Menu
Europa / Frankrijk

Frankrijk | 6 redenen om naar Normandië te gaan

Travelgirl Lara ging samen met haar vriend in hun zelfgemaakte camper een lang weekend naar Normandië. Tijdens hun reis werden ze verrast door deze bijzondere Franse regio. Lees in deze blog de zes redenen waarom je volgens ons naar Normandië moet gaan! Check ook even deze blog als je wil weten wat de leukste zomerfestivals in Frankrijk zijn.

#1 Natuurlijk vertragen

‘Vertragen’ is het nieuwe populaire woord. Mensen zoeken het onder andere in Slowfood, yoga of vipassana retraites, maar echte vertraging van het leven voel je in Normandië. De rustige sfeer die deze Franse regio uitademt neemt je mee en laat je vertragen in de goede zin van het woord. Daarnaast is het mobile ontvangst in deze regio erg slecht, je krijgt er dus gelijk een gratis digitale detox bij!

#2 Groen, groener, groenst

Normandië is een super groene streek. De smalle kronkelende wegen zijn aan weerszijde begroeid met groene struiken. Overal waar je kijkt zie je groene weilanden, wij werden er helemaal vrolijk van.

#3 Wind en golven

Normandië is een paradijs voor de surf, kite of paraglide liefhebbers. Wanneer het niet waait zijn de golven nagenoeg perfect. Waait het wel, dan kun je lekker kiten. Op de thermiek tussen de kliffen kun je heerlijk zweven.

#4 Gratis kamperen

Op een groen grasveld direct aan het strand hebben wij een aantal dagen gratis gekampeerd. Vanuit de gemeente waren een toiletgebouw en een koude douche gefaciliteerd. Lekker gratis ‘back to basic’ kamperen. Je mag in principe overal overnachten tenzij er een bordje staat dat het niet mag. Het is wel de bedoeling dat je zelf je rommel opruimt omdat je eigenlijk in de vrije natuur aan het kamperen bent.

#5 Geen massatoerisme in Normandië

Deze rustige regio is op de een of andere manier niet in trek bij de grote massa. Hierdoor kun je lekker op de bonnefooi rondrijden en spontaan genieten omdat er overal plek is. Omdat het zo rustig is kun je er in alle rust jouw ding doen zoals bijvoorbeeld fotograferen, lezen, schilderen of je yoga oefeningen uitvoeren.

#6 Authentiek en een rijke geschiedenis

We weten het allemaal vanuit de geschiedenis lessen op de middelbare school dat de bevrijding van Europa in Normandië begonnen is. De vele monumenten met eigen ogen aanschouwen zorgde bij ons voor een moment van bezinning. Daarnaast is naar schatting 80% van de bebouwing in Normandië nog echt authentiek. Dit zorgt voor een idyllisch aangezicht in de vele kleine dorpjes. Als je meer over de route wilt weten, kun je in deze blog meer lezen.

Normandië reisgids

Hebben we je overtuigd en rij jij binnenkort richting Normandië? Richting Normandië kun je via Parijs rijden. Als je tijd hebt is de Franse hoofdstad ook zeker een bezoekje waard, meer over Parijs lees je hier

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.