Menu
Algemeen / Review

Travel Writing – deel je reiservaringen!

De schoonheid die onze wereld te bieden heeft is gelukkig wel met het oog te bewonderen, maar moeilijk vast te leggen met een camera. Bovendien zijn sommige ervaringen bijna niet in woorden uit te drukken. Travelgirl Vera volgde de workshop Travel Writing en vertelt je in deze blog wat je hier allemaal leert.

Herken je het gevoel dat je ieder hoogte- en dieptepunt van een reis met anderen wil delen? Zo begon onze travelgirl Vera tijdens haar soloreis door Latijns Amerika twee jaar geleden met het schrijven van reisverhalen. Wat begon met korte updates via Polarsteps om vrienden en familie op de hoogte te houden, resulteerde in het schrijven van reisblogs voor diverse online travelmagazines waaronder Travelgirls.nl. Wil je ook ervaring opdoen in het schrijven van reisverhalen? Of misschien net zoals Vera je schrijfkunst professionaliseren en handzame tips krijgen om je creativiteit te stimuleren? Volg dan een ‘Travel Writing Workshop’ bij Talia Stone!

Travel Writing Workshop

In kleine groepen van 6 personen leert Talia je in twee uur tijd de kneepjes van het schrijversvak. Je werkt met handige tools en krijgt opdrachten om je eigen ervaring te ontleden, analyseren en beschrijven. Dit helpt je de juiste ‘ingrediënten’ te vinden om een goed verhaal te kunnen schrijven. De workshop vindt plaats in het inspirerende ZOKU Amsterdam, een thuisbasis voor reizende professionals. De internationale vibe en ambiance sluit perfect aan bij de workshop. Een internationale groep mensen die elkaar niet kent maar wel een gemeenschappelijke passie heeft voor reizen en dit met elkaar wilt delen. Tijdens de workshop reis je de hele wereld over en deel je ervaringen vol humor, emotie, vreugde en verbazing. Theorie wordt afgewisseld met opdrachten en vormt daarmee een kader om je ervaringen op papier te zetten.

Review

Travelgirl Vera reisde terug in haar herinneringen op zoek naar de juiste ingrediënten om te schrijven over het beklimmen van Machu Picchu. Dit deelde ze met familie en vrienden via Polarsteps na terugkomst van de Inca Jungle Trek:

24 februari 2018, Peru. En toen was het zover. Om 04:00 vertrok ik uit het hostel om vooraan in de rij te staan voor de poort die ons toegang gaf tot Machu Picchu. Na een stevige klim van meer dan 2000 trappen stond ik binnen 40 minuten boven. Dan sta je als vijfde op de top van Machu Picchu (zo trots als een pauw) en dan zie je… precies NIKS! Midden in een grote wolk gehuld had je nog geen zicht van 3 meter. Na een uur of twee klaarde het gelukkig op. Rondlopen in dit oude Inca dorp is een ongelofelijke ervaring.

Tijdens de travel writing workshop van Talia, anderhalf jaar na dato, heb ik deze ervaring en het machtige gevoel van toen meerdere keren kunnen herbeleven. Het mooie van reisverhalen schrijven is niet alleen het delen van je ervaringen met anderen, maar ook met jezelf! Het is een soort reflectie en wanneer je je ogen sluit, voelt het voor heel eventjes weer alsof je ter plekke bent en weer op de top van Machu Picchu staat. Talia geeft tijdens haar workshop stimulerende opdrachten die je weer op het spoor naar ‘toen’ zetten, waardoor je je ineens weer dingen herrinert die je vergeten leek te zijn. Benieuwd naar mijn resultaat van de workshop en het blog over Machu Picchu? Stay tuned…

Heb je de smaak te maken?

Behalve ‘Travel Writing’, biedt Talia ook workshops ‘Introduction to Creative Writing’ en ‘Story Telling for Business’. De workshops zijn in het Engels, maar de opdrachten mag je doen in de taal die voor jou het prettigst is. Mocht je na het volgen van een van deze introductieworkshops het echte schrijversgevoel te pakken hebben, kun je je aanmelden voor een uitgebreide cursus waarin je in acht weken wordt klaargestoomd tot echte storyteller. 

Wil jij ook je reisverhalen delen en ervaren hoe het is om tijdens een workshop je reis te herbeleven? Ben je benieuwd welke tips Talia voor je in petto heeft om te starten met schrijven of juist uit je writers’ block gehaald te worden? No spoiler alert, meld je aan voor één van de workshops of cursussen en ervaar het zelf! “We all have our circling moments”, aldus Talia. 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.