Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

VS | Hiken door The Narrows in Zion National Park

We ontdekken graag gebieden die net even wat verder van het massatoerisme vandaan liggen. Soms is dat een gebied dat alleen met een off road auto te bereiken is en soms zijn dat gebieden die via lange – en soms zware – hikes te bereiken zijn. In Amerika wordt dit ook wel backcountry genoemd. Soms moet je je aan het begin van een trail registeren in een soort gastenboek en soms moet je van tevoren een permit aanvragen. Dat geldt ook voor The Narrows in Zion. De reden hiervoor is dat men op de hoogte is van het aantal mensen in een bepaald gebied en wat zij moeten doen in het geval van calamiteiten.

The Narrows in Zion

The Narrows is een backcountry trail in het populaire Zion National Park en een flinke uitdaging voor mensen die niet zo van water houden. De trail gaat namelijk dwars door de rivier de Virgin en vergt daarom enige voorbereiding. Het water van de rivier is namelijk steenkoud, dus geschikte (water)schoenen zijn een must.

De trail begint met de Riverside Walk, een eenvoudige wandeling over een verhard pad. Aan het begin staat een bord waarop staat hoe groot de kans op flash floods is. Het kan namelijk zijn dat de trail afgesloten is vanwege een te hoog risico of een te hoge stand van de rivier. De Riverside Walk is 1,6 kilometer. De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar naarmate je dichter bij het begin van The Narrows komt. Het is duidelijk waar deze trail begint; het harde pad eindigt en via een trappetje loop je over het strandje het water van de rivier in.

In & out

De trail is een zogenaamde in & out trail. Dat houdt in dat je via dezelfde weg weer terug gaat. The Narrows heeft geen vastgestelde lengte. De rivier is zo lang dat je deze niet helemaal uit kunt lopen. Je bepaalt dus zelf  hoe ver je loopt. Hou daarbij rekening met het feit dat je dezelfde afstand dus ook weer terug moet lopen. Je loopt een kloof in waarbij het steeds stiller en stiller wordt. De wanden zijn op sommige plekken maar een paar meter breed. In principe komt het water niet hoger dan tot je knieën, maar het kan zijn dat je op sommige plekken tot je middel in het water staat. Het is dus belangrijk om je elektronica goed te beschermen met waterdichte zakken.

Do’s & don’ts

Het belangrijkste is dus om je spullen en jezelf te beschermen. Vanwege het koude water is het belangrijk dat je duikschoenen en/of een duikbroek draagt. Hiermee isoleer je de warmte van je lichaam en kun je dus verder lopen. Het is belangrijk dat de schoenen een goed profiel hebben, de stenen kunnen namelijk nogal glad zijn. Het is af te raden om deze trail op blote voeten te doen, omdat je niet goed kan zien waar je precies loopt.

Het is daarnaast ook erg handig om met wandelstokken te lopen, omdat je dan net even wat meer steun kan zoeken. Je kunt deze trail het beste in de zomer lopen, omdat het water dan minder hoog staat en vaak is het water dan ook minder koud dan in de lente. Een permit voor deze wandeling vraag je hier aan.

Wandelen door The Narrows

Wandelen door The Narrows is een leuke uitdaging voor meiden die graag wat meer doen dan alleen foto’s maken vanaf een viewpoint. Door The Narrows te lopen ontdek je Zion het beste! Dus niet twijfelen, maar doen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.