Menu
Algemeen / Recepten

Recept | Pad Thai (Thaise noedels)

In deze rubriek brengen we graag de allerlekkerste recepten die we op onze reizen verzameld hebben naar je toe! Deze keer staat Thailand centraal. Toen wij in dit mooie land waren, volgden we een kookles bij Classic Home Cooking in Chiang Mai. Van alle mooie gerechten die de Thaise keuken rijk is, hadden we helaas maar tijd om er drie te maken. Maar gelukkig kregen we een kookboek mee naar huis met allerlei authentieke Thaise recepten! Uit dit kookboek komt ook het volgende recept voor Pad Thai (Thaise noedels), een echte klassieker. Voor als je de Thaise keuken net zo erg mist als wij!

Dit recept is voor één persoon. Als je gasten hebt, kun je de aantallen uiteraard vermenigvuldigen.

Ingrediënten

  • 50 gram rijstnoedels (voorgekookt)
  • 1 ei
  • 1/4 tofu, in kleine stukjes gesneden
  • Zonnebloemolie
  • 3 tl tamarindesap
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1/4 tl kleine gedroogde garnaaltjes
  • 1/4 kool, gesneden
  • 1 stuk citroen of limoen
  • 20 gr taugé
  • 1 tl gesneden ingelegde radijs
  • 1 tl geroosterde pinda’s
  • Bieslook

Weet je niet waar je sommige ingrediënten kunt vinden? Kijk eens bij de Aziatische supermarkt of de toko! Als je een ingrediënt echt niet kunt vinden, probeer het dan te vervangen met iets soortgelijks.

Authentiek Thais recept voor Pad Thai

  1. Verwarm olie in een wok op een laag vuurtje. Voeg de knoflook toe en rooster tot die geel wordt.
  2. Voeg de tofu, de ingelegde radijs en de gedroogde garnalen toe.
  3. Breek het ei boven de wok en ‘scramble’ het in de wok op hoog vuur.
  4. Mix in een pannetje op een laag vuur het tamarindesap met de palmsuiker en een beetje zout. Wanneer dit een beetje naar bier of cider begint te ruiken, is de tamarindesaus klaar.
  5. Voeg de rijstnoedels toe aan de wok. Gooi hier de tamarindesaus overheen en roer goed.
  6. Voeg de geroosterde pinda’s, taugé en bieslook toe en wok alles goed door.
  7. Doe de noedels op een bord of in een kom en serveer de Pad Thai met de gehakte kool en een stuk citroen of limoen

Zo zie je maar weer: authentiek Thais koken hoeft niet ingewikkeld te zijn! Het is vooral belangrijk dat je met goede ingrediënten werkt, die hebben van zichzelf al heel veel smaak.

Eet smakelijk!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.