Menu
Australië

Australië – Rottnest Island, de thuisbasis van de Quokka

Australië: het land van kangoeroes, koala’s en de wombat. Waar de natuur nog grotendeels ongerept is en je je kan vergapen aan elke nieuw landschap dat je tegenkomt. Een mooie plek voor uniek natuurschoon is West-Australië. Een uniek voorbeeld hiervan is Rottnest Island, hier leeft namelijk de Quokka. Wat maakt dit dier en het eiland zo uniek? Dat vertelt travelgirl Nikki jou in dit artikel!

Rottnest Island

Rottnest Island is een klein eiland voor de kust bij Perth (West-Australië). Het werd ontdekt door een Nederlands schip dat het eiland vernoemde naar een rattennest. Ze zagen namelijk allerlei dieren lopen die verdacht veel leken op de ratten. De populatie van het eiland bestaat voornamelijk uit hoteleigenaren en fietsverhuurders.

De ferry

De makkelijkste manier om op het eiland te komen is met de ferry.Vanuit Perth of Fremantle kan je de gehele dag de ferry pakken. Een ticket is niet duur, maar dit kan per dag verschillen. De beste dag om te gaan is op een dinsdag, omdat dan de prijzen lager zijn. De boottocht richting het eiland duurt ongeveer 25 tot 45 minuten (vanuit Fremantle is het korter dan vanuit Perth). Je vaart op een lichtblauwe zee, terwijl je langzaam een mooi wit zanderige eiland in zicht krijgt. Je waant je in een paradijs en dat terwijl je het eiland nog niet gezien hebt!

Fietsen

Auto’s zijn niet toegestaan op het eiland, daarom is de fiets een ideaal vervoersmiddel en daar komt bij dat er op het eiland bijna geen heuvel te vinden is. Ideaal dus voor de fietsliefhebbers onder ons. Er zijn verschillende fietsverhuurders aanwezig op het eiland. Vergeet niet om een slot en een helm te huren (deze is verplicht te dragen). Je kan er ook voor kiezen om met een Segway op pad te gaan. Je bent dan iets duurder uit, maar je hebt dan wel de beschikking over een gids.

Helderblauw water

Als je met de fiets het eiland verkent zal je het niet ontgaan: de prachtige baaien en kliffen gevuld met lichtblauw water. Vanaf de oever kun je zelfs allerlei vissen zien. Het is in één woord: prachtig. Het is de ideale plek om te snorkelen of duiken. Dit is zeer aan te raden. Maar ook als je geen snorkel spullen of duikbrevet hebt is het zeer aan te raden om stil langs het strand te zitten. Je kunt zelfs – als je goed oplet – kleine haaien zien rondzwemmen.

De Quokka

Moe geworden van het fietsen ga je even zitten om je lunch op te peuzelen. Terwijl je aan het eten bent hoor je de struiken lichtjes bewegen. Je draait je om en kijkt even om je heen. Je ziet niks bijzonders en je kijkt weer naar je boterham. Alleen nu zit er een vreemd wezentje bij je boterham. Het is een klein buideldier die je aankijkt met zijn glimlachende mond. Dit is de Quokka. Op het eerste gezicht zijn ze erg schattig. Het zijn een soort mini kangoeroes, maar dan vriendelijker en totaal niet bang voor de mens.
Rottnest island is een van de weinige plekken waar de Quokka nog voorkomt. Door de komst van katten, vossen en honden is de populatie op het vasteland bijna geheel verdwenen. Op Rottnest Island zijn deze dieren niet toegestaan, waardoor de Quokka populatie in stand is gebleven.

Zonsondergang

Er is de mogelijkheid om te overnachten op Rottnest Island. Er zijn diverse hotels en campings op het eiland.
De mooiste manier om je verblijf op dit eiland af te sluiten, is om de zonsondergang te bekijken. Het mooiste is om dit te doen bij een van de vele vuurtorens van het eiland. Je ziet de zon dan letterlijk wegzakken in de zee.

Na al deze redenen verlang jij toch ook naar een verblijf op dit paradijselijke eiland vol met lachende Quokka’s? Fietsend over het eiland of toch zwemmen, snorkelen en duiken. Je vindt hier rust en je hebt prachtige natuur om je heen. Wat wil je nog meer? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.