Menu
Algemeen / Avontuur / Europa / Nederland / Review

Avontuur | Rondreizen in een oud Volkswagen busje

Iedereen kent ze wel: de oude Volkswagen busjes. In allerlei kleuren kom je ze zo af en toe op de snelweg tegen. En als je ze dan ziet kijk je ze altijd even na, omdat ze zo uniek en kleurrijk zijn. Travelgirl Nina en haar vriend hebben zelf een Volkswagen campertje, alleen geen retro model. Hun grote wens was om nog eens een dagtour te maken in een retro Volkswagen busje. Zo geschiedde, en wij willen onze ervaringen graag met jullie delen!


DE START

De bus die wij die dag meekregen had de naam ‘Minty’, natuurlijk te danken aan zijn kleur. De tour met deze beauty hebben we geboekt via De Volkswagenbus en daar zijn we heel prettig geholpen door het personeel. Na het bespreken van de mogelijkheden van de bus, hebben we onze picknickspullen overgeheveld naar Minty. En THERE WE GO!

DE CHARMES

Rondrijden in een Volkswagen busje maakt dat je je vrij voelt! Juist met zo’n busje ga je plekken opzoeken in Nederland waar je anders niet zou komen. Wij hadden ervoor gekozen om een lange route af te leggen langs de Waal, ter hoogte van de Noordwaard Polder. En wauw, wat een mooie omgeving. Dijkje op en dijkje af, heerlijk!
En ja, je wordt er ontzettend blij van. Diverse voorbijgangers die je op de weg tegenkomt zwaaien of toeteren.

Binnenin het busje ga je terug in de tijd, met de retro gordijnen. Maar er zat ook een hippe gadget in de camper. We konden namelijk de hele dag heerlijke muziek draaien doordat de retro radio een usb-ingang had. Echt een gave toevoeging voor een dergelijke trip. En als je dan ook nog Jack Johnson op hebt staan onderweg, is het plaatje compleet!

BEHANDELEN MET LIEFDE EN EEN HARDE VOET

Rijden in een Volkswagen busje vereist een interessante aanpak. Enerzijds moet je niet bang zijn om goed gas te geven, anders komt hij niet voorruit. Het was echt een oudje, dus die zijn gewend om hard te werken. Anderzijds zat de bus zo mooi in de lak dat je er graag voorzichtig mee wilt zijn. Omdat je er maar maximaal 90 km per uur mee kunt rijden, vraagt dat om een zachte hand. Maar juist deze combinatie samen met het interieur maakt het zo’n unieke ervaring om te toeren in dit Volkswagen busje.

A PERFECT WAY TO WANDER AROUND!

Kortom: een echte aanrader voor een week, weekend of dag om met een Volkswagen busje Nederland te ontdekken op zijn mooist! Let’s go out and WANDER!

1 Comment

  • info@larahermse.nl'
    Lara Hermse
    februari 2, 2018 at 8:40 am

    Waaah super cool! Ik ben helemaal jaloers 😉

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.