Menu
Verenigde Staten

Amerika | Wel of geen New York CityPASS aanschaffen?

In bijna alle grote steden kun je speciale kortingsboekjes, passen of vouchers krijgen die je flinke kortingen geven op de toeristische trekpleisters. Afhankelijk van het doel van je reis kan het je heel veel geld besparen! Wij mochten de New York CityPASS tijdens onze reis naar New York uitproberen. Wel of geen New York CityPASS aanschaffen? Wij geven je het antwoord!

Bezienswaardigheden met de New York CityPASS

De New York CityPASS bestaat uit zes vouchers voor de populairste bezienswaardigheden in New York. In totaal kun je uit negen bezienswaardigheden kiezen, echter kun je sommige vouchers maar één keer inzetten en zul je moeten kiezen waar je naar toe gaat. Met de New York CityPASS kun je de volgende bezienswaardigheden bezoeken:

 • Empire State Building;
 • American Museum of Natural History;
 • The Metropolitan Museum of Art;
 • Top of the Rock of het Guggenheim Museum;
 • Statue of Liberty & Ellis Island of Circle Line Sightseeing Cruises;
 • 9/11 Memorial & Museum of het Intrepid Sea, Air & Space Museum

Gezien de bezienswaardigheden is de New York CityPASS vooral geschikt voor een eerste bezoek aan de stad. Je hebt namelijk ook de New York Pass. De New York Pass is duurder, maar je hebt ook meer (onbekendere) bezienswaardigheden waar je uit kunt kiezen. Leuk voor als je al vaker in New York bent geweest!

New york citypass boekje

Hoe werkt de New York CityPASS?

Wij waren een kleine week in New York, voor het eerst en de New York CityPASS sloot daar perfect op aan. De New York CityPASS is negen dagen geldig vanaf het eerste gebruik. Het is heel simpel: je laat je boekje bij de kassa zien, de caissière scheurt de juiste voucher uit het boekje. Het grote voordeel? Je hoeft niet in de rij te staan! Je kunt dus je tijd optimaal indelen en genieten van al het moois dat New York te bieden heeft!

Hoeveel bespaar je?

De New York CityPASS kost $114 per persoon. Er komen verder geen kosten bij. Als je alle zes de bezienswaardigheden los zou boeken ben je $197 kwijt. Je bespaart dus $84 per persoon, mits je alle bezienswaardigheden daadwerkelijk gaat bezoeken. Wij hebben vijf van de zes bezienswaardigheden uit de New York CityPASS bezocht, dus wij waren nu goedkoper uit dan dat we alle bezienswaardigheden los zou bezoeken.

Wel of geen New York CityPASS aanschaffen?

Daar kunnen we volmondig ja op zeggen! Toch kunnen we ons ook voorstellen dat het niet voor iedereen zal gelden. We hebben op een rijtje gezet wanneer je wel een New York CityPASS moet aanschaffen en wanneer niet.

Wel

 • Als je voor het eerst naar New York gaat;
 • Als je een hekel hebt aan wachtrijen;
 • Als je van plan bent om alle bezienswaardigheden toch wel te gaan bezoeken.

Niet

 • Als je al vaker in New York bent geweest en andere dingen wil zien;
 • Als je het niet erg vind om (soms lang) te wachten;
 • Als je maar één of twee dagen in New York bent, dan heb je echt de tijd niet om alle bezienswaardigheden af te gaan.

New-York-CityPAss binnenkant

Het feit dat je de wachtrijen zo voorbij mocht lopen vonden wij al de moeite waard om de pas aan te schaffen. Het is zo zonde van je tijd om overal te moeten wachten, terwijl de stad zoveel te bieden heeft. Leuk weetje: als je tussen 8.00 uur en 14.00 uur naar de Empire State Building gaat , mag je ’s avonds op dezelfde voucher nóg een keer naar boven! Bij Top of the Rock is het verstandig om in de ochtend even langs te gaan om een tijdslot op een apparaat te kiezen en dan later op de dag op dat tijdstip terug te komen.

Wel-of-geen-New-York-CityPASS-aanschaffen

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €400 naar New York. Deze goedkope vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! In New York reis je het beste met het openbaar vervoer. Je overnachtingen boek je alvast van tevoren via booking.com. zo weet je zeker dat je de goedkoopste overnachting boekt.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.