Menu
Nederland / Uncategorized

Nederland | Almere, een verrassende en bruisende stad!

Op uitnodiging van Visit Almere mochten wij een weekend met drie Travelgirls en een professionele fotograaf naar Almere. Wij hebben ervaren waarom ze de prijs ‘Beste binnenstad 2017-2020’ gewonnen hebben, en wat je nog meer in deze jonge stad kan beleven!

Een rondleiding door Almere

Paul, een van de spontane vrijwilligers van de VVV die rondleidingen geeft door Almere, nam ons mee de stad in. Wij dachten dat de stad die in de volksmond liefkozend ‘Ally’ genoemd wordt, een beetje saai zou zijn, omdat het zo nieuw is. Paul heeft het tegendeel bewezen! Om te zien hoe gaaf de stad eigenlijk is raden wij je aan om een rondleiding te boeken via de VVV.

Naast leuke souvenirs kan je hier ook informatie inwinnen over verschillende activiteiten in de regio. Almere heeft veel jonge architectuur, en door de rondleiding kennen wij nu de verhalen achter de gebouwen.

City specials

Je mag Almere niet verlaten voordat je over de daken van het centrum gekeken hebt. Dit kan vanaf het dakterras bij de ‘Hudson’s bay’ of vanuit het hoogste punt van de nieuwe bibliotheek. Almere is namelijk geïnspireerd op de bouw van een middeleeuwse citadel, waarbij een stad opgebouwd is in verschillende lagen. Als je door Almere Centrum loopt zie je hier vanaf de begane grond bijna niets van. Zodra je je auto wilt parkeren zul je merken dat er bijna overal ondergrondse parkeergelegenheden zijn. Op de zogenaamde tweede verdieping van de stad vind je de winkels, op de winkels vind je de derde laag, hier vind je woningen inclusief tuinen! Een bijzonder gezicht!

Door het centrum loopt een wandelroute, de zogenaamde ‘Walk of Fame’ langs de mijlpalen van de stad. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Dit is een cadeau van de Rabobank aan de stad voor het 35 jarige jubileum (in 2011). Elk jaar tot 2043 kunnen de stadsbewoners stemmen waar de nieuwste tegel over mag gaan.

Activiteiten in Almere

Op zaterdag middag zijn wij bij View Almere naar het cable park gegaan. Hier hebben we gewaterskied, met wisselend succes. De sfeer was er goed en de materialen schoon. Je hebt vanaf deze kant van het water een schitterend uitzicht over de skyline van Almere. Wat erg handig is aan deze cable park is dat als je valt, je naar verschillende steigertjes kan zwemmen en daar wordt je dan opgehaald door een bootje. super handig en minder vermoeiend! Vind je een cable park niets, kan het toch de moeite waard zijn om even deze kant op te gaan.

Ga wandelen in de Oostvaarderseplassen. Wij hebben genoten van een relaxende mindfullness walk. Tijdens de wandeling maakte Sylvia van Uniek yoga ons bewust van ons lichaam en geest met een thema ‘aandacht geven’. Of je er gaat wandelen of fietsen, dit bijzondere moerassige natuurgebied moet je een keer bezocht hebben!

Toen wij Almere binnen kwamen rijden zagen wij al mensen fietsen op een mountainbike. Er zijn namelijk een aantal MTB route’s uitgezet rondom de stad. Maar ook ruiters en wandelaars zagen wij in het buitengebied genieten van de schitterende natuur.

Lunch en diner

Wij mochten tijdens ons weekendje op een aantal plekken een hapje en een drankje doen. Onze favoriete plek om te lunchen ligt iets buiten het centrum. Ga tijdens je verblijf in Almere zeker langs Neighbours Kitchen, dit hippe vegan restaurant heeft een geweldige menu kaart. Er is keuze uit een aantal toegankelijke gerechten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is de eigenaresse Maxime een echte powervrouw die een fijne huiskamersfeer weet te creëren in haar restaurant. Ook waan je jezelf een klein beetje op de Caribbean. (voor de echte Travelgirls in Nederland 😉 )

In de avond kan je genieten van een eigentijdse bijzondere pizza bij Woodstone. De entourage en opstelling lijkt een beetje op die van Vapiano of Happy Italy, maar bij Woodstone geven ze een eigen twist aan hun gerechten! Zorg dat je een plekje overhoud voor een van de geweldige toetjes. Wij hebben (letterlijk) onze vingers afgelikt bij de ‘Death by chocolate’, die zoals de kaart zegt, écht ’to share’ is! Als je tijdens het shoppen op zoek bent naar een gezellig en hip plekje om te lunchen dan zit je goed bij Nul 36. Er is een prettige sfeer en van lunch tot borrel kun je bij Nul 36 lekker blijven plakken.

Shopping: Zoet en zo…

‘Let`s fake your birthday, and treat yourself’ is de slogan van Mockamore, hier kan je onder andere genieten van heerlijke macarons, taartjes en pancakes. Even zonder schuldgevoel genieten! Bij Ma Bella vind je een heerlijke cakery waar de meest bijzondere taarten in de vitrine staan. Boek hier tijdens je verblijf bijvoorbeeld een gezellige High Tea met je vriendinnen. Bij Drewes is het op een classy manier genieten van de koffie en thee speciaalzaak. Ze hebben zowel een shop als een ‘schenkerij’. Bij IJspressi staan ambacht en gastvrijheid hoog in het vaandel. Hier kun je genieten van een ruim ijs aanbod of speciale koffies. Dan is er nog Villa Chocola… de naam alleen al, wij zeggen loop even binnen en beoordeel het zelf.

Slapen en verplaatsen

Omdat niet alles even centraal ligt en de hotspots soms ook buiten het centrum te vinden zijn, raden wij je in ieder geval aan om een auto te nemen. Tijdens ons verblijf hadden wij een huurauto van Diks. Een net autoverhuur bedrijf. Zonder al te veel gedoe huur je hier een auto. Een absolute plus voor de opbouw van de stad is dat autowegen en fiets- en wandelpaden gescheiden zijn. Dit zorgt voor een veilige overzichtelijke situatie. Bij VVV Almere huur je gemakkelijk (elektrische) fietsen. Met 440 kilometer aan vrijliggende fietspaden is Almere uitermate geschikt om per fiets te ontdekken.

Reis je liever met het OV dan kun je via deze link de actuele dienstregeling checken. Wij hebben heerlijk geslapen in het vier sterren Van der Valk hotel. Houd er rekening mee dat je niet vanaf dit hotel naar het centrum kunt lopen.

Almere heeft ons positief verrast! Wij hebben erg genoten van ons verblijf en kunnen deze jonge stad écht aanraden voor een city trip in eigen land. Ben je op zoek naar andere uitjes of weekendjes in Nederland lees dan hier lekker verder. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Almere, neem dan een kijkje op visitalmere.com.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.