Menu
Algemeen / Tips

10 tips die jouw lange vlucht aangenamer maken

Er gaat niets boven business class vliegen, maar helaas vliegen de meeste mensen toch gewoon economy of economy comfort. Dat is soms een beetje behelpen, zeker als je tot de wat langere mensen in Nederland behoort. Maar dat betekent niet dat comfortabel vliegen niet mogelijk is! Met deze 10 tips voor een lange vliegreis is jouw volgende vliegreis vast een stukje minder zwaar!

Sluit jezelf af

Oordoppen zijn misschien wel het meest belangrijke voor een lange vlucht. Het is fijn om jezelf te kunnen afsluiten van de rest van de passagiers, zeker als je de hele vlucht een huilende baby naast je hebt zitten. Tegenwoordig bestaan er ook hele goede noise-canceling headphones die het omgevingsgeluid filteren. Over het algemeen wordt de kwaliteit van je muziek ook heel veel beter. En je kan de koptelefoon ook gebruiken om een film mee te kijken in het vliegtuig, heerlijk!

Neem een lange sjaal mee

Tijdens nachtvluchten krijg je meestal een dekentje en een kussentje, maar dat geldt niet voor de vluchten die overdag vliegen. Dit is trouwens verschillend per maatschappij, maar neem liever het zekere voor het onzekere en neem zelf een lekkere lange sjaal of een hamamdoek mee. Niets is vervelender dan rillend in het vliegtuig zitten omdat de airconditioning staat te loeien. Je hebt ook speciale dekentjes die je tot een klein pakketje kunt oprollen, maar een sjaal kun je op je bestemming ook gebruiken als het ’s avonds afkoelt.

Slofsokken voor op het toilet…

Wat? Slofsokken? Slofsokken zijn dikke – vaak wollen – sokken met een iets hardere zool. Het is namelijk niet zo fris om op je sokken naar het toilet te gaan en zeker niet als het einde van de vlucht in zicht is. Door de verharde onderkant van de sokken worden je voeten niet nat als iemand bedacht heeft om naast het toilet te plassen in plaats van erop. Fluffy sokken zijn ook erg fijn, maar die zijn niet aan te raden als je het toilet gaat bezoeken…

Je eigen kussen slaapt het beste!

Het beste kussen om mee te nemen in het vliegtuig? Het Brookstone kussen! Het kussen is gemaakt van traagschuim en neemt de vorm van je hoofd aan. Dit kussen is vooral een aanrader als je een plek aan het raam hebt, wedden dat je uren slaapt? Het kussen wordt geleverd met een handig tasje waar je hem opgerold in kan doen en mag meestal als extra handbagage het vliegtuig in. Het kussen is te koop in de Brookstone winkels op internationale luchthavens.

Slaap zacht, schone slaapster…

Op nachtvluchten wordt meestal het licht gedimd, zodat iedereen rustig kan slapen in het vliegtuig. Toch zijn er altijd mensen die niet kunnen slapen en het leeslampje aandoen of een film kijken op hun scherm. Als je gevoelig bent voor licht tijdens het slapen, dan is een goed slaapmasker echt een must. Kies voor een dik en afsluitend slaapmasker en niet de goedkope bij de Action, want die sluiten niet voldoende af.

Houd je vochtbalans op peil

De lucht in het vliegtuig is vele malen droger dan de lucht op de grond. Er is minder zuurstof aanwezig en je huid en slijmvliezen droger eerder uit. Dat betekent ook dat je goed gehydrateerd moet blijven tijdens een vlucht. En nee, alcohol telt niet. Alcohol zorgt er juist voor dat je nog meer vocht onttrekt aan je lichaam en de kans op uitdroging dus groter is. Om te voorkomen dat je met pijnlijke barstjes in je lippen rondloopt op je vakantiebestemming is het handig om een vette lippenbalsem te gebruiken. Voor je huid kun je het beste een klein potje met gezichtscrème meenemen waar je je gezicht om de twee uur mee insmeert.

Bepaal je eigen drinktempo

Heb jij ook altijd zo’n last van een droge keel als je lang in het vliegtuig zit? Dat is een teken dat je te weinig drinkt! Het is niet altijd handig om het tempo van de stewardessen aan te houden, zeker niet als je in het dagelijkse leven gewend bent om veel te drinken. Je kan het beste zelf een leeg flesje meenemen die je achter de handbagagecontrole weer vult, zodat je altijd genoeg drinken bij je hebt in het vliegtuig. Je kan overigens ook aan de stewardess vragen of ze jouw waterflesje vult. Hoewel, als daarvoor hetzelfde water wordt gebruikt als hier wordt genoemd, kun je beter even overslaan…

Een abonnement op Spotify

Wat is er nu fijner dan luisteren naar je eigen muziek? Een abonnement op Spotify geeft je toegang tot miljoenen albums, muzieknummers en afspeellijsten. Het fijne van Spotify is dat je de muziek ook offline kan luisteren door de muziek naar keuze van tevoren te downloaden. Telefoon op vliegtuigmodus en luisteren maar!

We kunnen niet meer zonder elektronica…

Ook in het vliegtuig is het fijn om je eigen spullen mee te nemen. Je weet niet zeker of het vliegtuig waar je mee vliegt wel een eigen schermpje heeft of dat de films die gedraaid worden ook jouw favoriete films zijn. Een e-reader en/of een tablet is dan ook een must in het vliegtuig. Heerlijk wegdromen bij jouw favoriete serie of boek, wedden dat de vlucht voorbij vliegt?

Nooit meer zonder stroom

Wie gaat er tegenwoordig nog op reis zonder externe batterij? Niet alleen handig voor je vlucht, maar ook handig voor op je bestemming. Je wil natuurlijk wel het thuisfront op de hoogte houden van alle leuke dingen die je daar ziet en doet. In het vliegtuig is het ook fijn als je gewoon je muziek kan blijven luisteren of je boek kan blijven lezen, dus een externe batterij is een must! Je kan kiezen voor een oplaadbare batterij of een batterij waar je losse batterijen in kan doen. Handig!

uitzicht uit het vliegtuig

Heb jij nog tips om een lange vlucht aangenamer te maken?

About Author

Heeft een voorliefde voor Amerika en Zuid-Amerika. Gaat graag buiten de gebaande paden en kan niet stil zitten. Is ontzettend bang voor beren.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.