Menu
Australië

Australië | Darwin, parel van het Noordelijke Territorium

Australië: het land van de vele backpackers, kangoeroes en koala’s. De meeste reizigers komen niet verder dan de oostkust van Australië, maar daarbuiten zijn nog zoveel mooie steden te zien! Een stad die er zeker uitspringt is Darwin, de parel van het noordelijke territorium. Hier lees je waarom je de stad zeker een keer moet bezoeken!

Ver in het noorden

Ver weggestopt in het hoge noorden ligt Darwin, omgeven door prachtige natuur. In de stad heerst een tropisch klimaat, waarbij er maar twee seizoenen zijn: de regentijd en de droge tijd. De populatie van Darwin bestaat zowel uit Aboriginals als uit ‘nieuwe’ Australiërs en er komen veel toeristen uit het hele land.

Zwem met krokodillen

In het centrum van Darwin staat een speciaal aquarium genaamd Crocosaurus Cove. Wat de naam al doet vermoeden is dat ze daar vele krokodillen hebben. Je kan er ook verschillende andere reptielen zien die in het noorden van Australië leven. Maar de grootste attractie is toch wel de Cage of Death. Hier kan je zwemmen met een grote zoutwaterkrokodil. Natuurlijk zit er een plastic wand tussen, maar toch is het fascinerend en beangstigend tegelijkertijd.

Nationale parken

Darwin wordt omringd door twee prachtige nationale parken, genaamd Kakadu en Litchfield. Allebei echte aanraders! Litchfield staat bekend om haar mooie watervallen en warmwaterbronnen. Je kan hier 1-3 dagen goed vertoeven zonder je te vervelen. Ontdek het park met je eigen gehuurde auto of boek een tour vanuit Darwin.

Kakadu staat meer bekend om haar rotsschilderingen en -formaties en indrukwekkende flora en fauna. Het ligt in Arnhem land, een plek die heilig is voor de Aboriginals. Ook hier kun je weer een huurauto nemen of een tour boeken met een lokale gids.  Dit laatste is wel aan te raden, omdat zij vaak weten wat de beste bezienswaardigheden zijn en waar specifieke dieren zich ophouden.

Let wel op dat je niet overal kunt zwemmen! In beide parken leven veel zoutwaterkrokodillen. Kijk dus goed uit en vraag aan de locals waar je wel en niet kan zwemmen.

Waterfront Darwin

Vlakbij het centrum van Darwin ligt het Waterfront. Dit is een gebied met veel terrasjes en leuke winkeltjes. Je kunt hier shoppen, zwemmen in het golfslagbad of langs de waterkant lopen. Dit laatste is echt aan te raden: je kijkt namelijk uit op de prachtige lagune waarin Darwin ligt. Dit uitzicht vergeet je nooit meer!

Aboriginals

Doordat Darwin zich zo ver in het noorden bevindt, wonen er ook veel Aboriginals. Je kan in Darwin daarom ook veel informatie krijgen over hun cultuur. Er bevindt zich een museum met kunst gemaakt door Aboriginals. Ook zie je als je rondloopt door het centrum vele kunstwerken die de cultuur van de Aboriginals uitdragen. En dat is best uniek in Australië!

Kortom: Darwin is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Onvergetelijk en zeker aan te raden. Noteer het maar vast op je lijstje voor je volgende bezoek aan Australië!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.