Menu
Algemeen / Avontuur

Avontuur | PADI Open Water: een wereld die voor je open gaat

De oceaan is niet iedereens beste vriend, maar grote kans dat je na je eerste duik hier ineens heel anders over denkt! Wat een PADI inhoudt en wat je allemaal leert, kun je binnen een paar seconden op internet vinden. Daar gaan we dan ook geen blog over schrijven, dat zou wat saai worden. Maar we gaan jullie gewoon meenemen in ons enthousiasme en wellicht steken we jullie aan met onze nieuwe verslaving: scuba duiken!

Voordat je aan je cursus begint, doe research naar een goede duikschool

We horen je al denken: “duh”, maar zo logisch is het voor veel mensen niet. Geld speelt hier vaak een grote factor. Een cursus is namelijk niet overal ter wereld even duur, maar dit gaat vaak ook gepaard met de kwaliteit van de uitrusting en de deskundigheid. Nu mag je echt niet zomaar duikinstructeur worden en weet men echt wel wat je tijdens de PADI Open Water moet leren… maar tijdens onze cursus op Gili Air bij Ocean5Dive, hebben we van meerdere mensen gehoord dat hun PADI Open Water een stuk minder uitgebreid was op andere plekken zoals Bali of Thailand. Hier betaal je waarschijnlijk ook een stuk minder 😉 Het is dus net waar je naar op zoek bent!

De eerste duik tijdens je cursus

Tijdens je cursus oefen je veelal eerst in het zwembad, voordat je de echte onderwaterwereld gaat verkennen. De eerste keer onderwater ademen, kan wat onwennig aanvoelen. Zo ook het geluid van boven water en je drijfvermogen. Ow, en wat dacht je van het onder water communiceren? Het zijn maar persoonlijke voorbeelden, maar wie weet herken jij het?!

Bij onze duikschool gingen we gelijk de eerste dag de oceaan in voor onze eerste duik! Dat hadden we allemaal niet verwacht, maar eens moet de eerste keer zijn. Na je eerste duik ben je verkocht, geloof ons maar. Pas na een paar duiken merk je pas hoezeer je die eerste keer bezig bent met je drijfvermogen, het ademen en alle andere die je die ochtend pas geleerd hebt! Duik na duik merk je dat je meer éeén wordt met het water, je wordt zekerder van je kennis en kunde en daarmee kun je eindelijk genieten van alles wat je tegenkomt.

Wat je zoal tegenkomt onder water, kan per keer en per duiklocatie verschillen. Wij hebben onder meer schildpadden, clownvissen (nemo’s), lionfishes, pufferfish en zeesterren gezien! Het voelt eigenlijk als een onderwater safari: (bijna) gewichtloos laat je je meenemen door de stroming en voelt het alsof je naar een aflevering van National Geographic kijkt. Je beleeft als het ware ‘the daily life underwater’! Toch is het wel gek om hier toeschouwer van te zijn, terwijl je eenmaal boven water weer vergeet wat hier allemaal te zien is en wat zich hier afspeelt.

Zeeziek een probleem?

Voordat je aan je cursus begint krijg je ook een medische vragenlijst. Vul deze naar alle eerlijkheid in, zo is tenminste bekend waar je eventueel last van hebt (gehad). In ons geval is dit motionsickness en dan met name wagenziekte. Je zit nu eenmaal niet zo vaak op zee, dus hier kom je vanzelf wel achter 😉 Mocht je hier van tevoren al bekend mee zijn, overleg even met je instructeur wat je het beste kan doen en hoe ver de rit is. Wil je na het behalen van je PADI Open Water zelf gaan duiken? Dat kan! Natuurlijk wel onder begeleiding van een gids. Doe ook hier even research naar de boot waarmee je gaat. In combinatie met zeeziekte is dit wel van belang om nog te kunnen genieten van de prachtige onderwaterwereld!

En? Lijkt het ontdekken van de onderwater wereld je ook zo mooi? Eerder schreef travelgirl Madelon ook haar ervaring over het duiken in deze blog. We kunnen ons niet voorstellen na het lezen van deze blogs nog steeds niet om bent! Zien we je onder water? 

1 Comment

  • info@larahermse.nl'
    Lara Hermse
    mei 30, 2018 at 6:44 am

    Jaaaaa mij zie je deze zomer oder water in Indonesië!! Liefs Lara

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.