Menu
Staycation / Tips

Staycation | 4 manieren om je thuis te vermaken in tijden van social distancing

Nu het Corona virus zich door de maatschappij verspreidt. We allemaal massaal aan zelf isolatie doen en de wereld even stil staat, zit reizen er voorlopig niet in. Wij bij travelgirls.nl begrijpen dat dit een heftige omslag is. Van de open grenzen en een vrije reiswereld, naar verplicht thuiszitten wegens de uitbraak van een pandemie. Daarom ging travelgirl Danique opzoek naar manieren om je thuis te vermaken.

Stil zitten, social distancing. Hoe dan ook op dit moment hebben we er allemaal mee te maken. Misschien was je wel op reis en ben je hals over kop terug geroepen naar Nederland. Of misschien zie je nu wel een dikke streep door je opkomende reisplannen gaan. Hoe dan ook, we moeten afstand houden, in of dichtbij ons huis blijven en onze vrijheden zijn beperkt. Niet leuk! Maar wel kunnen we zeggen dat we allemaal in het zelfde schuitje zitten.  Hieronder 4 manieren om jezelf de komende tijd bezig te houden.

#1 Travel pictures last for a lifetime!

De komende tijd blijven we binnen, even geen feestjes, evenementen op andere sociale gelegenheden. Wat er wel over blijft is: tijd! Want we hebben de tijd om eindelijk eens je vakantie foto’s te bekijken, Dat reis boek te ontwerpen of je video opnames van die trip te editen. En wat is er beter om in een reis stemming te komen dan het beeld materiaal dat jou herinnert aan een toffe trip! Een belangrijke reminder over hoe waardevol deze herinneringen zijn.

instagram foto's afdrukken leuke manieren

#2 Reizen vanuit je eigen huis

Zou je deze periode eigenlijk op reis gaan en baal je dat dit nu niet mogelijk is? Of wil je graag een nieuwe bestemming ontdekken? Die mogelijkheid is daar! Bovendien gaat het geheel kosteloos vanaf je eigen bank. Google Earth geeft ons de mogelijkheid om digitaal af te reizen naar een bestemming en via je laptop ‘rond te dwalen’ op deze plek. Extra leuk: Je hoeft van te voren geen plek in je hoofd te hebben. Door gebruik te maken van ‘I feel lucky knop’ leidt het programma je naar een willekeurige plek in de wereld. Ook handig voor het uitstippelen van een nieuwe reis route!

#3 Old school spelletjes spelen

Een avondje Ganzenborden of Mens-erger-je-nieten? Even old school beleven hoe frustrerend het is om vast te zitten in de put, of je tegenstander die maar 6 blijft gooien? Tenslotte kan een avondje zonder de digitale rondslomp, of de druk van een telefoon die maar af blijft gaan erg ontspannen werken. Daarom reizen we voor het gemak even een aantal jaar terug in de tijd.

spellen voor twee personen

#4 Houseparty aka 2020

Voor deze tip hoeven we niet terug in de tijd maar hebben we juist voordeel van de modernisering. Nu we verplicht thuis zitten en mee doen aan de social distancing, neemt de behoefte naar sociaal contact wellicht juist toe. Gelukkig kwam Androidworld met dé oplossing! Via de app ‘Houseparty’ host jij een avondje wijnen voor je vriendinnen. Iedereen kan deelnemen zolang ze jou gebruikersnaam weten. Maximaal 8 deelnemers per feestje! 😉 Dit is bijvoorbeeld ook leuk voor wanneer je weer op reis bent en een avondje ouderwets wilt pimpelen met je vriendinnen!

Kortom genoeg manieren om je de komende tijd thuis te vermaken! Wij van travelgirls.nl wensen je heel veel sterkte en gezondheid. #Stayhome en #Staystrong

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.