. De verschillende geuren zijn niet te negeren en er is een ruim aanbod van de meest lekkere gerechten. Wij aten hier een goede wrap met falafel en humus bij Café Brood.

Metrostation: London Bridge

De Brick Lane Market

Ben je gek op vlooienmarkten? Dan moet je op zondag echt naar de Brick Lane Market. Dit is een van de beste en gezelligste vlooienmarkten van Londen. Op zoek naar iets bijzonders? Dan is de kans groot dat je het vindt op Brick Lane Market. Struin langs kraampjes met keukenspullen, kleding, eten of plof op een van de banken die aangeboden worden bij de kraampjes. De kans bestaat dat je weggestuurd wordt, maar ach… alles voor een leuke foto, toch?

Metrostation: Liverpool Street of Bethnal Green

Portobello Road Market

In het altijd kleurrijke Notting Hill vind je de Portobello Road Market. De Portobello Road Market vind je op de – inderdaad – Portobello Road. Vanaf het metrostation Notting Hill Gate loop je in een kleine tien minuten naar het beginpunt van de markt. De markt is op zaterdag het leukste, want dan zijn alle plekken bezet. Dit is ook de drukste dag van de week. De vrijdag is iets minder druk en ook dan zijn alle kramen bezet. De Portobello Road Market staat bekend om het antiek en de leuke hebbedingetjes die je tegen een kleine prijs kunt scoren. Op doordeweekse dagen vind je er vooral veel fruit en groente.

Metrostation: Ladbroke Grove, Westbourne Park of Notting Hill Gate

Columbia Road Flower Market

Ben je op zondagmorgen vroeg uit je bed? Haast je dan snel naar de Columbia Road Flower Market. Deze markt is een van de drukste markten van Londen en terecht! Op de zondagmorgen is het een van de kleurrijkste plekken van Londen door alle bloemen en planten. De meest vreemde soorten vind je in de kraampjes. Het is er behoorlijk druk, dus zorg ervoor dat je op tijd komt! Goedkoop bloemen scoren? Kom dan aan het einde van de ochtend, wanneer de bloemen en planten tegen hoge kortingen verkocht worden.

Metrostation: Bethnal Green

Camden Market

De Camden Market is een van de drukste markten van de stad. Je vindt er allerlei kraampjes, winkeltjes en foodtrucks. Camden Town is soms zo druk dat het dichtstbijzijnde metrostation Camden Town regelmatig afgesloten wordt om te voorkomen dat men op de perrons in de problemen komt. De vraag is natuurlijk of je in zulke drukte wil lopen, maar eigenlijk vinden wij dat je Camden Town wel een keer gezien moet hebben. Al loop je maar door de drukke eenrichtingsstraat om aan het einde van de straat te eten op het foodplein. Let daarnaast op de kleurrijk versierde gevels van de kleine winkeltjes. Ben je op zoek naar een souvenir? Dan is dit the place to be!

Metrostation: Camden Town of Chalk Farm

Covent Garden Market

Covent Garden Market, op loopafstand van de meeste theaters in West End, is een van de grootste overdekte markten van Londen. Het is tevens een van de gezelligste plekken in Londen rond de kerst en in de zomer. Chique winkels worden afgewisseld met marktkraampjes en eetgelegenheden. In het atrium is altijd wel een artiest die staat te zingen of op een instrument staat te spelen. De perfecte plek om even bij te komen in het meestal regenachtige Londen. De aanrader? Het restaurant van Jamie Oliver in het midden van de markt!

Metrostation: Covent Garden Station

De leukste straatmarkten van Londen

Naast bovenstaande markten zijn er nog veel markten in Londen. Londen kent tientallen straatmarkten met de meest uiteenlopende producten. Iedere markt heeft zijn eigen sfeer, waardoor eigenlijk alle markten leuk zijn om te bezoeken. Let bij het bezoeken van de straatmarkten op je waardevolle spullen, er zijn veel zakkenrollers actief! De leukste straatmarkten in Londen vinden wij de straatmarkten die wat minder bekend zijn, hoewel de meeste markten door het massatoerisme al ontdekt zijn. Ach, uiteindelijk zijn we allemaal toeristen, dus laten we met elkaar genieten van al het aanbod op de verschillende straatmarkten!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.