Menu
Micronesië / Oceanië

Micronesië | Ontdek het bijzondere Guam

Micronesië? Guam? Het bestaat echt! Het eiland Guam ligt in de regio Micronesië in het werelddeel Oceanië, echter is Guam officieel onderdeel van de Verenigde Staten. Wij hebben Guam onder Oceanië geplaatst, omdat dat geografisch gezien het meest voor de hand liggend is. Guam is een bijzondere bestemming en hier lees je hoe je het bijzondere Guam ontdekt!

Vijfduizend buureilanden

Guam is onderdeel van de regio Micronesië. Deze regio bestaat uit meer dan vijfduizend kleine eilanden die verspreid in de Grote Oceaan liggen. Vroeger viel dit gebied onder Polynesië, maar in 1831 is besloten om een aparte term te hanteren voor deze regio. Guam is het grootste eiland van de Marianen en behoort officieel tot de Outlying Territories van de Verenigde Staten. Het eiland ligt precies op de grens van de Filippijnse Zee en de Pacifische Oceaan.

Guam is zeer bijzonder om te zien. Het noorden en het zuiden verschillen enorm van elkaar. In het noorden vind je vooral hoge steile kliffen van kalksteen, terwijl het zuiden afwisselend vulkanische heuvels en valleien heeft. Het eiland staat bekent om de rivieren en de watervallen. In het westen en oosten vind je meerdere stranden. Er is maar liefst 125 kilometer kustlijn op het eiland aanwezig.

De hoofdstad van Guam is Hagåtña. De voertaal is Chamorro en daarnaast wordt beperkt Engels gesproken. Guam is in de tweede wereldoorlog het strijdtoneel geweest van de Japanners en de Amerikanen. Uiteindelijk is het door de Amerikanen veroverd en valt het daarom onder het Amerikaanse territorium.

Wat te doen op Guam

Guam is een perfecte duik- en snorkelplek. Sterker nog, het ligt in de Marianentrog. Juist, die kloof met het diepste punt op aarde, namelijk bijna 11 kilometer. Natuurlijk kun je niet zo diep komen, maar zoek maar eens op filmpjes van de bodem van de Marianentrog. Heel bijzonder om je te realiseren dat je daar straks gewoon boven zwemt!

Guam is een eiland met mooie stranden, maar ook met een culturele geschiedenis. Dit zijn onze favoriete dingen om te doen op Guam:

Ypao Beach Park

Het Ypao Beach Park is een perfect strand om te hardlopen, te wandelen en te barbecuen in het weekend. Er komen veel locals die er een uitje van maken in het weekend. Je vindt er tevens de Tumon Night Market met veel verschillende eetkraampjes. Overdag kun je er prima snorkelen, er ligt een mooi rif voor de kust.

Tumon Beach

Tumon Beach is een fijn strand met mogelijkheden om te zwemmen. Houd er rekening mee dat zwemmen het beste gaat tijdens hoog water. Daarnaast kun je er jetski’s en kajaks huren. Als je er bent, doe dan de groeten aan Uncle Pete van de kraamverhuur! Een andere leuke activiteit is met de boot de zee opvaren en genieten van de zonsondergang.

Ritidian Point

Dit gedeelte van het eiland leent zich uitstekend om te wandelen. Je vindt hier verschillende paden om het eiland te verkennen. Je komt onder andere door Chamorro Village, waar je meer leert over de cultuur van Guam. Op rustige zeedagen kun je hier ook prima snorkelen, zorg echter wel voor waterschonen in verband met het koraal dat aan de kust ligt. Om 16.00 uur gaat de toegangspoort dicht, dus zorg dat je voor die tijd weer over de hobbelige weg gereden bent om het natuurgebied te verlaten. Hoewel, overnachten is hier ook geen straf!

Two Lovers Point

Hier vind je de beste uitzichten van Guam! Je vindt er tevens een restaurant waar je prima kunt eten. Je betaalt overigens $3 om de toren op te klimmen voor het uitzicht. Dat is het geld meer dan waard, want het uitzicht over Tumon Beach is erg mooi.

Gun Beach

Ben je toe aan wat uitgaan of chillen aan de bar? Dan kun je het beste naar Gun Beach. Verwacht hier geen prachtige stille witte stranden, maar vooral muziek en drank. Het is leuk om hier de zonsondergang te zien, een drankje te drinken en dan weer terug te gaan naar je hotel.

Pacific National Historical Park

Het Pacific National Historical Park vertelt veel over de geschiedenis van Guam. Guam is vooral bekend van haar strategische ligging in de Tweede Wereldoorlog. Er hebben veel gevechten plaatsgevonden tussen de Japanners en de Amerikanen. In het Pacific National Historical Park vind je tevens het Guam Pacific War Museum, een must als je meer wil weten over de geschiedenis van Guam. Het is een bijzonder museum, je vindt er namelijk zowel een Japanse als een Amerikaanse expositie.

Fort Nuestra Señora de la Soledad

Last but not least: het fort Nuestra Señora de la Soledad. Vanaf hier heb je een bijzonder mooi uitzicht over de Pacifische Zee en daarnaast leer je nog meer over de geschiedenis van het eiland. Het fort is deels een ruïne, maar de kanonnen en de muur zijn nog te bewonderen. Ook de uitkijktoren is nog in tact en kun je beklimmen.

De beste reistijd voor Guam

De beste reistijd om naar Guam te reizen is van januari t/m maart, de perfecte winterzonbestemming dus! Overigens kun je het hele jaar prima terecht in Guam, alleen oktober en november zijn erg regenachtig. Het is bijna nooit de hele dag droog, maar de kans op het beste weer vind je het aan het begin van het jaar. Let op: je hebt een ESTA nodig om het land binnen te reizen. Deze vraag je aan op de website van de Amerikaanse overheid. Er wordt met de Amerikaanse dollar betaald.

Hoe kom je in Guam?

Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Guam. Meestal wordt er via Tokio en Taipei gevlogen. De goedkoopste vluchten vind je rond de €800,-. Reken erop dat je minimaal 18 uur onderweg bent, maar vaker komt 24 uur voor.

Ben jij al op Guam geweest?

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.