Menu
Tips

20 tekenen dat je toe bent aan vakantie!

Het maakt ons echt niet uit of het zomer, herfst, winter of lente is: we zijn altijd toe aan vakantie. Helaas moet er ook gewoon geleerd of gewerkt worden om de reizen te financieren, dus we zijn ook best wel eens gewoon thuis. Bekijk je je fotoboeken meerdere keren per week of raak je oprecht gefrustreerd door alle vakantiefoto’s? Dan heb je het te pakken… Dit zijn 20 tekenen dat je toe bent aan vakantie! Doe de test en check of jij ook toe bent aan vakantie! Herken je een teken? Dan mag je één punt rekenen. Herken je het punt niet? Helaas, dan geen punt!

#1 Je komt de dag niet meer door zonder koffie

Heb je het idee dat iedere dag een sleur is en heb je minimaal tien koppen koffie nodig om wakker te blijven? Tijd om op reis te gaan!

#2 Je staat op en valt in slaap met je fotoboeken in je hand

Je hebt zo’n heimwee naar vorige reizen dat je iedere dag je fotoboeken bekijkt. En dan ben je ook nog eens verbaasd dat je ’s morgens wakker wordt met je hoofd op de mooiste foto van het boek.

#3 Je raakt alleen maar gefrustreerd van Facebook

Je kan al die vrolijke vakantiefoto’s van je vrienden niet uitstaan. En daarom like je zo ook niet. Lekker puh.

#4 De maandagen haat je nog erger dan normaal

Maandagen zijn al drama, maar op dit moment kun je ze helemaal niet uitstaan. Je gooit gefrustreerd je wekker door je kamer als deze op de eerste dag van de week weer veel te vroeg afgaat.

#5 Je draait alleen nog maar tropische muziek

Je lijsten op Spotify bevatten alleen nog maar tropische nummers.

#6 Je rent bij iedere zonnestraal naar buiten

Je lichaam snákt naar vitamine D. En liever gisteren dan vandaag.

#7 Je hebt zere vingers van het F5’en op ticketsites

Je weet tenslotte nooit wanneer die goede aanbieding voorbij komt. Dat je al nachten niet slaapt, dat doet er niet toe.

#8 Je wordt oprecht boos als je mails van booking.com krijgt

Zo goedkoop zag je dat hotel nog nooooooit! Maar je baas geeft je geen vrij. Frustratie!

#9 Je bent jaloers op iedereen die op vakantie gaat

Echt hoor, waarom zij wel en jij niet?

#10 Je wil niet meer naar de verhalen van collega’s luisteren

Ook zo irritant: al die collega’s die een fan-tas-tische vakantie hebben gehad terwijl jij in dat snikhete kantoor zat. Of misschien ook wel op vakantie was, maar het lijkt altijd alsof jij degene bent met de minste vakantiedagen. Toch?

#11 Je kijkt alleen nog maar reisfilms

Je wil geen romantische komedies, thrillers of andere series kijken: jij kijkt alleen nog maar reisfilms. Dan ben je écht toe aan vakantie.

#12 Je loopt het liefst de hele dag in Amsterdam rond

Je praat het liefst de hele dag Engels en loopt stiekem met een toeristengroepje mee omdat je óók zo graag dat vakantiegevoel wil!

#13 Je baalt ervan als de zon achter de wolken verdwijnt

Je bent toe aan zon, zon en nog eens zon. Elke straal vang je op en absorbeer je zoveel mogelijk. Die stomme wolken gooien roet in het eten.

#14 Je leest het ene boek na het andere

Je probeert te vluchten van de werkelijkheid en je doet net alsof je de hele dag op het strand ligt te bakken met een boek. Dat je stiekem onder werktijd aan het lezen bent hoeft niemand te weten.

#15 Je ziet je vrienden nauwelijks meer

Je wordt gék van al die vrolijke vakantieverhalen en sluit jezelf het liefste op totdat het vliegtuig je komt halen. Alleen duurt dat wel erg lang…

#16 Alcohol is je beste vriend

Elk glas wijn of tropische cocktail doet je denken aan die ene vakantie. Je zoekt zelfs redenen om overdag te drinken, ‘want dat is zo lekker ontspannend.’ Alarm! Boek die vakantie!

#17 Je gaat iedere dag naar de sportschool

Je weet tenslotte nooit wanneer je op vakantie gaat en hoe lang je dan in bikini moet liggen. Tijd om je lijf te showen!

#18 Je probeert de meest interessante gerechten uit

Je hebt gewoon heimwee naar andere smaken, geuren en producten. Je kookt ineens opvallend veel Thais en je probeert allerlei nieuwe gerechten uit. Oftewel: je hebt honger naar nieuwe landen!

#19 Je doet je inkopen bij de toko

Ieder rondje door de toko doet je weer even herinneren hoe het ook alweer was in Indonesië. Of je zoekt gewoon een reden om die fijne geuren weer op te snuiven.

#20 Je spaarrekening loopt over

Een te hoge spaarrekening (eeeh, wat is te hoog?) betekent dat je te lang niet op vakantie bent geweest. Het is tijd om het geld te laten rollen en je geld nuttig te besteden. California, here you come!

20 tekenen dat je toe bent aan vakantie

Hoe erg ben jij toe aan vakantie? Tel de punten bij elkaar op en bekijk hoe erg jouw vakantiedrang is.

0-5 punten: Jij vermaakt je nog wel even thuis. Vakantie? Pff, je bent net terug…
5-10 punten: Zo af en toe verlang je naar de zon of bekijk je stiekem je fotoboeken. Je zou best wel weer op vakantie willen…
10-15 punten: Je begint afkickverschijnselen te vertonen en je bent stiekem al dagen aan het zoeken op internet. Je moet snel op vakantie!
15-10 punten: Boek NU jouw ticket naar de zon! Voor je het weet stort je helemaal in. Crisis!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.