Menu
Algemeen / Review

Review| SHOOT hoe maak je de perfecte (reis)foto

Wij mochten het boek SHOOT ontvangen om er achter te komen aan de hand van tips, tricks en opdrachten hoe je een mooie foto kunt schieten. Travelgirl Jantine is gek op fotograferen en vond het dan ook geen straf om dit boek in te duiken.

Zodra je je social media kanalen opent, zie je overal foto’s voorbij komen.
Er wordt dan ook niet voor niks gezegd dat een foto vaak meer zegt dan 1000 woorden. Maar hoe kan jij, zonder dat je een veel te dure camera hoeft aan te schaffen of ingewikkelde theorieën onder de knie moet hebben, ook een mooie foto maken?

Foto @zilverblauw

Het boek SHOOT is uitgebracht zodat iedereen fotograferen kan begrijpen en er mee aan de slag kan gaan. Dit is dan ook een van de reden geweest waarom Anki Wijnen dit boek heeft geschreven en uitgebracht. Anki Wijnen is een grote interieur/ lifestyle influencer in Nederland.

Wat vind ik er van?

Ik ben eerst eens door het boek gaan bladeren. Wat mij meteen opviel is dat er in het boek veel gebruikt wordt gemaakt van mooie afbeeldingen en dat het boek is opgebouwd uit diverse hoofdstukken.

Een aantal onderwerpen die aan de orde komen zijn fotograferen met je smartphone, foodfotografie/ interieurfotografie en de basis + techniek van fotografie.

Ik heb het boek uiteindelijk in een avondje uitgelezen. De tekst is makkelijk weg te lezen, is opgebouwd uit korte alinea’s en wordt waar nodig, onderbouwd met een duidelijke voorbeeld foto.

Foto @zilverblauw

Aanrader?

Ik vind dit boek een aanrader voor een ieder die interesse heeft voor fotografie en social media. Het boek is door Anki zodanig geschreven dat het voor een ieder begrijpelijk is. Aan de hand van opdrachten kun je oefenen zodat je de technieken die in het boek worden besproken, toegepast kunnen worden in de praktijk.


No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.