Menu
Tips / Verenigde Staten

De 11 leukste reisfilms om bij weg te dromen

Je hebt soms van die dagen dat er niets uit je handen kan komen. Of het giet buiten van de regen en je hebt echt geen zin om iets te gaan doen. Wat is er dan heerlijker om een goede reisfilm om te zetten en lekker weg te dromen? Je doet meteen inspiratie op om nieuwe bestemmingen op je lijst te zetten! Vandaag lees je wat wij de 11 leukste reisfilms vinden!

#1 Into The Wild

Jaar: 2007 | IMDb: 8,2 | Bestemming(en): Noord-Amerika

Into The Wild is de mooiste, beste en meest ontroerende film die wij ooit hebben gezien. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het misschien nog wel mooier. Christopher besluit zijn huidige leven achter zich te laten en op avontuur te gaan. Met niets meer dan een backpack en een tentje gaat hij op weg een van de minst bewoonde gebieden ter wereld: Alaska. Onze conclusie is dat er maar weinig films zijn die zoveel fantastische beelden hebben waar je gewoonweg in opgeslokt werd. Wedden dat je deze film meer dan één keer gaat bekijken? Een absolute aanrader die elke reisgek gezien moet hebben!

#2 The Bucket List

Jaar: 2007 | IMDb: 7,4 | Bestemming(en): de hele wereld

Sommige mensen krijgen er kriebels van, terwijl het voor anderen juist een hele fijne houvast kan zijn: een bucket list. Een bucket list is een lijstje dat je gedurende je leven maakt met dingen die je voor je dood nog graag gedaan wil hebben. In The Bucket List krijgen Cole en Chambers in het ziekenhuis te horen dat ze niet meer te genezen zullen zijn van kanker. Ze reizen letterlijk de wereld over waardoor je als kijker verrast wordt met de meest mooie beelden van de aarde. Een lust voor het oog en een must voor het hart. We kunnen je alvast verklappen dat je het waarschijnlijk niet droog gaat houden, maar de beelden van de Himalaya maken een hoop goed…

#3 Wild

Jaar: 2014 | IMDb: 7,1 | Bestemming(en): Verenigde Staten

De film Wild is een verfilming van het boek Wild. Cheryl Strayed besluit na een diep dal in haar leven om een deel van de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Maar liefst 1.100 mijl gaat ze in haar eentje afleggen, van Californië tot Washington. Het verhaal is meer dan mooie beelden, maar vooral het doorzettingsvermogen van Cheryl is fantastisch. We moeten je wel waarschuwen: we vonden het boek beter. De film is heerlijk om weg te kijken, maar als je het boek kent dan mis je toch wel wat – voor je gevoel – belangrijke stukken. Desondanks heerlijk vermaak voor de zondagmiddag!

#4 The Motorcycle Diaries

Jaar: 2004 | IMDb: 7,8 | Bestemming(en): Zuid-Amerika

Of je nu wel of niet in Zuid-Amerika bent geweest, deze film maakt dat je direct een ticket boekt naar dit fantastische werelddeel! De muziek, de beelden, de (mooie) mannen… Een lust voor het oog! We lieten ons in eerste instantie afschrikken door het woord motorcycle, maar dat moet je niet doen! Het is geweldig om te zien hoe twee mannen op zoek gaan naar het leven, naar zichzelf en naar het plezier. Het verhaal is gebaseerd op de reisverhalen van Che Guevara en het kijken méér dan waard!

#5 Eat Pray Love

Jaar: 2010 | IMDb: 5,6 | Bestemming(en): Italië, India, Indonesië (Bali)

Eerlijk is eerlijk, dit is wellicht voor sommigen een ietwat zweverige film. Ik ben zelf een enorme fan van Julia Roberts, dus ik vind eigenlijk vrijwel alle films van Julia Roberts mooi om naar te kijken. Eat Pray Love kenmerkt zich voornamelijk doordat veel vrouwen zich herkennen in het alles hebben, maar niet gelukkig zijn. Elizabeth zet alles op het spel en laat haar veilige leven achter om een jaar te gaan reizen. Ze leert wat lekker eten is in Italie, leert mediteren in India en vindt de balans tussen ernst en lichtvoetigheid. Klinkt misschien wat suf, maar alleen al voor de beelden van de drie landen zou je de film moeten kijken. Echt!

#6 127 hours

Jaar: 2010 | IMDb: 7,6 | Bestemming: Noord-Amerika (Moab, Utah).

Een film die zich twee uur lang afspeelt in dezelfde omgeving? Dat klinkt niet als een leuke reisfilm! Toch vonden wij dit een van de betere films die we ooit heb gezien en misschien komt dat ook wel doordat we de omgeving goed kennen. De film gaat over een man, Aron, die het liefste alle canyons in Moab in en uit klimt. Door een vervelend ongeval komt Aron met zijn arm vast te zitten in een spelonk, terwijl niemand weet waar hij is. Met de spullen die hij bij zich draagt probeert hij zich koste wat het kost los te krijgen. Ondertussen neemt hij filmpjes op voor zijn familie, een soort vloggen en zie je flashbacks naar zijn leven. Een onwijze aanrader voor de wat avontuurlijke reiziger die gek is op de natuur in Utah!

