Menu
Algemeen / Budget

Budget | Goedkoop en avontuurlijk reizen: liften!

Heb je niet zoveel budget en wil je toch een reisje maken? Ga liften!
Liften is al jarenlang een manier om avontuurlijk en goedkoop te reizen. Je zult al snel aan hippies denken langs de weg met een kartonnen bord met de bestemming er op. Tegenwoordig lijkt liften toch minder populair en gevaarlijk te zijn, maar niets maakt dit minder leuk!

Liften hoeft niet gevaarlijk te zijn

Liften is een goede optie als je low budget wil gaan reizen en een voordeel: je kunt het wereldwijd doen. Plan van tevoren hoeveel dagen je er over wil doen om je eindbestemming te halen. Dat maakt het liften wat concreter. Liften is onwijs leuk doordat je onderweg veel verschillende mensen leert kennen waarmee je soms enkele uren in de auto zit. Liften hoeft zelfs niet voor vrouwen gevaarlijk te zijn, omdat je dit grotendeels zelf in de hand kan hebben. Een aanrader is wel om een maatje mee te nemen.

Plan voor je weg gaat geen overnachtingen. Kijk per dag aan hoe ver je en wat er op je pad komt. Je kunt gemakkelijk binnen een paar minuten een overnachting boeken op www.hostelworld.com of www.booking.com als het niet lukt om te liften.

Hoe doe je dat liften eigenlijk?

Het is verstandig om bij tankstations of carpoolplekken te gaan staan. Hierdoor kunnen de automobilisten kijken of ze je mee willen nemen, maar andersom is dat net zo. Het is trouwens verboden om langs auto(snel)wegen te gaan liften. Houd daar dus rekening mee!

Heb je een lift gescoord? Maak van tevoren een praatje met de bestuurder en maak duidelijk waar je heen wil. Neem voor de zekerheid een wegenkaart mee van het land of continent waar je aan het liften bent zodat je makkelijk je bestemming kunt aanwijzen op de kaart. Als je eenmaal onderweg bent maar de automobilist bevalt je toch niet, maak het tactisch duidelijk en geef aan dat je bij het volgende tankstation wil uitstappen.

Als je uiteindelijk je eindbestemming hebt bereikt, geeft dit een onwijs voldaan gevoel en je kijkt terug op een super gave ervaring!

Tip!

Toch nog spannend om te gaan liften? Probeer dan eerst eens via www.blablacar.com om met iemand mee te reizen tegen een kleine vergoeding.

op-reis-liften

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.