Menu
Peru / Zuid-Amerika

Peru | Trekking naar de Laguna de los Cóndores

Condors spotten in Peru

Peru staat bekend om de vele condors die er vliegen. Condors zijn bijzondere vogels en moeilijk te spotten. De Laguna de los Cóndores in Peru is de beste plek om deze gigantische dieren te spotten. Een enorme donkere lagune met kristalhelder water in de Amazone, een must do in Peru! De Laguna de los Cóndores is misschien wel een van de meest mysterieuze plekken van Peru. De condors weerspiegelen in het donkere water en in combinatie met de unieke omgeving in de Amazone is dit een van de mooiste plekken in Peur!

Laguna de las Momias

De lagune ligt op 2.600 meter, op zich al een unieke plek voor een laguna. Daarnaast zijn er behoorlijk wat mausolea te vinden die verborgen in de rotsen liggen, op zo’n 100 meter boven het meer. Deze mausolea zijn pas in 1996 ontdekt. Er werden toen 200 mummies gevonden en wordt daarom ook wel de Laguna de las Momias genoemd. Sommige mummies zijn zelfs duizend jaar oud! Met de vondst van de mummies werd er veel bekend over de Chachapoyasbeschaving. Je kan de graven bezoeken, een hele toffe trip!

peru2

 

Trekking naar de Laguna de los Cóndores

De laguna ligt zo’n 45 kilometer ten zuiden van Leymebamba. Leymebamba ligt in het noorden van Peru. De rit van Leymebamba duurt ruim negen uur naar de laguna. Je kan er namelijk niet komen met een auto of een bus, je zal het stuk moeten lopen of met een paard moeten afleggen. De laguna is het hele jaar te bezoeken, maar je moet er dus wel iets voor over hebben! De trekking is echt behoorlijk zwaar, want je moet de route in één dag afleggen. Je loopt door het gebergte met veel hoogteverschillen. Onderweg word je geteisterd door muggen, modderpoelen en regenbuien, je loopt immers niet voor niets door het regenwoud. Begin je trekking vroeg, want rond 18.00 uur gaat de zon onder en is het pikdonker in de jungle. Om het jezelf makkelijker te maken kun je ook kiezen voor een tocht per paard. Minder avontuurlijk, maar verstandiger voor de minder sportieve vrouw onder ons! Een tour boek je het best bij een lokale touraanbieder, ga in ieder geval nooit in je eentje de jungle in!

Praktische informatie 

De beste reistijd voor Laguna de los Cóndores: mei, september en oktober
Vliegtickets vanaf €450 bij WTC.nl, Vliegtickets.nl of Tix.nl
Auto huren bij Sunny Cars

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.