Menu
Algemeen / Tips

Zorgeloos een auto huren? Huur bij Sunny Cars!

Soms is het fijn om op reis een auto te huren. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt! Als je een auto huurt, doe het dan bij Sunny Cars. Daar huur je namelijk een auto die standaard optimaal verzekerd is, inclusief afkoop van het eigen risico. Op deze manier heb je alles vooraf betaald en kom je niet voor verrassingen te staan. Hierdoor kan je optimaal genieten van je huurauto!

WAAROM EEN AUTO HUREN ZO LEUK IS!

Naast het feit dat een auto huren op vakantie erg handig kan zijn, krijg je door beschikking te hebben over een huurauto ontzettend veel vrijheid! Het is dé manier om je vakantiebestemming op een leuke en flexibele manier te ontdekken. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of taxi’s en je komt op unieke plekken waar je zonder auto niet kan komen.

Wij zijn in ieder geval fan!

WAAROM EEN AUTO HUREN BIJ SUNNY CARS?

 • Bij Sunny Cars ben je standaard optimaal verzekerd voor een duidelijke all-in huursom. Zelfs de schade aan glas, banden, bodem of dak is gedekt. Je hoeft dus geen extra verzekering af te sluiten en er zijn geen verborgen kosten.
 • Heb je een huurauto gevonden, maar weet je nog niet zeker of je er gebruik van wilt maken? Geen probleem! Bij Sunny Cars kan je je huurauto namelijk 2 weken in optie nemen, waardoor je 14 dagen de tijd heb om hem kosteloos te annuleren. Wijzigen kan altijd gratis.
 • Bij Sunny Cars betaal je geen reserverings- of creditcardkosten.
 • Problemen tijdens de huur? Sunny Cars is 24/7 bereikbaar op hun Nederlandstalige telefoonnummer.

HUUR DE AUTO DIE BIJ JE (BESTEMMING) PAST!

Met hoeveel personen reis je en hoeveel bagage gaat er mee? Ga je lange afstanden rijden of gebruik je de auto alleen voor een city trip? Kies je voor de goedkoopste auto of wil je een keer een wat luxere auto met meer comfort? Allemaal zaken die je in overweging kan nemen voordat je een auto reserveert.

Naast het feit dat Sunny Cars meestal een groot aanbod heeft uit verschillende auto’s (verschilt per bestemming en o.b.v. beschikbaarheid), biedt Sunny Cars ook verschillende diensten aan die het huren van een auto soms net even makkelijker maken. Zo kan je bijvoorbeeld je huurauto bij je hotel of appartement laten afleveren of je kunt je huurauto op een andere locatie inleveren dan waar je hem opgehaald hebt. Maar ook accessoires zoals kinderzitjes en een navigatiesysteem zijn makkelijk bij te boeken!

WAT HEB JE NODIG OM EEN AUTO TE HUREN EN WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?

 • Bij het ophalen van je huurauto moet je altijd een geldig (internationaal) rijbewijs, geldig paspoort, geldige creditcard op de naam van bestuurder en de voucher die je van Sunny Cars hebt ontvangen, kunnen overhandigen. Zorg er dus voor dat je alle benodigde documenten bij je hebt! Want zonder al deze documenten krijg je de auto niet mee.
 • Ook al betaal je bij Sunny Cars altijd vooraf, toch moet je ter plaatse een waarborg betalen. Een creditcard op bestuurdersnaam en met voldoende krediet is hiervoor meestal verplicht. Op enkele bestemmingen is het mogelijk om zonder creditcard een auto te huren. Check hiervoor het Geen waarborgservicepakket op de website van Sunny Cars.
 • Heb je zelf geen creditcard, maar een medereiziger wel? Boek dan het AD pakket, waarbij een extra bestuurder is inbegrepen in de all-in huurprijs en zet de boeking op naam van de medereiziger. Ter plaatse kun je als extra bestuurder bijtekenen en alsnog zorgeloos genieten van je huurauto!
 • De gemiddelde minimumleeftijd om een auto te huren is 23 jaar. Dit kan echter per bestemming en lokale partner verschillen. Bekijk vooraf goed de huurvoorwaarden van de auto die je wilt gaan huren. Sunny Cars bied voor enkele bestemmingen, waaronder de USA, een Under Age pakket aan. Daarbij kan de minimumleeftijd verlaagd worden naar 21 jaar.

DE LAATSTE TIPS!

Lees en bewaar je huurcontract goed

In het huurcontract staan alle gemaakte afspraken met de verhuurder. Controleer altijd of deze afspraken juist zijn. Ook de tankregeling staat in het huurcontract. Bij full-full is het de bedoeling dat je de auto weer inlevert met minimaal dezelfde benzine stand als waarmee je hem ophaalde. Bij full-paid is 1 gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Je mag de tank dus helemaal leeg rijden.

Controleer de auto en maak foto’s

Bij Sunny Cars ben je standaard optimaal verzekerd. Maar als je het echt te bont hebt gemaakt en de auto is zwaar beschadigd door jouw schuld, dan zal Sunny Cars niet voor alle schade opdraaien. Het is dus belangrijk dat eventuele schade die al aan de auto zit, is opgenomen in het huurcontract. Controleer voordat je wegrijdt de auto en kijk op het huurcontract of eventuele schade daarop vermeld is. Zo niet, regel dan alsnog met de verhuurder dat de eventuele schade daarop vermeld wordt. Maak nog op de parkeerplaats (met de parkeerplaats en eventueel logo van de verhuurder goed in beeld), dus voor vertrek, foto’s van de auto. Met name van eventuele schade die al op de auto zit. Zo heb je altijd bewijs dat de schade niet door jou is veroorzaakt!

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in het land van bestemming

Zo is het in Frankrijk bijvoorbeeld verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben en in Oostenrijk is het hebben van een EHBO-kit verplicht als je auto rijdt. Tevens is het in meerdere Europese landen verboden om de verklikfunctie voor flitsers op je navigatiesysteem aan te hebben staan!

ENJOY THE RIDE!

Klik hier om de website van Sunny Cars te bezoeken en vind de huurauto die bij je past!

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.