Menu
Europa / Griekenland

Griekenland | De vijf mooiste stranden van Lefkada

Lefkada, of in het Grieks Lefkas is een prachtige zonbestemming voor de strandliefhebber. Op uitnodiging van het Griekse toerisme bureau bezochten wij een midweek dit unieke eiland. Wij hebben de vijf mooiste stranden van Lefkada bezocht en voor jou op een rijt gezet. In deze blog lees je waar je ze vind en wat ze zo speciaal maakt.

De gouden tip…

We beginnen er maar gelijk mee… met het delen van de gouden tip. De mooiste stranden van Lefkada bestaan helaas voornamelijk uit kiezelstenen. Wanneer je er op ligt is er niets aan de hand en ligt het best comfortabel. Mocht je niet het type zijn om de hele dag op je handdoek te liggen dan zijn er ook voldoende stranden waar je een strandbedje kunt huren. Zorg dat je waterschoentjes mee neemt want de weg van je handdoek naar de zee is écht te pijnlijk aan je voeten om het niet te doen!

#1 Egrimni

Meerdere malen uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Dit zandstrand is een van de mooiste stranden van Lefkada. Tevens is het een van de weinige stranden in Lefkada waar je zand vindt in plaats van kiezels. Op internet lees je op een aantal plekken dat de trappen richting dit eiland door een aardbeving in elkaar gestort zijn. Inmiddels is dit in 2021 volledig gerestaureerd en kan je gelukkig weer genieten van deze prachtige plek!

Zowel op Egrimni als op Porto Gatziki is de kleur van het water bizar blauw en steekt dit schitterend af tegen de hoge witte kliffen waar het aan grenst. Dé perfecte plek voor je jaloersmakende vakantie foto’s.

#2 Porto Gatziki

Porto Gatziki wat de haven van de geitjes betekent dankt zijn naam aan de steile kliffen. Vroeger konden alleen berggeitjes hun weg naar dit strand vinden. Tegenwoordig loop je via een comfortabele trap naar beneden. Er zijn enkele gratis parkeerplaatsen bij het strand maar dan moet je erg vroeg in de ochtend komen. Verder kun je betaald je auto parkeren of in de berm langs de weg iets hoger op. Ga op dit strand niet te dicht tegen de rotswand liggen want er brokkelen nog regelmatig stenen naar beneden. Op dit strand vind je voornamelijk kiezel stenen, denk aan de gouden tip ;). Neem zelf iets te eten en drinken mee naar het strand want de enkele winkeltjes die er gelegen zijn vragen een belachelijk hoge prijs.

#3 Mylos

Het is een flinke klim omhoog en weer omlaag via een rotsachtig zandpad dat door een soort bos loopt. Eenmaal daar geniet je van een prachtig uitzicht over het strand. Het is een strand met een ruige ongerepte uitstraling. Een grote plus aan de omgeving van dit strand is het gezellige dorpje Agios Nikitas. Wij sliepen zelf ergens anders maar de knusse sfeer en de goede uitstraling van de restaurants, winkels en barretjes lokt ons de volgende keer dat we dit eiland bezoeken zeker deze kant op!

#4 Kathisma

Ben je een beetje een luxe beestje? Houd je wel van een hippe beachbar met goed eten en lekker lounge muziek? Dan moet je zeker naar het strand Kathisma. Perfect (en niet duur) eten vind je bij Monato. Als je een toetjes monster bent houd dan een plekje over voor het dessert! Bij Areia beachclub vind je een loungesfeer die ons aan Ibiza deed denken. Deze club heeft zelfs een zwembad voor de echte luxe beestjes. Wat ons betreft chill je hier de hele week, iedere dag op de ligbedden van een andere strandtent. It’s cocktail time lady’s!!

#5 Agiofili

Het water bij dit strand is erg geschikt om te snorkelen. Je vind hier verschillende vissen in allerlei grootte en maten. Het is een redelijk druk strand omdat er ieder uur vanaf Vassiliki een bootje naar dit eiland toe gaat. Je kunt dit eiland ook bereiken via een zandpad waarboven je een parkeerplaats vind. Net als het strand Mylos heeft ook de omgeving van Agiofili een stoere en ongerepte uitstraling.

Dit is onze top 5 van de mooiste stranden van Lefkada. Het Griekse eiland is extreem geschikt voor dé perfecte strandvakantie. Er is voldoende afwisseling, dit maakt het voor iedereen geschikt. De goede faciliteiten op dit eiland in combinatie met de relaxte sfeer zullen jou zeker een zorgeloze vakantie bezorgen! Ben je op zoek naar meer Griekenland inspiratie lees dan via deze link lekker verder.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.