Menu
Budget / Nederland / Reisnieuws / Review / Tips

Nederland | Kamperen met luxe. Koel en donker in een tent!

Oké, in de titel dikken we het een klein beetje aan. Het is namelijk geen “Glamping”. Wat was het wel? Een weekend in eigen land, maar toch dat gevoel alsof je helemaal ergens ander bent. Én met de luxe van een tent die koel en donker blijft! Dat is het échte luxe van kamperen.

Blijven liggen in je tent zonder dat je weggebrand wordt door de zon, door het heerlijke briesje en waarbij je gewoon kan uitslapen, omdat hij zo donker is. Wij testen de nieuwe Quechua Fresh & Black van de Decathlon op camping Buitenwereld. Dit is de camping die Floortje Dessing met wat vrienden heeft opgezet.

Camping buitenwereld heeft officieel het kampeerseizoen geopend en wij waren welkom om daar het openingsweekend mee te maken. Helaas zat het weer niet mee en regende het, maar toch was het 30 graden, heerlijk van die benauwde dagen in een tent dachten wij. Perfecte combi om de tent eens goed te testen.

De tenttest begon.

# Het opzetten

Wauw! Wij hebben het getimed en wij hadden de tent (voor de eerste keer) binnen 15 minuten helemaal up en running. Het is een tent die serieus maar 2 kleine stokken nodig heeft voor het kleine luifeltje. Het is namelijk een opblaasbare tent. Kwestie van haringen vast, vier keer de pomp eraan zetten, even een kleine workout en je tent staat! De kleine workout is trouwens overdreven, want het is een pomp die, zowel als je omhooggaat als naar beneden lucht in de tent blaast. Dus fluitje van een cent. Ik denk dat als we hem voor de tweede keer opzetten dit in zeker 10 minuten kan.

Bijna alles van ons Quechua pakket was opblaasbaar. De tent, de veldbedjes, de luchtbedden en zelfs onze koelbox! Dit scheelt uiteindelijk echt heel veel ruimte in je auto, want alles blijft heerlijk compact.

Na 15 minuten zaten wij heerlijk aan ons tafeltje, en konden we genieten van de camping en het weekend.

#  Ruimte

Wij hadden een goed weekend om de tent uit te testen, want het regende dus zoals al vernoemd. Maar het mooie is, is dat de binnen cabine echt hoog is waardoor wij beide gewoon recht op konden staan. We hebben de tafel en stoelen binnen gezet en konden zo heerlijk droog en met zat ruimte van ons drankje genieten. De ene slaapcabine was vol door onze veldbedjes, maar omdat er nog een cabine was hadden wij gewoon een soort van persoonlijke walk in closet in de tent haha!

# Donker

De volgende ochtend verbaasde ik mij over hoelang we hadden uitgeslapen. Normaal ben ik in een tent heel vroeg wakker van het licht van buiten dat je wakker maakt. Maar doordat in de slaapcabines gebruik is gemaakt van een zwarte verduisterende stof, blijft het dus heerlijk donker en kan je ook na een nachtje aan de campingbar gewoon je slaap inhalen.

# Fresh

Het zwarte doek van de cabines betekent trouwens niet dat het warm wordt. Zoals gezegd was het 30 graden en hebben we echt heerlijk koel kunnen slapen. Er zitten bepaalde ventilatievlakken in de tent waardoor je van buiten een heerlijk briesje door je tent heen voelt gaan.

# Camping Buitenland

Houd je trouwens van unieke campings met toffe accommodaties en een echt reisgevoel? Ga dan echt langs deze camping. Heel veel creatievelingen bouwen hier aan hun droom accomodaties, waarbij over de camping lopen al een avontuur op zich is. Ook zit er naast de camping een heerlijk buitenbad (aangelegd meertje) met mooie grote velden eromheen. Hebben ze een leuke buitenbar met biologische gerechten. Wij snappen dat ze deze camping “Buitenland” hebben genoemd, want ook al stonden wij in Nederland, we begaven ons toch echt even in het buitenland.

# Conclusie:

Wij vonden dit echt een kampeer gevoel met luxe en vonden het zelfs jammer dat we het niet langer konden testen en helaas weer aan het werk moesten. Back to real life.

Wij hebben ons in ieder geval voorgenomen om deze zomer met deze tent en hele Quechua set van de Decathlon te gaan kamperen. Het was allemaal zo compact en compleet dat je niets meer nodig hebt.

Alles wat wij mee hadden is te koop bij de decatlon en is een complete kampeer uitrusting:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.