Menu
Tips / Verenigde Staten

Amerika | Zo overleef je de eerste keer Amerika!

De eerste keer op reis naar Amerika is spannend, dat vonden wij in ieder geval. Om Amerika binnen te komen moet je nu eenmaal aan een aantal regels voldoen en als je voor de eerste keer naar Amerika gaat is het fijn om te weten wat je kan verwachten. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden als reiziger naar Amerika. Niet alleen de minder leuke dingen zoals bagageregels of visum, maar ook de leuke dingen zoals wat moet ik echt kopen in Amerika en waar kan ik het beste eten. We hebben al onze ervaringen voor je op een rijtje gezet!

voor het eerst naar amerika

Voorbereidingen voor Amerika

Het voorbereiden op je vakantie is een van de leukste dingen om te doen. Lekker uitzoeken waar je het beste naar toe kunt gaan, in welk hotel je gaat slapen en wat je echt gezien moet hebben in Amerika. Voordat je vertrekt zijn er wel wat dingen die je geregeld moet hebben voordat je vertrekt, zoals je visum en je eerste hotel of overnachtingsplek.

ESTA / Visum

Nederland valt onder het Waiver-Program van Amerika. Dat betekent dat je online een visumaanvraag kan doen, een ESTA. Voor een ESTA moet je een aantal vragen beantwoorden en binnen 72 uur (maar meestal direct) krijg je een melding of je bent toegelaten of niet. Redenen om niet toegelaten te worden: crimineelverleden, oorlogsmisdadiger, drugsverslaafd etc. Belangrijk: je móét je eerste overnachting geregeld hebben voordat je het land binnen gaat. Boek dus thuis in ieder geval het hotel voor de eerste nacht! Dit moet je namelijk vermelden op je ESTA-formulier. Overigens is een ESTA alleen geldig als je het land binnen 90 dagen weer verlaat. Anders heb je wel een visum nodig van het consulaat. Handig: je kunt ook je ESTA online aanvragen als je geen creditcard hebt bijvoorbeeld!

Medicijnen

Slik je medicijnen en neem je die mee op vakantie? Vraag om een uitdraai van je medicijnen en een doktersverklaring, want sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet van Amerika en dat betekent dat je volgens hun wet drugs het land binnen smokkelt. Let dus op wat je meeneemt!

TSA slot

Wil je niet dat je koffer open gebroken wordt door de douane? Zorg dan voor een koffer met TSA-slot. Een TSA slot kan door de douane worden geopend. Zo hoef jij je code niet te geven en hoeven zij jouw koffer niet open te breken. Heb je geen koffer met TSA-slot? De ANWB verkoopt kofferriemen met een cijferslot én een TSA-slot. Zo kun je je koffer toch goed op (cijfer)slot doen zonder dat de kans bestaat dat je je koffer kapot terug krijgt.

De reis naar Amerika

En dan is het zover: de reis naar Amerika! Voor intercontinentale vluchten (dus ook voor Amerika) moet je drie uur van te voren op Schiphol zijn. Je mag, afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt, een koffer van 23 kilo meenemen. Voor het boarden moet je meestal nog een aantal vragen beantwoorden over je bagage. In het vliegtuig krijg je een US Customs formulier dat je met pen moet invullen. Dit gaat voornamelijk over de goederen die je meeneemt het land in.

Immigrations in Amerika

Voordat je Amerika echt mag betreden moet je eerst langs Immigrations, oftewel de douane. Hier wordt je aan een soort verhoor onderworpen door de douanier. De douanier wil vooral weten wat je komt doen en of je wel echt voor vakantie komt. Ook lijkt hij erg geïnteresseerd te zijn in je terugvlucht, want oh wee, stel dat je toch eens blijft? Ach het is voor het goede doel, want als je slaagt…. Dan mag je voet op Amerikaans grondgebied zetten! Houd er rekening mee dat het soms erg lang kan duren voordat je door Immigrations ben, soms wel meer dan een uur. Heb je een overstap? Plan dan minimaal twee uur. Je moet namelijk ook je koffer ophalen en weer opnieuw afgeven, dat kost tijd!

Eindelijk in Amerika!

En dan… Dan ben je er EINDELIJK! Het kost wat tijd, geduld en soms wat stress, maar je bent er! En dan kan het grote shoppen beginnen. Wat moet je nu echt kopen in Amerika? Over het algemeen geldt dat make-up, (sport)kleding en technologie echt een heel stuk goedkoper is. Met een beetje geluk heb je ook nog een goede koers, waardoor je veel mee kunt nemen.  Wij nemen altijd Dramamine (pilletjes tegen wagenziekte) mee terug, Burt’s Bees, DayQuil en NyQuil. Je mag maximaal €430,- importeren zonder invoerbelasting te betalen.

De eerste keer naar Amerika

Hoe kijk jij aan tegen jouw eerste keer Amerika? Kijk er tegenaan of vind je het juist leuk? Zorg dat je deze blog goed hebt doorgelezen en dan komt het allemaal goed!

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €380 naar steden als Miami, Los Angeles of Las Vegas. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Je kan met het openbaar vervoer reizen, maar het huren van een auto is ook echt te gek om te doen. Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.