Menu
Avontuur / België / Europa

België | Bijzonder overnachten in de Ardennen

De meest romantische accommodaties zijn geen sterren hotels of luxe resorts, maar met je liefde in een (boom)hut slapen middenin de natuur. Travelgirl Jantine is met haar vriend afgereisd naar de romantische hutten van Les Cabanes de Rensiwez. De hutten zijn gelegen vlakbij het plaatsje Houffalize middenin de bossen van de Belgische Ardennen.

Slapen in een liefdesnest                                                                          

Aangekomen bij de receptie werden wij vriendelijk te woord gestaan en ontvingen wij de sleutel van de cabine en een tablet. Op de tablet staat handige informatie over het park en de omgeving.
Ter plaatse kun je ontbijt bijboeken en een lijst invullen zodat je de volgende morgen verse broodjes en delicatessen uit de streek kan ophalen.

Het was vervolgens even speuren door het park, maar uiteindelijk vonden we onze hut, welke de naam ”Le Nid” (het nest) had . De hutten staan ver genoeg uit elkaar, waardoor je helemaal je eigen plekje hebt en van de rust kunt genieten.

Laad snel je auto uit en parkeer deze vervolgens op de daarvoor aangewezen plekken.
In de hut is het bed al opgemaakt, liggen er handdoeken klaar en kun je met een zak hout de open haard aansteken. Back to basic!

Adventure awaits

Als je in de Ardennen bent, zijn er genoeg mogelijkheden om op verschillende manieren van de prachtige natuur te genieten. Wandel langs rivier de Ourthe, ga kajakken of maak een mooie wandeling door de bossen.

Een optie bij slecht weer is om een bezoek te brengen aan de grotten van Lorette- Rochefort. Onder leiding van een gids krijg je een rondleiding door de grotten.

Tip: Neem contant geld mee. Bij veel outdoor activiteiten kun je alleen cash betalen. 

Relaxen

Na een intensieve dag in de buitenlucht is er niets fijner om de dag af te sluiten bij de open haard, een kampvuur met marshmallows of in een warm bad.

De volgende ochtend werden wij wakker getjirpt door de vogeltjes en konden wij vanaf 09:00 uur het ontbijt mandje ophalen bij de receptie.

Waar ben jij Valentijn met je wederhelft? Heb jij nog leuke get-aways die we nog niet kennen?
Laat het ons weten in de comments!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.