Menu
Avontuur / Egypte / Route / Tips / Veiligheid

Egypte | Is Taba veilig om te reizen?

Heb je al wel eens gehoord van Taba of Taba Heights in Egypte? Voor ons was dit namelijk nog redelijk onbekend, maar Taba is een opkomende badplaats dat op de grens ligt van Israël. Het is een ideale winterzon bestemming. Travelgirls is op pad gestuurd door Sunweb en in deze blog delen we informatie over Taba en of het veilig is om te bereizen. Lees natuurlijk ook onze andere blogs met tips en activiteiten.

Het verschil tussen Taba en Taba Heights:

Er is een verschil tussen Taba en Taba Heights. Taba is namelijk het dorp en Taba Heights ligt zo’n 20 kilometer ten zuiden van Taba en is een opgezet dorpje/paradijsje gericht op toerisme. Hier komen veel Egyptenaren en Israëliërs voor vakantie. Nu is het ook tijd voor de Europeanen om Taba Heights te ontdekken.

Taba zelf is niet heel erg interessant voor de toerist, als je erdoorheen rijdt richting Taba Heights zie je ook dat het last heeft gehad van de crisis. Je ziet namelijk veel leegstaande hotels en droge grond/bomen.

Als je eenmaal Taba Heights binnenkomt (achter een beveiligde poort) is het gevoel direct anders. Het is allemaal mooi onderhouden en de palmbomen komen je tegemoet. Ze hebben echt hun best gedaan om er een paradijsje van te maken, en dat is ze gelukt.

Taba Heights ligt aan een zandstrand en het is zo groot, je hebt niet echt door dat je achter een beveiligde poort zit. Het is een opgezet dorpje met resorts en restaurants voor de toerist. Die goed beveiligd zijn.

Is het veilig?

Als je gaat googelen op Taba zie je dat er in 2004 een aanslag is geweest. Een tijd geleden was Taba een conflict gebied, tegenwoordig is dit niet meer zo. Na de aanslag en de crisis hebben ze Taba en Taba Heights weer moeten opbouwen. Zo zijn er nu 4 van de 6 hotels geopend in Taba Heights.

Zoals ik al hierboven al benoemd hebt, zit je achter een beveiligde poort. Het leger zit bij deze poort om alles en iedereen die erdoorheen komt, in de gaten te houden. Binnen Taba Heights hebben wij ons nooit onveilig gevoeld.

Ook tijdens onze reis vanuit Israël en de grensovergang naar Egypte, hebben wij nooit een moment gehad dat we ons niet veilig voelden. Het is doodnormaal dat het leger hier rondloopt en alles in de gaten houdt.

Het reisadvies vanuit het Ministerie van buitenlandse zaken is dan ook code geel. Geel, net zoals vele andere landen die we bereizen zoals: Thailand, Zuid-Afrika en Indonesië. Omdat Taba Heights het echt moet hebben van het toerisme, zorgen ze er ook voor dat het veilig is. Ze kunnen zich niet veroorloven dat er wat gebeurd en dat daar dan de economie weer door zal instorten.

Conclusie:

Wij hopen dat wij je hebben overtuigd van het feit dat Taba echt wel veilig is om naartoe te gaan. Ben je dus op zoek naar de ideale winterzon bestemming en heb je wel zin om een voorloper te zijn en iets nieuws te ontdekken? Boek dan hier je reis richting Taba Heights.

Wil je meer informatie over onze reis naar Egypte. Lees ook onze andere blogs over Taba Heights en wat er zoal te beleven is.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.