Menu
Avontuur / Noord-Amerika / Verenigde Staten

Avontuur | Surfend de westkust van Amerika afreizen!

Travelgirl Lara vertrok samen met haar lief en een koffer vol bikini’s naar Amerika om 6 weken surfend langs de westkust van Amerika te reizen. In deze blog lees je waarom je dat écht moet doen en wat je beter kunt laten!

Surfen aan de westkust van Amerika

De sfeer langs de gehele westkust van Amerika is ontspannen en open. Lokale surfers stellen het op prijs als je een praatje met ze maakt. Amerikanen houden daarvan. Op onze reis zijn wij geen nare lokale surfers tegen gekomen. Druk maken om goede golven hoeft aan de westkust ook niet, want die zijn er in overvloed en dat merk je terug in de relaxte sfeer.

De vier beste surfspots in de zomer

Wanneer wij een surftrip plannen, houden we ‘The Stormrider Guide’ er altijd naast. Daar is onderstaande keuze ook op gebaseerd. Deze vier surfspots mag je volgens ons niet overslaan. We verklappen niet te veel, omdat we geen spoilers willen geven. Het onbekende is wat reizen zo leuk maakt natuurlijk. Dat de surfvibe, swell en natuur aanwezig is op deze spots beloven we je!

#1 Bolinas
Een klein hippie-stadje waar de tijd stil heeft gestaan en je nooit meer weg wil…
#2 Trestles
Trestles is een gebied gelegen tussen LA en San Diego. De hele omgeving is ‘chille surf’.
#3 Morro Bay
Gezellig plaatsje met een enorme rots in het water! Check ook het skate-museum.
#4 Santa Cruz
Leuk omdat het té toeristisch is en belangrijk is in de surfgeschiedenis.

Neem je eigen plank niet mee

In Amerika zijn de surfplanken goedkoper dan in Nederland. Dat komt doordat het aanbod veel hoger is. Zelfs onbekende merken leveren prima planken. Als je lang genoeg blijft, haal je de prijs van je plank er zo uit als je het vergelijkt met huren. Tevens loop je niet het risico dat je plank deukjes krijgt tijdens de heenreis. Neem je gekochte plank mee terug naar huis als souvenir of verkoop hem door.

Vier tips tegen haaienaanvallen

Er zitten witte haaien in Amerika, dat is een feit. Als je hier verstandig mee omgaat, verklein je het risico op een aanval. Belangrijk om te weten is dat haaien geen mensen eten. Wel kunnen ze zich vergissen en ons aanzien voor zeehonden. Dan kunnen ze ons wel aanvallen. Met deze tips verklein je het risico op een aanval.

#1 Ga niet het water in als er geen locals in de line-up liggen. Zij kennen de oceaan en er is beslist een goede reden dat ze er nu niet zijn.
# 2 Ga niet het water in als er een waarschuwingsbord staat.
# 3 Op plekken met veel vis en veel zeehonden komen haaien vaker een kijkje nemen. Dit is bijvoorbeeld bij de monding van een rivier of waar een bedrijf zijn koelwater loodst.
# 4 Spartelen of druk gedrag trekt haaien aan, ze denken dat er een gewonde zeehond in het water ligt en die eten ze graag op.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog vol tips van Lara voorbereid op een surfavontuur langs de westkust van Amerika. Heb jij er al zin in? Wil je meer lezen over Amerika, lees dan hier lekker verder! Heb je nog een vraag, stel hem dan gerust in de comments!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.