Menu
Duitsland / Tips

Duitsland |Bezoek de duurzame Kerstmarkt in Bochum

Een lekker warme beker Glühwein in je handen, de geur van versgebakken Brätwurst die je neus binnenkomt en overal waar je kijkt zijn lichtjes. En om er nog een schepje bovenop te doen, is er aan het begin van de avond een vliegende kerstman op 33 meter hoogte te zien. Kortom: een bezoekje aan de Bochumer Kerstmarkt in Duitsland bezorgt je het ultieme kerstgevoel. Onze gast blogger Simone van Schrijfbureau Vos brengt je alvast in de feeststemming!

Kerstmarkt Bochum

De kerstmarkt in Bochum is verspreid door het hele centrum en is in één dag heel goed te bekijken. Tip: begin je dag bij de hippe lunchzaak Naehrstofreich (letterlijk vertaald: voedzaam). Hier krijg je gezonde smoothies en vegan bowls, maar ook een goed belegde toast of een lekkere verse koffie of thee. En het ziet er ook nog eens super sfeervol uit. Goede voorbereiding voor een middag kerstshoppen!

Centraal punt van de markt

De Dr.- Ruer-Platz is het centrale punt van de kerstmarkt. Recht onder dit plein is een parkeergarage en het station is ook op loopafstand, dus een ideaal startpunt. De markt bestaat uit verschillende pleinen die soms ook hun eigen thema hebben. Op het centrale plein vind je een schattige houten bar met daarop een grote, verlichte molen. Daaromheen zijn diverse eettentjes te vinden en haal je Kerstcadeau`s zoals houtsnijwerk, handgemaakte sjaals en schnaps.

Middeleeuws gezellig

Bij de Pauluskirche waan je je even in de Middeleeuwen: de mensen zijn hier in klederdracht, je eet er vlees aan lange spiesen en een knapperend kampvuur brengt even helemaal terug in de tijd. Overal in het centrum van de stad zijn lichtsculpturen te vinden: levensgrote kunstwerken die mooi zijn verlicht. Juist daarom is de kerstmarkt zeer de moeite waard om ook in het donker te bezoeken, dan komen die werken nog beter tot hun recht.

Vliegt daar een Kerstman?

Het grootste spektakel van de Bochumer Weihnachtsmarkt is toch wel de vliegende kerstman. Twee keer per dag gaat de man in zijn arreslee op 33 meter hoogte, 125 meter door de lucht en vertelt hij onderweg een verhaaltje aan de kinderen. Een geinig gezicht om de kerstman met zijn rendieren door de lucht te zien gaan en de gezichtjes van de kinderen op de Dr.-Ruer-Platz zeggen genoeg: fascinerend!

Duurzaam Kerstshoppen

De kerstmarkt heeft nog één belangrijk speerpunt: duurzaamheid. Wanneer je een Eierpunch, Glühwein of ander drankje haalt, krijg je die in een mok (betaal je wel borg voor). Zo kun je die mok bij een andere stand weer inleveren en die daar laten vullen en is er geen plastic afval. Ook voor het eten geldt dit: geen plastic bordjes of bestek. Zo is de Bochumer Weinachtsmarkt niet alleen een knusse en gezellige markt, maar ook nog eens een verantwoorde keuze om naar toe te gaan.

Bereikbaarheid

Wil je ook naar deze gezellige kerstmarkt? Bochum is 1,5 uur rijden vanaf Eindhoven en met de trein ben je er in zo’n 2,5 uur. Vanaf Utrecht ben je er in 2 uur met de auto en 3 uur met de trein. De kerstmarkt is er nog tot en met 23 december en deze is dagelijks geopend van 11 uur tot 22 uur. Wil je de vliegende kerstman zien? Die is er om 17:00 uur en om 19:00 uur. Meer informatie vind je op de website van de Bochumer Weihnachtsmarkt.

Simone heeft erg genoten van de Kerstmarkt, Anne de Graaf de eigenaaresse van Annetravelfoodie heeft ons mee genomen naar deze gezellige Kerstmarkt in Bochum. Wil jij net als Simone helemaal in de stemming komen dan moet je snel gaan want de markt is er maar vijf weken per jaar.

1 Comment

  • info@annetravelfoodie.com'
    Anne
    december 4, 2019 at 3:52 pm

    Super leuk dat Simone mee was! Het was echt gezellig in Bochum!

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.