Menu
Verenigde Staten

Amerika | 5 hoogtepunten in Oregon en Washington

Onder Nederlandse toeristen is het zuidwesten van Amerika veruit de populairste bestemming in de Verenigde Staten. Zeker zo bijzonder, maar stukken minder druk, is het noordwesten. Dit zijn de vijf hoogtepunten van Oregon en Washington!

Olympic National Park, Washington

Wildernis, dat is waar Olympic voornamelijk uit bestaat. Dit nationale park verrast je met haar ruige rotskusten, zandstranden, naaldbossen en regenwoud. Rijdend over Hurricane Ridge Road zie je de besneeuwde Olympic Mountains, geflankeerd door de gletsjers Hoh en Blue. Het beste beeld van Olympic krijg je als je de wandelschoenen aantrekt en een stevige hike maakt naar de bergtop, een van de gletsjermeren of een bergvallei vol wilde bloemen. Heb je weinig tijd, bezoek dan in elk geval Hoh Rain Forest in het westelijke deel van het park. Neem een kijkje bij de gigantische, 500 jaar oude Sitka spruce tree langs de parkweg en volg een van de trails door het Hobbit-waardige landschap waar de mossen tieren, varens zwieren en de coniferen en loofbomen een mysterieus schouwspel vormen. Neem wel een poncho of waterdicht jack mee: jaarlijks valt hier zo’n vier meter (!) regen.

olympic-second-beach

Mt Saint Helens National Volcanic Monument, Washington

Met de kracht van 1500 atoombommen ontplofte de vulkaan Mount Saint Helens nog geen veertig jaar geleden. Toen de rook was opgetrokken, resteerde in de bergtop een krater van bijna twee kilometer doorsnede. Om de natuur de kans te geven zich te herstellen, werd Mount Saint Helens een nationaal monument. In de verschillende Visitor Centers leer je alles over haar vlammende geschiedenis. Het drukst bezocht is Johnston Ridge Observatory, waar je goed uitzicht hebt op de ontplofte bergtop. Maak hier zeker een wandeling over de Eruption Trail. Ook bij andere bezoekerscentra zijn wandelroutes uitgezet.

mt-saint-helens-johnston-ridge-observatory

Crater Lake National Park, Oregon

De 53 kilometer lange Rim Drive cirkelt rond de stille wateren van Crater Lake, waarvan het diepblauwe water de omringende bergtoppen reflecteert. Aan de weg liggen drieëndertig uitkijkpunten die elk zorgen voor een andere aanblik op het kratermeer, dat ontstond toen Mount Mazama circa 7700 jaar geleden ontplofte. Hoogtepunt is het uitzicht vanaf Cloudcap Overlook, dat 609 meter boven het meer uittorent. Ook een foto waard zijn Wizard Island (een sintelkegel van 234 meter) en Phantom Ship; een eilandje aan de zuidoever van Crater Lake dat zijn naam dankt aan het feit dat het alleen zichtbaar is bij de juiste stand van zon en wolken. De steile Cleetwood Cove Trail brengt je naar de oever van het meer, waar boottochten vertrekken. Door de hoge ligging is de weg rond Crater Lake alleen in de zomer geopend (juni tot oktober). Deze plek behoort zeker tot de hoogtepunten van Oregon!

crater-lake-snow

Columbia River Gorge, Oregon

Geheel onontdekt is deze natuurrijke regio tussen Portland en The Dalles niet. Deze ‘Scenic Area’ verrast desondanks met de uitgestrekte Columbia River-kloof en haar vele watervallen. Een van de hoogtepunten is de 186 meter hoge Multnomah Falls, gevoed door ijswater dat van de omringende bergen gutst. Voor het mooiste uitzicht klim je naar de top van deze waterval. Minder hoog en druk, maar net zo mooi zijn de nabijgelegen Wahkeena Falls en Latourell Falls. Werkelijk betoverend is Oneonta Gorge; een smalle kloof met hoge, groene rotswanden. ’s Zomers kun je 800 meter door de beek waden die de kloof van wand tot wand vult. Je wordt bovendien getrakteerd op de watervallen Ponytail en Oneonta Falls.

columbia-river-gorge-oneonta-gorge-2

Mount Rainier National Park, Washington

Maar liefst zesentwintig gletsjers flankeren de zijden van Mount Rainier. Deze vulkaan is met 4.392 meter hoogte de natuurlijke blikvanger in een weids landschap vol bloemenweiden en eeuwenoude bossen. Hoewel Mount Rainier in 1854 voor het laatst uitbarstte, is hij nog niet uitgedoofd. Volgens de legenden bezit de vulkaan genoeg kracht om zelfs downtown Seattle onder de as te bedelven. Jaarlijks wagen zo’n 10.000 klimmers zich naar de top. Ben je niet zo’n avonturier, dan kun je gelukkig terecht op een van de vele wandelpaden langs watervallen, beken, meren en bossen.

mount-rainier

De vijf hoogtepunten van Oregon en Washington

Oregon en Washington zijn allebei de moeite waard om om te bezoeken en qua toerisme zoveel rustiger dan het zuidwesten van Amerika. Je vliegt het beste naar Portland of Seattle, twee prachtige steden om je reis te starten. Je kan Oregon en Washington het beste met een huurauto bezoeken, dan heb je de meeste vrijheid én zie je het meest!

Ben jij al in de staten Oregon of Washington geweest?

Door Emma Broekhuizen, reisfanaat bij Tioga Tours, specialist in reizen naar Amerika en Canada.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.