Menu
Australië

Australië | Dit zijn de hoogtepunten van Tasmanië

Australië, het land down under, heeft zoveel te bieden. Je vindt er de toeristische oostkust, de westkust vol natuur en de prachtige steden. Eén plek vergeten veel mensen echter te bezoeken: het eiland Tasmanië. Travelgirl Nikki is op Tasmanië geweest en vertelt je welke plekken je niet mag missen op je road trip.

Hoe kom je op Tasmanië?

Tasmanië is een eiland dat ten zuidoosten ligt van Australië. Vanuit Melbourne kan je een vliegtuig of de veerboot naar het eiland nemen. Als je bezig bent met een road trip door Australië en je hebt al een huurauto bij je, dan is de veerboot het handigst. Deze vaart twee keer per dag richting Tasmanië, een oversteek waar je 8 uur over doet. Met huurauto kan er nog best een prijskaartje aanhangen: prijzen beginnen dan rond 5oo dollar.
Het vliegtuig is sneller en goedkoper. Vanaf Melbourne ben je in ongeveer anderhalf uur in Hobart (de hoofdstad van het eiland). De prijzen voor een vlucht beginnen bij 60 dollar.

Wineglass Bay

Je bent eindelijk aangekomen in Tasmanië, maar wat nu? Een van de mooiste plekjes van Tasmanië is Wineglass Bay. Dit prachtige stukje natuur ligt verborgen in het Freycinet National Park. En zoals de naam al doet vermoeden lijkt het precies op een wijnglas, maar dan gevuld met helderblauw water.
Om er te komen moet je wel een stukje lopen. Je loopt in ongeveer een uur tijd naar een prachtig uitkijkpunt over de baai. De echte bikkels kunnen zelfs nog verder wandelen richting het strand zelf. Iets wat je zeker niet mag overslaan!

Bruny Island

Bruny Island is een schiereiland aan de zuidkant van Tasmanië. Het woord ‘schiereiland’ zegt het al: het eiland zit nog net vast aan Tasmanië. Het stukje land dat beide eilanden aan elkaar verbindt heet The Neck. Dit is een kleine strook land waarop een uitkijkpunt is gebouwd. Vanaf dit uitkijkpunt kun je rondkijken naar de prachtige omgeving van The Neck. Als je goed kijkt, zie je om je heen de nesten van verschillende vogels en je kan altijd wel een pinguïn spotten. Vanuit The Neck kun je verder Bruny Island verkennen: een eiland vol prachtige dieren en natuurschoon.

Cradle Mountain

Verstopt in het binnenland van Tasmanië bevindt zich Cradle Mountain. Ook dit is weer een van de mooiste plekjes van Tasmanië. Je kunt hier prachtige wandelroutes lopen door het nationale park. Terwijl je aan de oever van een kristalhelder meertje staat, heb je een prachtig uitzicht op Cradle Mountain,. Je moet wel geluk hebben dat het niet bewolkt is, want anders zie je de top van de berg niet. Maar zelfs als het bewolkt is kun je nog altijd rondlopen in de mooie omgeving. Je hebt altijd kans om een wilde wombat te zien grazen op de grasvelden bij de berg. Echt de moeite waard!

De Tasmaanse duivel: het symbool van Tasmanië

Iedereen die de Looney Tunes kent, weet wie Tazmanian Devil is: een animatiefiguur met grote tanden, die ronddraait als een wervelwind. Maar wist je ook dat Taz gebaseerd is op een echt dier, de Tasmaanse duivel? Dit kleine buideldier komt alleen voor op Tasmanië en is een vrij uniek dier. Hij staat bekend om zijn krachtige kaken en angstaanjagend gehuil. Zeker de moeite waard om te bewonderen op Tasmanië. Je kunt ze vinden in wildlife parken. Helaas is het in het wild erg moeilijk om ze te spotten, aangezien de dieren ’s nachts leven en ze bijna uitgestorven zijn.

Hoogtepunten van Tasmanië

Dit zijn enkele prachtige dingen die je kan doen op Tasmanië, maar dit is bij lange na niet alles! Het is zo’n prachtig en uniek eiland, dat je het beste zelf kan ontdekken door er rond te rijden en te genieten. Vergeet daarom Tasmanië niet aan je bucket list toe te voegen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.