Menu
Algemeen / Avontuur / Kamperen / Romantisch

Avontuur | Ga kamperen met een daktent!

Wil jij graag kamperen, maar heb je geen zin in een zweterige tent en een luchtbed? Dan is een daktent een ‘must have’ op je volgende kampeer trip! Het is bijna glamping te noemen als je gaat kamperen met een daktent. Travelgirl Lara mocht vijf weken een daktent van Dare to be Different outdoor testen. In deze blog lees je waarom je er echt een wil hebben!

Wat is een daktent?

Een daktent is een tent waarmee je op je auto kan slapen. De daktenten van Dare to be Different outdoor zijn lichtgewichten. Je bevestigd ze gemakkelijk op de dakdragers van je auto. Dit hoeven geen vaste dakdragers te zijn. Als de daktent is ingeklapt, dan heb je een klein vierkant pakket boven op je auto. Middels een beschermhoes blijft je tent droog en schoon. De prijs kwaliteit verhouding van een daktent is volgens ons helemaal fair. De prijzen lijken hoog, maar een daktent stijgt voor ons in comfort wel erg uit boven een reguliere tent. De meeste mensen kennen daktenten van een safari, maar nu kun je er ook met je eigen auto mee op vakantie.

Drie redenen waarom een daktent fijn is!

Er zijn een aantal factoren wat ons enthousiast maakt over een daktent en waardoor we niet meer snel in een gewone tent zullen kruipen.

#1. Het voelt heel erg veilig, omdat je hoog ligt hoef je jezelf geen zorgen te maken om inbrekers of enge beesten, want niemand heeft zin om midden in de nacht de ladder op te klimmen. Daarnaast kan niemand je auto meenemen, want jij ligt er boven op te slapen!

#2. Fijn in de regen, denk jezelf in dat het buiten giet, jij ligt lekker met je drankje en chipje in je luxe daktent met een filmpje. Omdat er een dubbel dak op zit, krijg je nooit dat klamme zweet effect wat je normaal in een tent hebt. Hier lig je echt lekker droog! Omdat je een stuk van de grond af zit, hoef je nooit kruipend (ranzig in de modder!) je tent uit. Jij stapt na een regen bui fris en fruitig via de ladder je tentje uit. Beter kan niet volgens ons.

#3. Lekker slapen, iedereen kan beweren dat je goed kunt slapen op een matje of luchtbed, maar er gaat volgens ons niets boven een lekker matras (6 cm dik) met je eigen dekbed en kussen, #glamping #diva!

Het opzetten van een daktent

De daktenten van Dare to be Different outdoor zijn gemakkelijk op te zetten. In 3.5 minuut (geen grap!) kan je in je eentje de daktent opzetten. Het is totaal niet zwaar om hem op te zetten. Wij hebben er dit filmpje van gemaakt als bewijsvoering. Het handige aan een daktent is dat je jouw dekbed en kussen gewoon kan laten liggen. Op de camping zul je veel jaloerse blikken toegeworpen krijgen, wanneer jij je auto parkeert en hup de tent uit klapt. Binnen vijf minuten zit je lekker met je wijntje voor de tent!

Campings enzo…

Het is erg leuk om er mee op een camping te staan, want je krijgt veel aanspraak en vrolijke gezichten. Iedereen vindt het er tof uit zien en kinderen kruipen er al helemaal stiekem in als je niet op past. Daarnaast zijn er over daktenten nog niet veel regels, hierdoor hebben wij er ook mee op camperplekken geslapen. Dit scheelt in vergelijking met een camping aanzienlijk in prijs! Wij hebben één keer na een feestje de daktent op een stoep uitgeklapt. Officieel mag het niet, maar we hebben er alleen voor de nacht in geslapen en hem ook weer ingepakt toen het licht werd. Het bracht ons geen gedoe… slaap opties genoeg dus.

Wij zijn overduidelijk overtuigd van deze hippe manier van kamperen. Mocht je nog vragen hebben over de daktent, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Wat zijn jouw ervaringen met kamperen of met daktenten?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.