#7 Around The World In 80 Days

Jaar: 2004 | IMDb: 5,8 | Bestemming(en): de hele wereld

Around The World In 80 Days is een remake van een film uit 1956. De film speelt zich af in het verleden, maar dat maakt de film juist heel leuk om te kijken. Waar wij vandaag de dag gewoon het vliegtuig pakken om naar de andere kant van de wereld te vliegen, had men toen andere manieren om naar de andere kant van de wereld te reizen. Twee mannen gaan de weddenschap aan om in 8o dagen rond de wereld te reizen. Ondertussen wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat het hen gaat lukken. Een onwijs verfrissende film om te kijken, met wederom mooie beelden van over de hele wereld! Geen hoogstandje, maar wel vermakelijk.

#8 Eurotrip

Jaar: 2004 | IMDb: 6,6 | Bestemming(en): Europa

Ha! Dit is er weer zo eentje die je lekker met je vrienden kunt kijken. Eurotrip gaat over vier Amerikaanse jongeren die uiteindelijk met elkaar een epische trip gaan maken door Europa. Het doel: een meisje vinden in Berlijn dat ze nog nooit eerder hebben ontmoet. Onderweg komen ze in de meest hilarische situaties terecht en maakt het tot een heerlijke komedie om te kijken. De film staat bol van de clichés, maar ach… Dat maakt het misschien ook wel leuk. Het is leuk om te zien hoe Amerikanen over Europa denken, dus een absolute aanrader!

#9 The Beach

Jaar: 2000 | IMDb: 6,6 | Bestemming(en): Thailand

Wie kent hem niet? The Beach. Dé film met Leonardo DiCaprio (als je de Titanic even niet meerekent) met echt stunning views van Thailand. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de schoonheid van Thailand? Dan moet je deze film zeker zien. Leonardo DiCaprio als Richard, half ontbloot, want echt, hoe ouder deze man wordt, hoe beter hij eruit gaat zien. Richard is op zoek naar het eiland dat volgens velen ofwel niet bestaat ofwel niet te bereiken. Ben je benieuwd of hij het eiland uiteindelijk bereikt? Zeker kijken!

#10 A Perfect Getaway

Jaar: 2009 | IMDb: 6,5 | Bestemming(en): Noord-Amerika (Hawaii)

Het genre moet je van houden, namelijk mystery-thriller, maar het is echt een geweldige film als je benieuwd bent naar Hawaii. Ik kreeg instant zin om een ticket te boeken naar dit eiland, want eerlijk is eerlijk… Ik ben heel enthousiast geraakt door de beelden. De film gaat over een pasgetrouwd stel dat op huwelijksreis gaat naar Hawaii. Echter komen ze er al snel achter dat er een stel moordenaars zijn die uit zijn op pasgetrouwde stelletjes. Het gaat van kwaad tot erger en de twee weten niet meer wie ze wel en niet kunnen vertrouwen. Vooral kijken voor de toffe beelden!

#11 The Hangover

Jaar: 2009 | IMDb: 7,8 | Bestemming(en): Noord-Amerika (Las Vegas)

Sluit je reisfilmmarathon af met deze leuke komedie! The Hangover is niet een film die je snel zal zien staan in een lijstje van leukste reisfilms en toch komt het thema reizen met enig regelmatig terug in de films. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen, maar de eerste blijft het leukste. Qua bestemmingen kom je niet veel verder dan Las Vegas en omgeving, maar toch de moeite van het kijken waard! Ook leuk: in deel 2 gaan de vier Amerikaanse vrienden naar Thailand en belanden ze (onverwacht) in Bangkok… Een minder leuke film, maar het geeft wat leuke beelden van Thailand weer. In The Hangover staat het vieren van vrijgezellenfeesten met bijbehorende black outs centraal. Een leuke film voor met name degene die iets met Las Vegas hebben!

Onze all time favoriet is Into The Wild, er zijn maar weinig films die tippen aan deze topper! Natuurlijk zijn er nog veel meer reisfilms te vinden, dus wij zijn benieuwd welke films jij gezien hebt en welke wij echt nog moeten kijken!

2 Comments

 • suzette.brouwers@hotmail.com'
  Suze
  augustus 13, 2017 at 8:46 am

  Wat ik nog mis in dit rijtje (hele leuke) reisfilms, is ‘7 years in Tibet’. Echt een prachtige film over Tibet en een absolute aanrader!

  Reply
  • travelgirls.nl
   augustus 15, 2017 at 8:06 pm

   Dank je wel voor de aanvulling! Die hebben we nog niet gezien, dus kan er bij op ons eigen lijstje!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.