Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona

Een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona mag niet ontbreken op jouw lijst als je een rondreis door het westen van Amerika maakt. De Antelope Canyon is een van de meest bijzondere plekken in Amerika en echt een must visit voor mensen die van bijzondere natuur houden. De Antelope Canyon ligt in een stuk land dat eigendom is van de indianen, je leert dus ook direct de cultuur van de oorspronkelijke bewoners in Amerika kennen. Dit is de complete gids voor een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona, inclusief fotografietips!

Een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona

De Antelope Canyon trekt de laatste jaren enorm veel bezoekers en dat is niet voor niets: het is een van de meest bijzondere én fotogenieke plekken van Amerika. De Antelope Canyon bestaat uit twee delen: de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. Je hebt twee aparte toegangsbewijzen nodig om ze allebei te bezoeken. Een bezoek aan de Antelope Canyon is niet goedkoop: tussen de $20 en $50. De prijs is afhankelijk van het tijdstip, het soort tour dat je boekt en welke canyon je bezoekt. Je hebt de normale tours, die zijn rond de $20 per tour. Daarnaast kun je een tour boeken die speciaal gericht is op fotografie, die kost al snel $85. De prijzen zijn per persoon en exclusief $8 fee voor het betreden van het Navajo-reservaat.

De verschillen tussen de Upper en Lower Antelope Canyon

Het liefst zou je natuurlijk allebei de canyons bezoeken, maar heb je weinig tijd of wil je op je budget letten? Dan zul je een keuze moeten maken tussen de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. Dit zijn de verschillen tussen de Upper en Lower Antelope Canyon:

Upper Antelope Canyon
 • Lengte van de Upper Antelope Canyon: 140 meter;
 • De ingang Upper Antelope Canyon ligt boven de grond;
 • De bodem van de Upper Antelope Canyon is voornamelijk zand en goed begaanbaar;
 • De bekende ‘lichtstraal-foto’s maak je in de Upper Antelope Canyon door het mooie lichtval rond het middaguur.
Lower Antelope Canyon
 • Lengte van de Lower Antelope Canyon: 400 meter;
 • De ingang van de Lower Antelope Canyon bereik je via een smalle spleet in de bodem;
 • De bodem van de Lower Antelope Canyon heeft veel niveauverschillen en je zult moeten klimmen en klauteren om verder te kunnen;
 • De wanden in de Lower Antelope Canyon hebben een andere structuur en het is dus een grotere uitdaging om mooie foto’s te maken.

Het advies is om allebei de canyons te bezoeken en probeer dan zeker een fototour te boeken. Je mag namelijk je statief niet meenemen in de canyon, tenzij je daar dus een speciale tour voor boekt. Dat is echt een aanrader, want de gids zorgt er dan bijvoorbeeld ook voor dat er niemand in je foto staat én geeft tips hoe je de canyon het beste kunt vastleggen.

Hoe kom je bij de Antelope Canyon in Arizona?

Het handigste is om te verblijven in het plaatsja Page. Page zelf is weinig bijzonder, maar de omgeving van Page heeft veel bijzondere verborgen schatten. Combineer een bezoek aan de Antelope Canyon zeker ook met een bezoek aan de Horseshoe Bend, op nog geen half uur rijden vanaf de Antelope Canyon.

Het kan even zoeken zijn om bij de Antelope Canyon te komen, beide canyons hebben namelijk een eigen parkeerplek. Vanuit Page rijd je de Highway 98 op richting en oosten en volg je de borden Kaibeto. Net vóór de kruising met Route N22b ligt de parkeerplaats voor de Upper Antelope Canyon. Wil je naar de Lower Antelope Canyon? Ga dan op de kruising met de Route N22b linksaf en na 300 meter ligt de parkeerplaats voor de Lower Antelope Canyon aan de linkerkant van de weg.

Tickets kopen voor de Antelope Canyon

Je mag niet zonder gids de Upper en de Lower Antelope Canyon in. Voorheen was het mogelijk om ter plekke tickets te kopen, echter is het tegenwoordig aan te raden om van tevoren te reserveren bij een organisatie die tours aanbiedt in de Lower Antelope Canyon, bijvoorbeeld Kens Tours. Ga je voor de fotografietour? Houd er dan rekening mee dat je alleen met een SLR of DSLR camera naar binnen mag. Een systeemcamera mag ook, maar alleen als je er andere objectieven op kunt zetten. Een compactcamera wordt dus niet geaccepteerd. Voor tickets voor de Upper Antelope Canyon kun je het beste terecht bij Antelope Canyon Tours.

