Menu
Australië / Oceanië

Australië | Hoogtepunten van Great Ocean Road

De Great Ocean Road. De beroemdste route van Australië. Misschien wel de beroemdste route ter wereld. Dat moet je met eigen ogen gezien hebben! Boek een ticket, huur een auto en maak een road trip! Dit zijn de hoogtepunten van Great Ocean Road.

De mooiste uitzichten langs een ruige kustlijn

Dat Australië ruig en avontuurlijk is weet bijna iedereen. De Great Ocean Road beaamt dat alleen maar. De route begint in Torquay en eindigt in Warrnambool. Het is ‘maar’ 250 kilometer, maar reken maar dat je er gerust twee weken over kan doen. De bijzondere uitzichten maken dat je op ieder punt het liefst duizend foto’s wil nemen. Scheepswrakken, enorme kliffen, de London Bridge en zelfs bossen maken het een van de meest veelzijdige routes van Australië. En het hoogtepunt? De bekende Twelve Apostles.

Starten in Torquay

De Great Ocean Road ligt in het het zuiden van Australië en biedt voor ieder wat wils. Uitzichten, hikes of surfen: het kan allemaal langs de Great Ocean Road. De beroemde weg start in Torquay, niet ver bij Melbourne vandaan. Het is dus ook het meest handige om op deze stad te vliegen. Breng ook zeker een aantal dagen door in Torquay en trotseer de golven op een surfplank! Leuk weetje: Quicksilver en Rip Curl zijn hier gestart.

Surfen op Bells Beach

Een ander hoogtepunt van de Great Ocean Road is nog een surfplek: Bells Beach. Je hoeft er geen uren in de auto voor te zitten vanaf Torquay, het is een klein kwartiertje rijden naar het legendarische strand. De golven zijn bijzonder goed en niet helemaal bedoeld voor beginners. Ben je zelf geen surfer, maar hou je wel van die zongebruinde lijven op planken? Dan kun je maar beter zorgen dat je rond de Pro Surfing Tour in Bells Beach bent. Dat is een van de meest prestigieuze surfwedstrijden ter wereld.

Watervallen spotten

Een kleine drie kwartier verder naar het zuidoosten brengt je bij Lorne. Lorne is een klein, maar mooie plaats aan de kust. Lorne leent zich uitstekend om de omgeving te verkennen. Het dorpje zelf is leuk om te bezoeken, maar verwacht geen enorme trekpleisters. Iets verderop liggen de beroemde Erskine Falls. Je moet hier wel een stukje voor lopen door de bossen, maar het donderende geluid van de waterval(len) is echt geweldig!

Het hoogtepunt van de Great Ocean Road

Door velen het hoogtepunt van de Great Ocean Road genoemd: Bass Strait. Ook wij zijn het hier volledig mee eens! Als je van road trippen houdt, dan is dit de moeder van de road trips. De Great Ocean Road is hier erg bochtig en loopt op veel plekken vlak langs zee. Het is bijna jammer dat je er 100 kilometer per uur mag, want de weg is veel te mooi om zo hard te rijden. Doe dat dus ook niet en neem de tijd om regelmatig te stoppen en van het uitzicht op de kliffen te genieten.

Angstaanjagend Princetown

Princetown is het meest ruige gedeelte van de Great Ocean Road, wat ons betreft een van de andere hoogtepunten van de Great Ocean Road. Princetown en omgeving wordt ook weleens gekscherend Shipwreck Coast genoemd. Shipwreck Coast loopt tot Port Campbell en wordt zo genoemd vanwege de vele schepen die hier zijn vergaan. Als je van ruige zee houdt, dan ben je hier helemaal in je element. De kracht van het water is hier goed zichtbaar: overal liggen afgebroken stukken rotsen in het water.

Langs deze kust liggen ook de Twelve Apostles, de London Bridge (tegenwoordig London Arch genoemd) en de andere beroemdheden. Deze rotsformaties zijn ontstaan door de kracht van het water en de wind die langs de rotsen blaast. Tip: bezoek dit gedeelte tijdens zonsopkomst.

Bultruggen spotten in Warrnambool

Het eindpunt van de Great Ocean Road is in Warrnambool. Ben je hier tussen juni en oktober? Dan heb je kans dat je jonge bultruggen uit het water ziet springen, heel bijoznder om te zien! Sowieso is de Great Ocean Road een prima plek om wilde dieren te spotten. Naast bultruggen is de kans ook groot dat je koala’s spot.

De hoogtepunten van de Great Ocean Road zijn stuk voor stuk hoogtepunten om nooit te vergeten. De Great Ocean Road is sowieso een van de meest bijzondere routes om te rijden. Het is ontzettend afwisselend en de vrijheid die gepaard gaat met een road trip over deze beroemde route is overweldigend! Zorg dat je vooral rond zonsopkomst en/of zonsondergang op de uitzichtpunten bent, dat is zo magisch!

Heb jij de Great Ocean Road al gereden?

2 Comments

 • info@travelaar.nl'
  Kirsten | Travelaar.nl
  april 1, 2017 at 6:25 am

  Goede timing, want over een paar weken gaan wij dit stukje Australië ontdekken. Zin in! Ik wist trouwens helemaal niet dat je in Australië bent geweest Sandra!?

  Reply
  • travelgirls.nl
   april 1, 2017 at 11:37 am

   Alvast veel plezier gewenst in Australië! En Sandra is ook niet in Australië geweest. Deze blog is door een van onze voormalige bloggers geschreven, maar toen we met accounts zijn gaan werken zijn deze blogs aan verschillende accounts gekoppeld. Het is zonde om de blogs te verwijderen toch?

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.