Menu
Argentinië / Avontuur / Chili / Zuid-Amerika

Rondreis door Argentinië en Chili

Als je zit te denken aan een reis door Zuid-Amerika en meerdere landen met elkaar wil combineren moet je zeker eens kijken naar een rondreis in Argentinië en Chili. In deze twee gigantische landen vind je een grote diversiteit aan cultuur, steden en heel veel verschillende soorten natuur. Het is zo’n prachtige omgeving dat je bijna niet kan missen, wat voor rondreis je ook maakt. Om je een beetje een idee en wat houvast te geven volgen in deze blog verschillende tips voor jouw ultieme rondreis!

El Chalten vanaf de weg, rondreis Chili en Argentinië

Start in een hoofdstad

Eigenlijk start je een rondreis in Argentinië en Chili altijd in één van de hoofdsteden. Zeker als je vanuit Nederland naar Zuid-Amerika vliegt. Wij zouden in corona-tijd een rondreis maken met een start in Santiago, de hoofdstad van Chili. Toen deze reis niet doorging hebben we een nieuw plan gemaakt voor 2024. We hebben er toen voor gekozen om toch te starten in Buenos Aires. We hoorden van anderen dat Buenos Aires een wat mooiere en groenere stad is en Santiago wat meer vervallen is. Wij zijn zelf niet in Santiago geweest dus kunnen dit niet uit eigen ervaring delen. Als het qua vliegtickets een stuk voordeliger is kan ik mij dan ook goed voorstellen dat je wel kiest voor een start in Santiago. Voor een start in Buenos Aires hebben we allerlei tips op een rijtje gezet in onze blog over deze bruisende stad.

Puerto Maduro met Puente de Mujer

De natuur in

Als je naar Argentinië en Chili gaat doe je dit waarschijnlijk voornamelijk voor alle prachtige natuur die deze landen te bieden hebben. Welke kant je ook op gaat, overal is fantastische natuur te vinden. In het noorden van Chili moet je daarbij denken aan de Atacama woestijn of Parque Nacional Lauca. In het noorden van Argentinië heb je de Iguazu Falls of de zoutvlaktes bij Salta die zeker bezoekjes waard zijn. Helaas konden wij niet alles doen en hebben we daarom vooral voor de natuur in het zuiden gekozen, in Patagonië.

De ruige natuur van Patagonië

Patagonië is een super grote regio waar hele diverse natuur te vinden is. Argentinië en Chili worden voor een heel deel van elkaar gescheiden door het Andes gebergte. Dit zorgt ervoor dat er vele hoge bergen met besneeuwde toppen te vinden zijn in de regio. Verder zit Patagonië niet verlegen om grote, blauwe meren, gletsjers en wildlife. Voor ieder wat wils dus!

Perito Moreno Gletsjer

Route door Patagonië

Wij hebben ervoor gekozen om onze rondreis door Patagonië te beginnen in Ushuaia. Dit is de meest zuidelijke stad ter wereld en ligt in Argentinië. Hier hebben wij een auto gehuurd om Argentinië en Chili te doorkruizen. Onze rondreis zag er als volgt uit:

 • 1 nacht in Ushuaia (Argentinië) na aankomst voordat we verder reden;
 • 1 nacht in Puerto Natales (Chili);
 • 4-daagse trektocht door Torres del Paine (Chili) met verschillende tentovernachtingen;
 • 2 nachten in El Calafate (Argentinië);
 • 3 nachten in El Chalten (Argentinië);
 • Terugrijden van El Chalten naar Ushuaia, via Chili met een tussen overnachting in Río Grande (Argentinië);
 • 2 nachten in Ushuaia (Argentinië).

In al deze dorpen en steden kan je allerlei vette activiteiten doen en mooie dingen zien. Alle tips voor activiteiten in het Argentijnse deel van Patagonië kan je vinden in de blog over een roadtrip door Argentijns Patagonië.

Logo Patagonia

Een complete rondreis Argentinië en Chili

Ik ben er helemaal dol op om reizen zelf tot in de puntjes uit te denken en te plannen. Ik kan mij echter heel goed voorstellen dat niet iedereen hier op zit te wachten. Soms heb je het geluk dat een ander het dan voor jou doet, graag gedaan aan mijn vriend en een aantal vriendinnen 😜, maar soms is het ook handig als je dit laat doen. Voor een rondreis in Argentinië en Chili zijn er tal van opties om een georganiseerde reis te boeken. Zowel standaard rondreizen als een rondreis die aangepast wordt op jouw wensen.

Andere landcombinaties

Naast dat we Argentinië en Chili hebben gecombineerd met een rondreis door Patagonië, hebben we tijdens onze dagen in Buenos Aires ook nog een uitstapje gemaakt naar Uruguay. Op de terugweg hebben we daarnaast nog een vierde land erbij meegepakt. We zijn teruggevlogen via Rio de Janeiro, Brazilië. Dit zorgde ervoor dat we niet in één keer vanuit Patagonië zo’n 24 uur naar huis hoefden te reizen maar deze lange trip konden onderbreken. Dit zouden we anderen zeker ook aanraden. Uiteraard kan je in plaats van Rio de Janeiro er ook voor kiezen om via een andere stad te gaan zodat je bijvoorbeeld zowel Santiago als Buenos Aires kan bezoeken.

Uiteraard zijn er in Latijns-Amerika nog veel meer mooie plekken en landen te ontdekken. Zowel voor een lange rondreis van een paar maanden als losse vakanties zijn er veel varianten te verzinnen. Een andere populaire combinatie reis is bijvoorbeeld; Guatemala en Belize. Of, een bestemming die bij ons nog hoog op het verlanglijstje staat: een rondreis door Peru!

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.