Menu
Algemeen / Women only

Ongesteld op reis? Laat het je reis niet beïnvloeden!

Je kent het wel… Die maandelijkse cyclus. We hebben er allemaal mee te maken, ook op reis. Of je nu een korte of lange reis maakt, houd er altijd rekening mee dat je tijdens je reis ongesteld kan worden. Als je thuis bent, kan dit al een hele lastige periode zijn door krampen, rugpijn, hoofdpijn en alle andere complicaties die een menstruatie met zich mee brengt. Een reis doet daar nog een schepje bovenop. Ben je ongesteld op reis? Zo kan je ervoor zorgen dat je menstruatie soepel verloopt!

#1 Bedenk voor je vertrekt wat je gaat doen tijdens je reis

Het is goed om van tevoren te bedenken wat je allemaal wil gaan doen als je op vakantie bent. Zeker als je ongesteld bent in die periode is het goed om te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Heb je een strandvakantie of ben je van plan om te zwemmen, dan is het handig om ervoor te zorgen dat je tampons bij je hebt. Ga je niet zwemmen en gebruik je liever geen tampons, neem dan maandverband mee. Mijn tip: neem dan een dun ‘night’ maandverband mee! Dit is wat langer en biedt daardoor meer bescherming, waardoor de kans op doorlekken minder groot is.

#2 Neem genoeg tampons en maandverband mee

Of je nou maandverband of tampons gebruikt, het maakt niet uit, maar zorg dat je voldoende meeneemt. Zelfs als je niet zeker weet of je überhaupt ongesteld wordt als je op reis bent. Zo weet je zeker dat je bent voorzien en kom je niet voor verrassingen te staan. In bepaalde landen, zoals bijvoorbeeld Cuba, is het niet zo vanzelfsprekend om overal tampons en maandverband te kunnen kopen. Ben je op vakantie in zo’n land toch niet ongesteld geworden? Laat je maandverband en tampons dan achter bij de lokale bevolking! Een andere optie is bijvoorbeeld een menstruatiecup. Deze neemt relatief weinig ruimte in en je hebt altijd een oplossing bij de hand.

#3 Stop het altijd in je handbagage

Het is mogelijk dat je koffer niet direct je plaats van bestemming bereikt. Laten we er niet vanuit gaan, maar houd er wel altijd rekening mee. Als jij dan al je tampons of maandverband in je koffer hebt gestopt, dan sta je daar te bloeden zonder bescherming. Geloof me: dat wil je niet! Zorg er dus voor dat je een groot deel van je beschermingsmiddelen in je handbagage meeneemt. Die heb je namelijk altijd bij je! Dat geldt overigens ook voor medicijnen of de pil.

#4 Neem pijnstillers mee

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk graag genieten. Dat is moeilijk als je last hebt van allerlei menstruatieklachten. Zorg ervoor dat je iets van pijnstillers bij je hebt, zoals ibuprofen. Je kan ook kiezen voor medicatie met naproxen. Dat is medicatie speciaal voor tijdens de menstruatie. Heb je liever medicatie dat 100% natuurlijk en biologisch is, dan kan je kiezen voor homeopatische middelen die menstruatiepijn verminderen.

#5 Neem extra ondergoed mee

Met extra ondergoed heb je altijd back-up voor het geval je doorlekt. Dit gaat trouwens heel raar klinken, maar het kan heel fijn zijn om dubbel ondergoed te dragen tijdens je menstruatie. Zeker als je de voorkeur hebt voor maandverband in plaats van tampons. Trust me, je voelt je heel wat zekerder met dubbel ondergoed aan, omdat het dan allemaal net wat beter op zijn plek blijft zitten.

#6 Neem hygiënische doekjes mee

Of je nu een korte of een lange reis maakt, je tampon of maandverband zal je een toch een aantal keer per dag moeten verschonen. Als je tussendoor dan gebruik kan maken van hygiënische doekjes, dan voel je je in ieder geval voor de komende uren fris. Dat is vooral fijn als je in gebieden reist waar je niet zo makkelijk kan douchen, zoals de jungle bijvoorbeeld.

#7 Drink voldoende water

Gaat de reis naar een warm oord dan is voldoende drinken sowieso een goed plan. Tijdens je menstruatie is dit extra belangrijk omdat je meer vocht verliest! Vul dit dus goed aan.

Ongesteld op reis

Je menstruatie hoort er nu eenmaal bij. It comes with the gender. Laat het je niet weerhouden om optimaal van je reis te genieten. Hopelijk kunnen bovenstaande tips je helpen om het ongesteld zijn op reis niet te veel je plezier te laten beïnvloeden! Overigens zijn er ook mogelijkheden om je menstruatie uit te stellen. Je kan bijvoorbeeld de pil doorslikken of via de huisarts een recept krijgen voor medicatie die het menstrueren kan uitstellen. Of je dat prettig vindt is helemaal aan jezelf natuurlijk!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.