Menu
Algemeen / Nederland / Review / Route / Tips

Vier reisboeken over Nederland (om cadeau te geven?)

Sinterklaas is voorbij en de kerst is in aantocht! Heb jij geen idee wat je je schoonzus, schoonbroer, vriendin, broertje, vader, moeder of partner cadeau moet doen? Afgelopen jaar mochten wij een aantal reisboeken reviewen, meenemen op persreis en lezen ter inspiratie. Wij hebben voor jou vier reisboeken over Nederland op een rijtje gezet die wij de moeite waard vonden. Wie ga jij gelukkig maken met heerlijke uitjes in Nederland?

4 reisboeken over Nederland

Hey Frits

Dit is een reisgids met 12 korte roadtrips door Nederland.
Een must have tijdens jouw staycation in ons eigen land. In dit boek vind je complete routes met hippe tentjes voor taart en lunch, de fijnste plekjes om te slapen en de highlights in de buurt. Dit boek heeft een prachtige lay-out en is gevuld met mooie foto`s zodat je gelijk een beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Dit boek is perfect om je partner cadeau te geven als je er samen wat vaker op uit wil trekken of als cadeau voor die avontuurlijke vriendin, die ieder weekend op pad wil.

Travelgirl Lara nam het boek mee en ging met haar vriendin op roadtrip door Zeeland. Lees alles over haar avontuur in deze blog: Hey Frits! Ga je mee op roadtrip door Zeeland?

Time to Momo

reisboeken over Nederland

De reisgidsen van Time to Momo vinden wij altijd erg leuk omdat ze door een local geschreven zijn. Hierdoor is de reisgids gevuld met trips en tips van de schrijver die zelf in de regio woont.

Normandië; we zijn er al vaak op vakantie geweest en komen nog zeker een aantal keer terug. Toch zijn we extreem gecharmeerd van de Time to Momo gids Normandië. Waarom? Omdat hij compleet is, maar ook hip en avontuurlijk. Ondanks dat we deze Franse regio al meerdere malen bezocht hebben, zijn we door dit boekje geïnspireerd om binnenkort met een nieuwe blik weer deze kant op te reizen. Wij roepen nu Normandië, maar een Time to Momo gids is er gelukkig van veel verschillende landen en regio’s, het perfecte cadeau dus! Je hoeft alleen nog maar even uit te zoeken waar tante Trudie de volgende vakantie naartoe wil.

Onze blogs over Normandië:

Bucketlist

Gevalletje; we hebben het perfecte weekend uitgezocht, gevuld met activiteiten, maar noodweer spoelde onze reisplannen door de put. Daarom schreef Travelgirl Lara er maar een blog over voor later of voor jou: Nederland | De leukste activiteiten in Friesland. 100% geïnspireerd op het reisboek Bucketlist, Eropuit in Nederland.

In dit boek vind je in alle 12 provincies iets leuk om te doen. Geordend in vijf verschillende kleuren, zodat je in één oogopslag kunt zien waar de tip over gaat. Sommige tips komen overeen met de tips van Hey Frits en andere zijn weer totaal anders. Dit boek is ook geschikt om cadeau te geven aan iemand met een gezin.

Reizen Waes Nederland

Op ontdekking met Tom Waes door Nederland. Deze bekende Belg (onder andere van de geweldige televisie serie Undercover) neemt je mee op reis door Nederland. Omdat het boek geschreven is vanuit een buitenlandse blik op Nederland vinden wij hem vooral geschikt voor die ene Duitse vriendin die al jaren in Nederland woont… of een andere reislustige Nederlands sprekende buitenlandse reiziger natuurlijk. Dit boek geeft superveel informatie over verschillende plekken in Nederland en is geschikt om Nederland écht te leren kennen. Het boek is verhalend geschreven en Tom neemt je mee op zijn avontuur. Het boek is een combinatie van onze bruisende geschiedenis en originele feiten over de bijzonderste uithoeken van Nederland. Erg vermakelijk, maar niet geschikt als je op zoek bent naar snelle en hippe tips tijdens je staycation.

Vier leuke reisboeken over Nederland voor jezelf of om cadeau te geven… veel leesplezier!

Het kan zijn dat er in dit artikel affiliatie links staan. Als je via deze links iets koopt dan ontvangen wij hier een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra en hierdoor kunnen wij mooie reistips voor jou blijven verzamelen. Dus mocht je na het lezen van dit artikel een boek kopen dan is het super als je dit via onze links kunt doen.

XOXO de Travelgirls

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.