Menu
Recepten

Recept | Maak zelf een overheerlijke Zuid-Tiroolse cocktail!

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, lekkere Zuid-Tiroolse cocktail kom maar gauw! In deze blog leer je om zelf een overheerlijke en verfrissende Zuid-Tiroolse cocktail te maken.

Flater geslagen

Van het persbureau die Zuid-Tirol representeert kregen wij een mailtje met de tekst: “Wist je dat Hugo uit Zuid-Tirol komt?”. Het hart van redactielid Lara ging sneller kloppen toen ze dit mailtje las. “Hugo?!? De hunk van de populaire Netflix serie Toy Boy?” Ze had haar treinticket richting Tirol al bijna geboekt toen ze verder las. Het ging over het drankje Hugo… Ken je dat nog? Dat mierzoete maar toch frisse drankje dat zo populair was in 2013 die ene met de roze dop? Wij hebben het recept om hem precies zoet te maken zoals jij lekker vind.

Zelf de Cocktail maken

Het is jouw mix, jouw drankje. Varieer gerust met de hoeveelheden om hem helemaal perfect te maken. Als je hem gaat maken stuur je ons dan een leuke foto? Je kunt heerlijke variaties maken van deze cocktail. Bestel je voordeelpakket met de smaken vlierbloesem, lychee en citroen (3x1000ml) via deze link en voeg ook gelijk een fles prosecco toe.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 2 cl vlierbloesem siroop
  • 15 cl prosecco
  • Scheutje spa rood
  • takje mint of schijfje citroen of bolletje lychee

Bereidingswijze

Pak een groot wijnglas, begin met 2 cl vlierbloesem, schenk vervolgens de prosecco er bij en een beetje spa rood. Voeg de spa rood naar smaak toe, hoe meer spa rood je toevoegt hoe minder sterk de smaak en is. Wil je hem lekker zoek dan doe je er iets meer vlierbloesem siroop in. Voeg het takje mint (of de andere variaties) toe als garnering.

Een makkelijker recept bestaat er bijna niet. Omdat wij alle ingrediënten voor jullie alvast klaargezet hebben via de link onder “Zelf de cocktail maken” hoef je niet meer op zoek en heb je het zo in huis. Het enige wat je nu nog te doen staat is je ligstoel een standje naar achter zetten, je ogen te sluiten en genieten van deze heerlijke zelfgemaakte cocktail!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.