Menu
Avontuur / Budget / Uncategorized

Couchsurfing | Overnachten met een klein budget

Reizen is erg leuk, maar kan ook erg duur zijn. Wil je op je budget letten? Probeer Couchsurfing dan een keer. In deze blog lees je wat Couchsurfing is en waarom het leuk is om een keer te doen!

Wat is Couchsurfing

Couchsurfing is een online platform dat bestaat door en voor reizigers. Je maakt een gratis account aan via de website. Als je dit gedaan hebt kan je jouw profiel zo compleet mogelijk maken. Je kan zelf zoeken naar een plek om te slapen als surfer, maar ook jezelf aanbieden als host, dan kunnen er mensen bij jou slapen. Als host kun je altijd mensen weigeren. Soms heb je bij iemand geen goed gevoel of past het niet in de plannen die je op dat moment heb, weiger ze dan.

Een leuke manier van geven en nemen

Tijdens onze reis door Amerika wilden wij graag de kosten wat laag houden. We sliepen in een stationcar met een matras erin (gekocht op eBay). Op bepaalde plekken waren er geen campings en de hotels/motels, zelfs de Airbnb`s waren onbetaalbaar.

We hebben een account aangemaakt via Couchsurfing en zijn verzoeken rond gaan sturen naar hosts of we bij hen op de oprit mochten slapen en gebruik mochten maken van hun toilet en douche. Dit hebben we een aantal keer gedaan. Het heeft ons erg geholpen en het was erg leuk om de locals te leren kennen! Eenmaal terug in Nederland vonden we dat we iets terug moesten doen voor de Couchsurfing community en zijn wij zelf ook gasten gaan accepteren. Het geeft een fijn gevoel als je iemand blij kan maken met een (lucht)bed wat anders toch leeg gestaan had.

We dienden een verzoek in om diezelfde nacht bij iemand op de oprit te mogen overnachten. We waren meer dan welkom en werden enthousiast door het gezin en hun vijf honden ontvangen. Omdat het voelde als een warm bad waar we in beland waren, zijn we uiteindelijk vier nachten gebleven. Ze hebben ons de omgeving laten zien en we mochten mee eten. Ze hebben ons zelfs meegenomen naar een familiefeest! Als ik er aan terug denk krijg ik nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Het is nog steeds hartverwarmend hoe welkom we bij dit gezin waren.

Onze leukste ervaring met Couchsurfing

Tijdens onze reis langs de westkust van Amerika reisden we door een gebied waar bosbranden waren. Dit zorgde er voor dat we niet in dit gebied mochten overnachten. De camping die we geboekt hadden was gesloten. We kwamen er vrij laat achter en een lichte paniek bekroop ons op dat moment. De betaalbare slaapplekken in de omgeving waren volgeboekt, we waren immers niet de enige met dit probleem. Toen vonden we Susan op Couchsurfing, een gepensioneerde vrouw van 59 die samenwoont met haar man en hun dochter. Inmiddels heeft ze al over de 90 positieve referenties ontvangen van Couchsurfers.

Soortgelijke initiatieven

Carpoolen in goed gezelschap kan via BlaBlaCars. Zelf hebben wij dit nooit uitgeprobeerd, maar het initiatief van BlaBlaCars spreekt ons erg aan. In Amerika hebben wij via Turo een huurauto van een particulier gehuurd. Dit scheelde ons de helft van de huurkosten. Turo is de website die zorgt dat de huur en verhuur op een veilige manier verloopt. Het enige nadeel hiervan is dat je de huurauto bij de verhuurder thuis op moet komen halen.

Zo zie je maar weer dat reizen niet duur hoeft te zijn als je maar de juiste alternatieven weet te vinden. Via Couchsurfing is het veilig, goedkoop en leuk! Heb jij er al ervaringen mee? Misschien weet je nog meer soortgelijke initiatieven, deel ze dan als opmerking onder dit bericht.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.