Menu
Review / Tips

De vijf leukste reisboeken van dit moment

Ga jij komende zomer op vakantie of niet? Wij hebben de vijf leukste reisboeken van dit moment voor jou op een rijtje gezet. Ter voorbereiding, inspiratie of gewoon om lekker weg te dromen bij mooie verhalen en prachtige plaatjes. Ieder reisboek is uniek op zijn eigen manier en wij vinden het ook zeker de moeite waard om de hele top vijf aan te schaffen!

#1 Waar ik liever niet kom

In haar debuutroman neemt Liselotte Idema je mee op een backpackreis door Azië. Wanneer je dit boek leest nadat je zelf een reis door Azië (met name Indonesië) gemaakt hebt voelt een beetje als “het boek lezen nadat je de film al gezien hebt”. Wanneer je in staat bent je eigen ervaringen aan de kant te zetten is dit een heerlijk meeslepend boek over de zoektocht van Caroline naar… #geenspoilerallert! Lees het lekker zelf en bestel het boek via deze link. Wij vonden dit boek FANTASTISCH en raden het dus dik, vet, dubbel en dwars aan!

#2 Onderweg, alleen over het St. Olavspad

De stoere Francine Postma neemt je in haar boek “Onderweg” mee over het St. Olavspad. Deze route loopt van het Zweedse Selånger naar het Noorse Trondheim. Het is een route van 580 kilometer lang, grotendeels door de ongerepte Zweedse en Noorse natuur. Wij opende haar boek en konden niet meer stoppen met lezen… Meer informatie over het St. Olavspad of over het boek Onderweg vind je via deze review die wij eerder schreven. Dan snap je meteen waarom dit boek in het lijstje van leukste reisboeken mag staan! Bestel het boek eenvoudig via deze link.

#3 Trek in Indonesië

Indonesië is voor de meeste reizigers een van de favoriete landen om te bezoeken. Misschien staat hij bij jou nog op je bucketlist? Of je nu wil gaan of van plan bent om te gaan het boek Trek in Indonesië van Flip Stoltenborgh brengt jou in de juiste sferen. het is een combinatieboek met authentieke Indonesische recepten, prachtige foto’s en informatie over verschillende gebieden. Benieuwd geworden? Lees dan deze review van Travelgirl Ellen over dit smaakmakende boek of bestel Trek in Indonesië direct via deze link.

#4 Ga op de fiets

Ben jij altijd in voor een avontuur? En staat jouw fiets niet vaker in de schuur dan dat hij in beweging is? Dan is dit boek bestemd voor jou! In het boek Ga op de fiets nemen Irene Maaskant en Laura Maat je mee op avontuur door Europa… op de fiets! In april 2019 zeiden deze meiden allebei hun fulltimebaan op om échte vrijheid te ervaren. Ze vertrokken vanuit Rotterdam om uiteindelijk zeven maanden te fietsen: ruim 10.000 kilometer door 13 landen. In hun jeugd begon de liefde voor fietsen. Bij Laura was het meer een knipperlicht-relatie met haar fiets. In de regen haatte ze dat ding, maar bij een gebrek aan een rijbewijs werd haar fiets weer haar beste vriend. Irene droomde juist al die tijd al van een Giant (lees: bekend fietsmerk). De fietstochten begonnen langs de wijken in Rotterdam, maar bereidde zich al gauw uit naar Breda en Vlaanderen. ‘’Ver is niet ver, als je al eens verder bent geweest’’ werd hun motto waarmee ze afstand een dynamisch begrip maakte. Misschien dat ze hierin doorsloegen, want uiteindelijk bereikte ze zelfs Zuid-Kroatië. Wat vind je in dit boek? Tips over inpakken, tips voor eten en drinken tijdens het fietsen, ervaringsverhalen en maar liefst 15 fietsroutes door Europa. Na het lezen van dit boek krijgen wij super veel zin om meteen op onze fiets te springen. Kan jij ook niet wachten? Bestel hier het boek.

#5 1 jaar 164 bestemmingen

Carmen Schuurman reisde een jaar lang over de wereld. Deze stoere Travelgirl bezocht maar liefst 164 bestemmingen. Ze ging verder dan de begaande paden. Het is een persoonlijk verhaal gebaseerd op waargebeurde belevenissen. Als grotendeels solo reiziger schrijft ze over de geluksmomenten en haar tegenslagen tijdens deze reis. Een boek waardoor je zelf ook je rugzak uit de kast wil halen en op avontuur wil gaan! Bestel hem via deze link. Bovenstaande foto’s zijn van de reis van Carmen.

Zo, dat zal je wel even bezig houden… Geniet van de leukste reisboeken, lekker op het strand of gewoon in “Playa de achertuinos”!

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.