Menu
Verenigde Staten

Verenigde Staten | De route 66 in Amerika rijden

Een grote wens van veel mensen is om ooit de Route 66 in Amerika te gaan rijden. De Route 66 was de eerste route die van oost naar west liep, maar is in 1985 gesloten vanwege de aanleg van een nieuwe snelweg. Echter, in 1987 besloot men in Seligman dat de route weer in ere hersteld moest worden en zo ontstond de Historic Route 66 en is een groot gedeelte van de weg weer goed te rijden. De gekte rondom de Route 66 werd weer aangeslingerd door de film Cars, die zich in deze omgeving afspeelt. De Route 66 begint in Chicago en eindigt in Los Angeles. De route gaat door 8 staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nex Mexico, Arizona en Californië en doorkruist maar liefst drie tijdzones. Wij vertellen je de hoogtepunten per staat. De Route 66 in Amerika rijden was nog nooit zo makkelijk!

Illinois

De Route66 start in Chicago, op de hoek van Jackson Boulevard en Lake Shore Drive. Chicago is groot genoeg om een paar dagen te overnachten en de stad beter te leren kennen. Vanaf Chicago rijd je naar Braidwood. De grootste trekpleister in Braidwood is de Polk-A-Dot-Drive-In, één van de eerste drive-in restaurants van Amerika. Een andere gave plek om te stoppen is Odell. Hier vind je een voetgangerstunnel (tegenover de St. Paul’s Church) die gebouwd is omdat het voor voetgangers te gevaarlijk was om de Route66 over te steken. Kun je het je nu nog voorstellen? Ook typisch Amerikaans: in Litchfield – nee, niet de gevangenis in Orange Is The New Black – vind je een echte drive-in bioscoop. Leuk om te zien!

Missouri

In Villa Ridge, waar de Route 66 de Route 100 kruist staat een enorm gebouw, dichtgetimmerd en wel. Dit was ooit het grootste restaurant ter wereld: The Diamonds. In Doolittle vind je het Vernelle’s Motel, een typisch Route 66 motel. Simpel, maar onwijs leuk om te overnachten! In Gascozark staat een verlaten café dat langzamerhand door de natuur verzwolgen wordt. Het deed tevens dienst als halte voor Greyhoundbussen en de moeite waard om even te stoppen!

Kansas

In Kansas is het stadje Galena de moeite waard om te bezoeken. Het is het oudste mijnstadje in Kansas en één van de meest belangrijke steden ten westen van New York. Nu is het meeste dichtgespijkerd, maar leuk om er rond te rijden en vergeet vooral niet te stoppen bij Cars on the route, waar een aantal dingen uit de film Cars terug te vinden zijn. Lekkere broodjes koop je in Riverton, bij de Eisler Brothers Market.

Oklahoma

In Oklahoma kom je langs veel verschillende Route 66 plekken. Een aanrader: het Totem Pole Park in Foyil. Je vindt hier een aantal totempalen die gemaakt zijn door een houtsnijder uit Springfield. In Tulsa ligt het Centre of the Universe, een plek waarvan paranormaal begaafde mensen zeggen dat deze plek speciale krachten bevat. Tja. Wel leuk om te zien! Clinton heeft één van de beste Route 66 museums van heel Amerika. Een must visit!

Texas

In Shamrock kom je langs de U Drop Inn, direct herkenbaar als Ramone’s werkplaats uit de film Cars! Je vindt hier ook het Phillips 66 benzinestation. Deze is gesloten, maar onwijs gaaf voor een mooie foto!  In Conway vind je verschillende ranches: overal staan auto’s ondersteboven in de grond. Zo vind je er de Volkswagen Slug Bug Ranch, de Cadillac Ranch en de Cadillac Ranch in Tractors. Je mag hier een handtekening met verf opzetten, leuk voor later! Het dorpje Adrian ligt precies op de helft van de Route 66. Ga wat eten bij Midpoint Café, om te vieren dat je op de helft bent!

New Mexico

In New Mexico is er veel historische route verloren gegaan doordat de snelweg er pal overheen gelegd is. Een leuke stop zijn de ghosttowns Glenrio en Newkirk. Kom je langs Moriarty dan is een overnachting in het Sunset motel heel leuk. Een absolute aanrader: Santa Fe, de hoofdstad van New Mexico. Smalle straatjes, veel winkeltjes, galleries en restaurants. Verder op de route vind je Acoma Sky City. Dit is een oude Indiaanse plaats. Je mag hier niet zomaar naar binnen, alleen met een rondleiding, maar het is de moeite waard! In El Malpais bevind je je ineens in een maanlandschap. Hier liggen enorme gestolde lavastromen, heel bijzonder!

Arizona

In Arizona vind je veel toeristen die hier een deel van de Route 66 rijden. In Holbrook kun je in één van de zeven wigwam motels slapen! Een onwijs leuke plek om meerdere nachten te verblijven is Williams. Williams heeft namelijk terrasjes waar je alcohol mag drinken, vrij uniek in Amerika. Het is een goede uitvalsbasis voor de Grand Canyon. Tip: slaap in één van de leuke countryhuisjes. Na Williams is het leuk om een bezoek te brengen aan Seligman.

Seligman was vroeger één van de drukste steden langs de Route 66, maar door de opening van de I-40 was de stad in één uur verlaten. Je vindt hier trouwens veel verwijzingen naar Cars. Dat geldt ook voor Peach Springs. Peach Springs is het voorbeeld geweest voor het fictieve plaatsje Radiator Springs in de film. Wil je lekker eten tijdens je Route 66 reis? Stop dan bij Mr. D’z Route 66 Diner in Kingman!

Californië

In Californië eindigt de Route 66. Eerst kom je langs Amboy. In Amboy is niet zoveel te beleven, behalve dat het hier bijna geen licht is en je in de nacht dus enorm veel sterren ziet. Leuk om te zien! De route eindigt tenslotte in Los Angeles, op de Santa Monica Pier. Hier staat ook een duidelijk bord die aangeeft dat dit het einde is. Op Santa Monica Pier vind je vooral veel drukte, restaurantjes en een kermis.

De Route 66 in Amerika rijden

De Route 66 bestaat vooral uit historische gebouwen, benzinestation, diners en schattige motels. Absoluut niet het beeld dat mensen hebben bij Amerika: groot, groter, grootst, maar juist integer en gezellig. Oké, wellicht ook wat vergane glorie, maar dat is nu juist de kracht van de Route 66! Huur dus een grote bak en ga de Route 66 in Amerika rijden! Meer over Amerika lezen?

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €380 naar steden als Chicago, Los Angeles of Las Vegas. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

Je overnachtingen boek je gewoon ter plekke via booking.com. Zo heb je de vrijheid om je route aan te passen waar nodig én kun je de goedkoopste prijzen van tevoren checken! En goed nieuws: je krijgt ook nog eens eenmalig €25 terug als je een overnachting boekt van meer dan €50 bij booking.com!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.