Menu
Nieuw-Zeeland / Oceanië

Nieuw-Zeeland | 5 plekken die je gezien moet hebben

Nieuw-Zeeland: het land van aardbevingen, Middle-Earth en schapen. Dit zijn de dingen waar het land bekend om staat, maar er is zoveel meer te zien! Daarom delen we vandaag vijf plekken die je gezien moet hebben in Nieuw-Zeeland waar je mond gegarandeerd van openvalt. We tellen we af van #5 naar #1. Nog inspiratie nodig voor je trip naar Nieuw-Zeeland? Lees dan gauw verder!

#5 Cape Reinga

Cape Reinga is een van de meest noordelijke plekjes van Nieuw-Zeeland en de plaats waar de Tasmanzee en de Grote Oceaan samenkomen. De plek zelf is al waanzinnig om te zien vanwege de hoge golven en het prachtige uitzicht, maar de reis ernaartoe is ook onvergetelijk. Om er te komen rij je door hoge bergen, verlate landschappen en langs een enorm uitgestrekt strand. De kaap is bovendien een spirituele plek voor de Maori (oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland). Volgens hun overlevering maakt de ziel een reis naar de onderwereld als je overlijdt. De ziel reist via Ninety Mile Beach naar Cape Reinga, waar een bijzondere boom staat. Deze boom heeft nog nooit gebloeid en staat met zijn wortels in het zoute water. Toch overleeft hij daar al eeuwen. Volgens de Maori’s daalt de ziel via de wortels van de boom af naar de onderwereld.

#4 De veerdienst tussen Wellington en Picton

Dit is een van de mooiste routes om met een boot te varen en heel moeilijk om over te slaan. Dit is namelijk de veerdienst tussen het Noordereiland en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In drie uur tijd brengt de veerboot je naar Wellington/Picton. Voornamelijk de tocht bij Picton is erg mooi. Je vaart daar namelijk door de Marlborough Sounds. Dit is een fjord vol met prachtige bossen en valleien. Regelmatig zie je een regenboog. Zorg dus dat je tijdens de overtocht niet binnen opgesloten zit, maar geniet van het prachtige uitzicht.

#3 Kaikoura

Kaikoura is een dorpje aan de oostkust van het Zuidereiland. Het staat bekend om zijn prachtige zeeleven voor de kust. Doordat verschillende stromen water zich mengen voor de kust van Kaikoura komen er veel grote zeezoogdieren voor, zoals walvissen, dolfijnen, pinguïns en zeehonden. Er vertrekken vanuit Kaikoura verschillende tours om deze dieren te bekijken. Het maakt niet veel uit welke tour je neemt: bijna altijd je zie veel verschillende dieren op korte afstand van de kust. Je kunt hier ook zwemmen met wilde dolfijnen. Tot eind vorig jaar kon je bij Ohau Point een grote zeehondenkolonie inclusief jonkies zien spelen. In november 2016 werd de leefomgeving van deze zeehonden echter verwoest door een grote aardverschuiving in Kaikoura. Het lijkt er inmiddels op dat de zeehonden zich ergens anders hebben gevestigd, niet al te ver van hun oorspronkelijke leefomgeving.

#2 Hobbiton

Hobbiton kan natuurlijk niet ontbreken als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Hobbiton is de naam voor de set van The Shire uit Lord of the Rings. Het ligt op het Noordereiland, vlakbij Rotorua. Zelfs als je niets met Lord of The Rings hebt, is Hobbiton een bezoekje waard. Het dorp is op prachtige wijze levensecht gebouwd. Alles is zo gedetailleerd: je krijgt het idee dat de inwoners gewoon even op vakantie zijn. Er komt altijd rook uit de schoorstenen, er hangt wasgoed aan de waslijnen en er is zelfs een groentetuin! Ook The Green Dragon (de pub) staat er echt en ja, je kunt er een biertje drinken. Kosten noch moeite worden gespaard om Lord of the Rings-fans de dag van hun leven te bezorgen.

#1 Milford Sound

Wij vinden Milford Sound het meest prachtige stukje van Nieuw-Zeeland. Het is onderdeel van een prachtig natuurgebied met diverse fjorden in het zuidwesten van het Zuidereiland. Om Milford Sound te bereiken rij je door een prachtig landschap vol meren, bossen en bergen. Het water is er kristalhelder en zit vol mineralen. Dit is een van de weinige plekken die je eigenlijk moet bezoeken als het regent. Door de regen ontstaan er namelijk honderden tijdelijke watervallen. Milford Sound is te bewonderen vanaf een boot of per kajak. De boot vaart uiterst langzaam, zodat je genoeg foto’s kunt maken. En als je geluk hebt zie je dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen.

Dit zijn volgens ons de vijf plekken die je gezien moet hebben in Nieuw-Zeeland. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige bezienswaardigheden in dit land. Wat is jouw top 5 van Nieuw-Zeeland? Laat het ons weten!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.