Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Amerika | De vijf mooiste eilanden van de Florida Keys

Wie naar Florida gaat mag dit niet overslaan: een bezoek aan de Florida Keys. De Florida Keys bestaan uit maar liefst 1700 koraaleilanden in de Golf van Mexico. Je bereikt een deel van deze eilanden via de indrukwekkende US Highway 1. Elk eiland heeft zo zijn charme. Dit zijn de vijf mooiste eilanden van de Florida Keys!

Van Miami naar Key West

Vanaf Miami rijd je in zo’n vijf uur naar het zuidelijkste puntje van Noord-Amerika: Key West. Je komt dan over de beroemde Seven Mile Bridge, die overigens vanuit de lucht mooier is dan vanuit de auto. Des te zuidelijker je komt, des te smaller de eilandjes worden met aan de ene kant de Golf van Mexico en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. De ene Key is nog exotischer dan de ander. Bijna alles op de Florida Keys wordt aangegeven met mile markers (MM). Super handig, want in principe is er maar één hoofdweg (The Overseas Highway) en bij elke mijl staat een bordje met een nummer er op (te vergelijken met onze hectometerpaaltjes).

#1 Islamadora: het droomeiland

Islamadora, de naam alleen al is exotisch genoeg om er te willen wonen. Er staan prachtige huizen en nog veel mooiere stranden. Vanaf hier kun je de boot nemen naar Islamadora Beach, één van de mooiste eilanden van de Keys. Op dit strand kun je namelijk over een brede, witte zandstrook zo de oceaan in lopen. Op Islamadora zelf kun je bij milemarker (MM) 77.5 visjes voeren bij Robbie’s. Het is hier vaak druk, dus ga aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag om de grootste drukte te vermijden. Eén van de leukste dingen om te doen is eten bij Morada Bay Café. Exotischer krijg je het niet. Eten op het hagelwitte strand met je voeten in het zand en zicht op de zonsondergang. Wauw. Morada Bay Café vind je bij MM 81.6.

#2 Key Largo: het duikparadijs

Key Largo is het eerste eiland dat je tegenkomt vanaf Miami. Key Largo is één van de drukst bezochte eilanden omdat het ‘dichtbij’ de drukte van Miami ligt. Zeker in de weekenden komen veel mensen van het vasteland om te genieten van de relaxte sfeer op Key Largo. Je kunt hier namelijk erg goed duiken. Zo kun je bijvoorbeeld bij John Pennekamp Coral Reef State Park (MM 102.5) duiken naar een replica van een scheepswrak. Wil je niet duiken maar toch genieten van deze mooi onderwaterwereld? Dan kun je ook een rondvaart maken op een boot met een glazen bodem en is vooral voor kinderen heel leuk. Je kunt hier ook een kano of kajak huren of natuurlijk gewoon met een snorkel het water in.

#3  Key West: uitgaan en zonsondergangen

Key west is het meest zuidelijke eiland van de Florida Keys en nog populairder dan Key Largo. Je vindt hier een compleet centrum inclusief restaurants, kroegen en discotheken. Het trekt voornamelijk jongeren aan, maar ook op Key West kun je genieten van de prachtige zonsondergangen en rustige straatjes. Het is  handig om even langs te gaan bij Ron Jon’s Surfshop als je gaat snorkelen en je nog geen lycra (een surfshirt) hebt. Dit beschermt je namelijk ook tegen de zon in het water. Wat je verder moet doen op Key West: Wild Birds Sanctuary (loop wel de hele trail), bezoek het huis van Ernest Hemingway en breng een bezoek aan de Southernmost Point Marker, het meest zuidelijke puntje van Amerika en maar 90 mijl bij Cuba vandaan.

#4 Marathon Key: schildpadden bezoeken

Een klein, smal eiland met heel veel bezienswaardigheden. Eén van de beste cafés op dit eiland is het Butterfly Café (wel behoorlijk prijzig, 2600 Overseas Hwy). Dit ligt naast The Turtle Hospital (MM 48.5), waar je zieke schildpadjes kunt bezoeken en meer over ze kunt leren. Vergeet niet te doneren, dan kunnen ze de schildpadjes weer een beetje op weg helpen. Wil je meer weten over het oude Florida? Breng dan een bezoek aan Crane Point Hammock (MM 50). Je kunt kamperen in het Curry Hammock State Park (MM 56.2).  Vanuit Marathon kun je naar Pigeon Key via een brug. Je betaalt hier entree voor, maar je kunt vervolgens wel live genieten van wilde haaien en pijlstaartroggen!

#5  Bahia Honda Key: de mooiste stranden van Amerika

Wellicht niet de meest genoemde Key, wel de Key met de meest mooie stranden van het zuiden van Florida. Dit eiland wordt eigenlijk geheel bedekt door het Bahia Honda State Park, waar de meest mooie witte stranden te vinden zijn met helderblauw water. In het Bahia Honda State Park kun je kamperen, overnachten in lodges en genieten van de onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken. Ook kun je hier een kano of kajak huren en zelfs fietsen om het eiland te verkennen. Niet overslaan dus!

Meer doen op de Florida Keys?

Naast bovengenoemde eilanden zijn er nog zo’n 1700 (!) eilanden waar je leuke dingen kunt doen zoals:

  • Key Lime Pie eten. Je kunt overal Key Lime Pie krijgen,  maar de lekkerste eet je bij The Fish House op Key Largo. Maar er zijn zoveel meer restaurants waar je Key Lime Pie kunt eten, dus ik zou zeggen: doe je best om de lekkerste te vinden en laat het achter in de comments!
  • Bat Tower op Lower Sugarloaf Key bezoeken (er zijn er nog maar veertien in de hele wereld te vinden);
  • Een bezoek brengen aan de National Key Deer Refuge op Big Pine Key;
  • Een boot, kano of kajak huren in Long Key State Park.
  • Een bezoek brengen aan het Dry Tortugas National Park.

Je zal veel reclame zien voor zwemmen met dolfijnen. De meeste van deze dolfijnen worden speciaal voor de toeristen gevangen gehouden. Heel zielig dus. Er zijn zoveel andere dingen te zien en weet je wat zo leuk is aan Florida? Die dolfijnen zie je ook gewoon in het wild en met een beetje geluk tref je een dolfijn in het ondiepe gedeelte van de oceaan. Een goede plek om dolfijnen te spotten in het wild is zo’n zes mijl ten westen van Key West. Daar is een stuk oceaan van zo’n 15 ft deep met een hagelwitte zeebodem. Hier zwemmen veel dolfijnen en wordt niet voor niets Dolphins Playground genoemd.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.