Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

15 typisch Amerikaanse dingen die je gedaan moet hebben

Roep jij ook altijd: ‘Dat is typisch Amerikaans!’? Dan is dit artikel speciaal voor jou! 15 typisch Amerikaanse dingen die je gedaan moet hebben…

#1 Skaten op een binnenbaan

Het blijft een typisch Amerikaans gezicht: roller skaten op een binnenbaan. Waar wij als Nederlanders ons leven wagen door te gaan skaten op de openbare weg, lossen ze het in Amerika gewoon op door te skaten op een binnenbaan. Safety first! Amerikanen beschouwen roller skaten echt als een avondje uit, net zoals wij dat met bowlen doen.

#2 Schieten op een range

In Amerika is het bezoeken van een shooting range iets dat helemaal niet gek gevonden wordt. Sterker nog; de meeste bedrijven vinden het alleen maar leuk dat er toeristen komen om deze typisch Amerikaanse activiteit uit te proberen. Het schieten op een shooting range is niet goedkoop, maar het is wel echt één van de leukste dingen die je kan doen in Amerika.

#3 Hamburgers eten bij een diner

Eten in een diner hoort bij je bezoek aan Amerika, het liefst al meteen op de eerste avond. Geniet van een echt Amerikaanse diner inclusief booths, gratis refill en de perfecte hamburger. Je kunt een Amerikaanse diner vergelijken met een snackbar in Nederland. De kaart bestaat vaak uit hamburgers, friet en als je geluk hebt kun je een taaie steak krijgen. De meeste diners waar wij gegeten hebben waren echt nog jaren ’60 stijl met strak leer en het liefst rode en witte kleuren afgewisseld. Aan de muur hangen Amerikaanse automerken, foto’s van auto’s of Coca Cola. Enjoy your burger!

#4 Bezoek een rodeo

Mocht je toevallig in de buurt zijn als er een rodeo georganiseerd wordt? Dan moet je zeker even een kijkje nemen. Rodeo’s vind je bijna nergens anders dan in Amerika en het is een stuk diervriendelijker dan stierenvechten in Spanje… Je kunt een kijkje nemen op Pro Rodeo om te zien waar en wanneer er rodeo’s georganiseerd worden.

#5 Een Amerikaans ontbijt eten

Een echt Amerikaans ontbijt bestaat vaak uit een aantal pancakes met fruit (of slagroom) en maple syrup of uit gebakken eieren met bacon, aardappeltjes (hash brown potatoes) en gebakken worstjes. Tja… En wij vragen ons af hoe het komt dat er meer dikke Amerikanen zijn dan Europeanen? Maar ach, als je er toch bent: neem dan een echt Amerikaans ontbijt!

#6 Een openluchtfilm kijken

Inmiddels weer helemaal terug van weggeweest: een drive-in bioscoop! Er zijn meer dan 350 drive-in bioscopen in Amerika en wat is er nu leuker dan lekker warm en romantisch samen een filmpje kijken vanuit de auto, terwijl het buiten zeikt van de regen? Wij zouden het wel weten hoor! Je kunt op www.driveinmovie.com zien waar de openluchtbioscopen zijn.

#7 Bezoek een honkbalwedstrijd

Amerikaanser krijg je het niet: bezoek een honkbalwedstrijd. Je kunt professionele wedstrijden bezoeken (inclusief bier, popcorn en een duim van schuim), maar ook amateurwedstrijden of zelfs highschool games. Je snapt waarschijnlijk zelf helemaal niets van de regels, maar de sfeer is erg leuk en ongedwongen.

typisch amerikaanse dingen die je gedaan moet hebben

#8 Eten bij een crab-shack

Restaurants als crab-shacks zie je vaak terug in Amerikaanse films. Je zit aan tafel waar een enorme kreeft voor je op tafel ligt. Je krijgt zo’n leuk typisch slabbetje voor en de notenkraker gaat aan de slag met zijn hamertje en kraker. Leuk voor de afwisseling en als je de hamburgers zat bent…

#9 Hardlopen in Central Park in New York

Op zondag wemelt het Central Park van mensen die gaan hardlopen of skaten door het grootste park van New York. Ga je toevallig als single naar New York? Wie weet versier je nog wel een telefoonnummer van een leuke man. Dan kun je meteen op echte date in New York!

#10 Buiten de deur ontbijten

Het is in Amerika heel normaal om buiten de deur te ontbijten. Waar je in Nederland op zoek moet naar de schaarse ontbijttentjes vind je er in Amerika één op elke hoek. Haal een lekkere bak met koffie en eet je ontbijt al lopend op straat op of neem de tijd om je bagel met ei, kaas en bacon uit je mandje op te eten!

#11 Bezoek een sports bar

De Ieren kunnen er wat van met hun sports bars, maar ook de Amerikanen zijn er niet weg te slaan. Bezoek een sports bar in de namiddag en doe gezellig mee met de locals: een pichter bier voor je neus en een bucket chicken wings!

#12 Ga bowlen

Dit heb ik zelf nog nooit gedaan in Amerika, maar het is wel iets dat je eigenlijk gedaan moet hebben als je fan bent van dit land. Bowlen is iets typisch Amerikaans en wordt vaak met familie en vrienden gedaan in het weekend. Super leuk!

#13 De route 66 rijden

Eén van de meest bekende historische wegen van Amerika: de route 66. De route 66 bestaat niet meer als zodanig. Dat wil zeggen dat weg officieel niet meer als route 66 in de boeken staat, echter vind je langs de kant van de weg overal de bordjes ‘historic route 66’. Het mooiste is natuurlijk als je de route 66 zou kunnen rijden met de motor, maar dan moet je wel je motorrijbewijs hebben. Dit is echt één van de typisch Amerikaanse dingen die gedaan moet hebben! Benieuwd wat je dan te wachten staat? Lees zeker ook dit artikel!

#14 Met je auto over het strand

Mocht je in Florida komen binnenkort, dan is een ritje over Daytona Beach wel een  must do. Daytona Beach ligt in het noordoosten van Florida en is de enige plek waar races gehouden worden op het strand. Ook als toerist kun je gewoon met je auto het strand op rijden, maar bekijk van tevoren wel even wanneer het vloed is. Bij vloed mag je namelijk niet het strand op met je auto.

#15 Een fair bezoeken

Last but not least: bezoek eens een echte Amerikaanse fair. Je kunt een fair het beste vergelijken met een kermis gecombineerd met een festival. Fairs in Amerika worden vaak heel lokaal georganiseerd en staan vooral in het teken van sociaal doen. Je vindt er kermisattracties en grote eetfestijnen onder begeleiding van een bandje.

15 typisch Amerikaanse dingen die je gedaan moet hebben…

Welke typisch Amerikaanse dingen heb jij al gedaan? En ken jij nog meer typisch Amerikaanse dingen of wat zou jij graag nog willen doen in Amerika?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.