Menu
Peru / Zuid-Amerika

Peru | Een trip naar de Colca Canyon: wat moet je weten?

Ga je op reis naar Peru? Dan is de kans groot dat een trip naar de Colca Canyon op je planning staat. Deze canyon is beroemd omdat het het leefgebied is van de Andescondor, een grote maar bedreigde vogelsoort. Daarnaast is het landschap er prachtig en leeft de bevolking er in kleine dorpjes nog op traditionele wijze. De canyon zelf is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika! Absoluut een bezoekje waard dus. Wat moet je weten als je een trip naar de Colca Canyon wilt plannen? Wij vertellen het je!

Plan je trip naar de Colca Canyon goed

Je trip naar de Colca Canyon boek je vanuit de stad Arequipa, in het zuiden van Peru. Hier vind je talloze reisbureautjes die tours naar de canyon aanbieden. In bijna alle gevallen gaat het om 1-, 2-, of 3-daagse tours. Een tour van één dag zouden we niet aanraden, tenzij je echt niet meer tijd hebt. De canyon is schitterend, daar wil je veel langer verblijven! Tip: vraag bij je accommodatie welke reisbureaus te vertrouwen zijn als het gaat om het boeken van een trip naar de Colca Canyon. Er zijn zoveel aanbieders in Arequipa dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Zorg dat je fit bent

Meerdaagse tours in de Colca Canyon zijn bijna altijd trekkings. Wij kozen voor een 2-daagse trekking en kregen te horen dat je bij een 3-daagse trekking precies dezelfde route volgt, alleen dan dus verspreid over drie dagen in plaats van twee. Persoonlijk vonden wij twee dagen dan beter (want actiever), maar als je liever wat meer rust neemt dan is drie dagen ook een optie. Hoe dan ook komt het zwaarste gedeelte pas op de laatste dag.

Tijdens de eerste en/of tweede dag daal je af in de canyon en slaap je in een van de dorpjes helemaal beneden. Je raadt het al: op de laatste dag moet je dus ook weer (steil) naar boven. Rond vijf uur ’s ochtends begin je aan de pittige tocht, die zeker niet onderschat moet worden. Je hoeft geen marathonloper te zijn, maar een beetje conditie heb je wel nodig. In ca. 3 uur klim je (gemiddeld) naar boven, waar dan wel weer een heerlijk ontbijtje op je wacht.

Een goede gids maakt het verschil

Ga er in Zuid-Amerika nooit vanuit dat iemand Engels spreekt, zelfs gidsen niet. Als je geen Spaans spreekt, kan een gids die goed Engels spreekt dus echt een voordeel bieden. Vraag dit dan ook even na als je je tour gaat boeken. Een goede gids kan je veel vertellen over de flora en fauna en lokale bevolking. Bovendien kan hij of zij je aanmoedigen tijdens de klim. Onze gids, Patricia Turpo, deed precies dat! We kunnen haar van harte aanbevelen.

Wat zit er inbegrepen in je trip naar de Colca Canyon?

Vraag bij het boeken wat er bij de tourprijs inbegrepen zit. Tours zijn goedkoop, dus je hoeft niet op een paar centen te letten, maar de toegang tot het gebied zit bijvoorbeeld vaak niet inbegrepen in de genoemde prijs. Het is wel fijn om hier van te voren op de hoogte van te zijn, al was het alleen maar zodat je genoeg contant geld mee kunt nemen. Verder kun je bijvoorbeeld vragen welke maaltijden bij de prijs in zitten. Daarnaast geldt er vaak nog apart entreegeld voor toegang tot de La Calera warmwaterbronnen in Chivay. Heerlijk om hier te ontspannen na een zware tocht!

Jouw trip naar de Colca Canyon

Bovenstaande tips zijn allemaal gericht op tours, maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om op eigen houtje een trekking te ondernemen. Huur in dat geval een goede auto en doe goed onderzoek naar je route en de slaapplaatsen. Toch liever een tour? Dat kan haast niet anders dan een succes worden na het lezen van deze blog!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.