Menu
Griekenland

Griekenland | Bezoek de onontdekte plekjes van Rhodos

Griekenland is zo’n land dat alles te bieden heeft: natuur, cultuur en vooral heel veel lekker eten. En wist je dat je dat – naast het vasteland – kunt doen op zo’n 1500 Griekse eilanden? Zo ook op Rhodos, een van de populairste eilanden van Griekenland. Gelukkig zijn er nog heel veel onbekende plekken op het eiland. Bezoek de onontdekte plekjes van Rhodos met onze tips!

Het mooiste stadje van Rhodos

In het Spaans betekent lindo (of linda) mooi. Dat is ook te zeggen voor het stadje Lindos, ongeveer een uurtje rijden vanaf Rhodos-stad. Lindos is wat ons betreft het meest fotogenieke plekje van Rhodos. De witte huizen en de smalle straatjes maken het een waar feestje voor fotografen. Let op: ga heel vroeg in de ochtend op pad om de grootste drukte te vermijden. Het voordeel is ook dat het ’s morgens vroeg nog niet zo druk is, waardoor je makkelijk naar de Akropolis klimt. Het uitzicht over het kraakheldere water in de baai is echt fenomenaal.

Heerlijke wijnen in Empona

Het bergdorp Empona is een bezoek meer dan waard. De rit naar het dorp toe is al fantastisch en in Empona zelf proef je de beste wijnen. Je vindt hier alles wat een wijnliefhebber kan waarderen. Tientallen wijnboeren, wijnhuizen en het beroemde wijhuis Emery. Je kan hier de beste wijnen proeven en natuurlijk moet je de lekkere gerechten van het eiland proeven!

Het bergdorp Monolithos bezoeken

De meeste toeristen blijven in de buurt van Rhodos-stad – of tenminste in het noorden van het eiland. Dat is jammer, want juist het zuiden heeft zoveel te bieden! In de bergen ligt bijvoorbeeld het dorpje Monolithos. Vanaf Monolithos heb je fantastische uitzichten over de kust. Een traditioneler Grieks dorpje als Monolithos ga je niet treffen. Ook hier vind je weer de bekende witte huisjes, maar dan tegen een helling gebouwd ín een bos! Het kasteel is het meest populaire plekje van Monolithos, maar kijk vooral ook verder!

Terug in de tijd bij Tsambika

Sla twee vliegen in één klap! Bezoek een van de mooiste stranden van Rhodos en vergeet geen kijkje te nemen bij het Tsambika klooster. Het klooster is een prachtige wit Byzantijns gebouw, maar eigenlijk is vooral de weg ernaar toe super mooi! Het uitzicht over het strand van Tsambika is de wandeling zeker waard!

De jungle in!

Oké, het is misschien niet een jungle zoals je deze in bijvoorbeeld Azië vindt, maar voor Griekse begrippen is het toch behoorlijk dichtbegroeid! We hebben het over Butterfly Valley, een van de meest onontdekte plekjes van Rhodos! Er komen wel wat toeristen, maar de meeste toeristen verlaten het gebied weer snel omdat er niet altijd vlinders te zien zijn. Dus stel je verwachtingen bij en maak een mooie wandeling door het gebied. Van juni tot september is de kans het grootst dat je vlinders treft.

Proef olijf(olie) in Archangelos

De lekkerste olijfolie wordt op Rhodos gemaakt. Althans, dat vinden wij! De Olive Oil Factory staat in Archangelos en de eigenaren vinden het maar al te leuk om bezoekers rond te leiden. Je mag er de lekkerste olijfolie proeven! Wil je een echte Griekse activiteit doen? Dan mag je dit niet overslaan aan je bezoek aan Rhodos!

De onontdekte plekjes van Rhodos bezoeken

In de toeristische gebieden kun je gemakkelijk alle plekjes bezoeken met behulp van het openbaar vervoer. Wil je liever de onontdekte plekjes van Rhodos bezoeken? Dan is het aan te raden om een auto te huren, zodat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wil. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars, met name vanwege het all inclusive principe!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.