Fotograferen in de Antelope Canyon

Je hoeft niet deel te nemen aan een fotografietour om mooie foto’s te kunnen nemen in de Antelope Canyon. Zoek naar plekken waar je je camera op kunt neerzetten of leggen om toch een mooie foto te kunnen maken. Het nadeel van niet meegaan op een fotografietour is dat je weinig tijd krijgt om je camera in te stellen. Achter je loopt immers alweer de volgende groep. In het hoogseizoen vertrekken er maar liefst vier tours per uur, dus achterblijven wordt niet gewaardeerd. Fotograferen in de Antelope Canyon is voornamelijk het schieten van detailfoto’s, maar dat maakt het misschien juist wel leuker! Door de prachtige structuren die de modder en het water achterlaat krijg je een fotogenieke plek waar de natuur nog echt zijn werk doet…

Het is belangrijk om je te realiseren dat het behoorlijk stoffig is in de canyons. Bescherm je fotoapparatuur zoveel mogelijk tegen het fijnstof. Zet je flitser uit, dan maak je de mooiste foto’s. Het is niet gek om een doekje voor je mond te dragen om het stof tegen te gaan. Een dun vestje is ook geen overbodige luxe in de Lower Antelope Canyon, het is er een stuk koeler dan boven! Je zit immers vijftien meter onder de grond…

Flash floods in de Antelope Canyon

Het gebeurt af en toe dat de Antelope Canyon – en dan met name de Lower Antelope Canyon – het slachtoffer is van zogenaamde flash floods. Een flash flood is een enorme water- en modderstroom die ontstaat na een flinke regenbui in berglandschappen of woestijnen. Een flash flood zie je niet aankomen. Een flash flood ontstaat vaak op een andere plek, soms wel tien kilometer verderop. Het kan bij jou dus helemaal droog en prachtig weer zijn en toch word je ineens verrast door een enorme modderstroom die met een hoge snelheid de canyon in komt stromen. En dan is vijftien meter onder de grond zitten echt niet zo’n goed idee…

De gidsen zijn opgeleid om het weer in de gaten te houden en staan in nauw contact met weerstations en andere mensen. Inmiddels is men redelijk goed in het inschatten van het gevaar op flash floods, dus luister altijd naar je gids. Ga nooit op eigen houtje naar binnen en volg de instructies van de gids. Er zijn op strategische plekken vluchtladders aangebracht, dus in geval van nood is het altijd mogelijk om de canyon te verlaten, maar better safe than sorry.

Een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona

Een bezoek aan de Antelope Canyon in Arizona is iets dat je echt niet mag overslaan. Jaren geleden bezocht ik dit bijzondere natuurfenomeen en toen was het prima mogelijk om tickets ter plekke aan te schaffen. Inmiddels heeft de massatoerisme het gebied – helaas – ook ontdekt en is het bijna noodzakelijk om tickets van tevoren te reserveren. Sterker nog, in de zomermaanden is het bijna volledig uitverkocht, met hier en daar een uitzondering… Het boeken van een fotografietour geeft je wel veel meer mogelijkheden dan een gewone tour. Je krijgt meer tijd om foto’s te maken en te genieten van deze bijzondere natuur.

Antelope Canyon moet je echt bezoeken als je in de buurt bent. Het wordt helaas steeds drukker, dus probeer vooral buiten het seizoen te gaan. Dan beleef je Antelope Canyon het beste!

5 Comments

 • chantalleannika516@gmail.com'
  Chantalle
  februari 16, 2017 at 2:52 pm

  Super leuk artikel en prachtige foto’s. Ik ben me aan het oriënteren en kwam ook op dit artikel. https://www.reizenisfijn.nl/noord-amerika/verenigde-staten/antelope-canyon-bezienswaardigheden/ Staan ook een paar goeie tips.

  Reply
  • travelgirls.nl
   maart 9, 2017 at 7:58 pm

   Herkenbare foto’s, leuk!

   Reply
 • Eef
  maart 16, 2017 at 11:15 pm

  Je kan (kon in mijn tijd, 2014) kosteloos annuleren. Dus als je route/tijdspad nog niet helemaal vaststaat kun je het beste voor bijvoorbeeld 3 dagen reserveren en er dan twee annuleren.

  Reply
 • pandabeertjeishier@gmail.com'
  marieke
  mei 7, 2017 at 10:39 am

  moest een werkstuk over Amerika schrijven en dit mag niet missen geweldig mooi !

  Reply
 • acoedairadjsingh@casema.nl'
  Deedee
  februari 9, 2018 at 11:46 am

  Wat een mooi en duidelijk artikel. Alle belangrijke info bijelkaar, top!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.